Tabbladvoorkeuren en -instellingen

(Doorgestuurd vanaf Opties-venster - paneel Tabbladen)

In het paneel Tabbladen van het venster Opties vindt u alle instellingen die te maken hebben met hoe tabbladen werken.In het paneel Tabbladen van het venster Voorkeuren vindt u alle instellingen die die te maken hebben met hoe tabbladen werken. Hier wordt uitgelegd wat al deze instellingen doen.

Noot: ontbreekt de instelling voor het verbergen van de tabbladenbalk? Zie dan De tabbladenstrook verbergen wanneer u maar één tabblad hebt geopend.

TabsPanel-Fx4Win7 TabsPanel-Fx4Mac

Fx 15 Tab Options - Win Fx 15 Tab Options - Mac

Fx 23 Tab Options - Win Tabs Mac Fx23 Tabs Linux Fx23

• Nieuwe vensters openen in een nieuw tabblad: deze optievoorkeur bepaalt of koppelingen vanuit andere toepassingen of van webpagina’s die vragen deze in nieuwe vensters te openen, worden geopend in een nieuw venster of een nieuw tabblad in het meest recente venster.
    Noot: als u ervoor hebt gekozen pagina’s in nieuwe tabbladen te openen, zal Firefox deze optievoorkeur negeren en een nieuw venster openen vanaf een koppeling als de auteur van de pagina heeft opgegeven dat het nieuwe venster bepaalde afmetingen heeft, omdat sommige pagina’s alleen in bepaalde afmetingen juist kunnen worden weergeven.
  • Mij waarschuwen bij het sluiten van meerdere tabbladen: als u een venster met meerdere tabbladen sluit, zal Firefox u vragen uw keuze te bevestigen. Dit voorkomt dat u per ongeluk het hele venster sluit als u alleen het huidige tabblad wilde sluiten. Vink deze optievoorkeur uit om deze waarschuwing uit te schakelen en Firefox automatisch het hele venster te laten sluiten.
    Noot: deze instelling heeft geen effect op de waarschuwing bij het sluiten van andere tabbladen in een venster.
  • Mij waarschuwen als het openen van meerdere tabbladen Firefox zou kunnen vertragen: wanneer u een groot aantal tabbladen tegelijk opent, zal Firefox u vragen uw keuze te bevestigen. Dit voorkomt dat u per ongeluk uw systeem vertraagt tijdens het laden van de pagina’s. Vink deze optievoorkeur uit om deze waarschuwing uit te schakelen.
  • De tabbladenbalk altijd tonen: als u slechts één webpagina in een Firefox-venster bekijkt, wordt de tabbladenbalk normaal gesproken niet getoond. Vink deze optievoorkeur aan om de tabbladenbalk altijd te tonen, ook wanneer het Firefox-venster maar één pagina bevat.
  • Als ik een koppeling open in een nieuw tabblad, er meteen naartoe gaan: wanneer u met de middelste muisknop op een webkoppeling klikt (of Ctrlcommand ingedrukt houdt tijdens het klikken met de linkermuisknop), zal de pagina in een nieuw tabblad worden geopend. Die pagina zal niet worden weergegeven en in een tabblad op de achtergrond worden geladen. Vink deze optievoorkeur aan om de pagina in plaats daarvan in een nieuw tabblad op de voorgrond te laden en weer te geven.
  • Tabbladvoorbeelden in de Windows-taakbalk tonen: wanneer u de muisaanwijzer over het Firefox-pictogram in de Windows 7-taakbalk beweegt, toont Windows een voorbeeldweergave van het Firefox-venster. Met deze optie aangevinkt toont Windows voor elk tabblad een aparte voorbeeldweergave.
  • Nieuwe vensters openen in een nieuw tabblad: deze optievoorkeur bepaalt of koppelingen vanuit andere toepassingen of van webpagina’s die vragen deze in nieuwe vensters te openen, worden geopend in een nieuw venster of een nieuw tabblad in het meest recente venster.
    Noot: als u ervoor hebt gekozen pagina’s in nieuwe tabbladen te openen, zal Firefox deze optievoorkeur negeren en een nieuw venster openen vanaf een koppeling als de auteur van de pagina heeft opgegeven dat het nieuwe venster bepaalde afmetingen heeft, omdat sommige pagina’s alleen in bepaalde afmetingen juist kunnen worden weergeven.
  • Mij waarschuwen bij het sluiten van meerdere tabbladen: als u een venster met meerdere tabbladen sluit, zal Firefox u vragen uw keuze te bevestigen. Dit voorkomt dat u per ongeluk het hele venster sluit als u alleen het huidige tabblad wilde sluiten. Vink deze optievoorkeur uit om deze waarschuwing uit te schakelen en Firefox automatisch het hele venster te laten sluiten.
    Noot: deze instelling heeft geen effect op de waarschuwing bij het sluiten van andere tabbladen in een venster.
  • Mij waarschuwen als het openen van meerdere tabbladen Firefox zou kunnen vertragen: wanneer u een groot aantal tabbladen tegelijk opent, zal Firefox u vragen uw keuze te bevestigen. Dit voorkomt dat u per ongeluk uw systeem vertraagt tijdens het laden van de pagina’s. Vink deze optievoorkeur uit om deze waarschuwing uit te schakelen.
  • De tabbladenbalk altijd tonen: als u slechts één webpagina in een Firefox-venster bekijkt, wordt de tabbladenbalk normaal gesproken niet getoond. Vink deze optievoorkeur aan om de tabbladenbalk altijd te tonen, ook wanneer het Firefox-venster maar één pagina bevat.
  • Tabbladen pas laden na selecteren: Firefox zal bij het starten of het herstellen van uw vorige sessie alleen het actieve tabblad laden. Dit kan het opstarten veel sneller maken als u veel tabbladen herstelt. De andere open tabbladen zullen worden geladen als u er op klikt.
  • Als ik een koppeling open in een nieuw tabblad, er meteen naartoe gaan: wanneer u met de middelste muisknop op een webkoppeling klikt (of Ctrlcommand ingedrukt houdt tijdens het klikken met de linkermuisknop), zal de pagina in een nieuw tabblad worden geopend. Die pagina zal niet worden weergegeven en in een tabblad op de achtergrond worden geladen. Vink deze optievoorkeur aan om de pagina in plaats daarvan in een nieuw tabblad op de voorgrond te laden en weer te geven.
  • Tabbladvoorbeelden in de Windows-taakbalk tonen: wanneer u de muisaanwijzer over het Firefox-pictogram in de Windows 7-taakbalk beweegt, toont Windows een voorbeeldweergave van het Firefox-venster. Met deze optie aangevinkt toont Windows voor elk tabblad een aparte voorbeeldweergave.
  • Nieuwe vensters openen in een nieuw tabblad: deze optievoorkeur bepaalt of koppelingen vanuit andere toepassingen of van webpagina’s die vragen deze in nieuwe vensters te openen, worden geopend in een nieuw venster of een nieuw tabblad in het meest recente venster.
    Noot: als u ervoor hebt gekozen pagina’s in nieuwe tabbladen te openen, zal Firefox deze optievoorkeur negeren en een nieuw venster openen vanaf een koppeling als de auteur van de pagina heeft opgegeven dat het nieuwe venster bepaalde afmetingen heeft, omdat sommige pagina’s alleen in bepaalde afmetingen juist kunnen worden weergeven.
  • Mij waarschuwen bij het sluiten van meerdere tabbladen: als u een venster met meerdere tabbladen sluit, zal Firefox u vragen uw keuze te bevestigen. Dit voorkomt dat u per ongeluk het hele venster sluit als u alleen het huidige tabblad wilde sluiten. Vink deze optievoorkeur uit om deze waarschuwing uit te schakelen en Firefox automatisch het hele venster te laten sluiten.
    Noot: deze instelling heeft geen effect op de waarschuwing bij het sluiten van andere tabbladen in een venster.
    Als u de waarschuwing bij het sluiten van andere tabbladen wilt uitschakelen, zet u een voorkeursinstelling op false:
    1. Typ about:config in de locatiebalk en druk op EnterReturn.

• De about:config-waarschuwingspagina “Dit kan in overtreding zijn met uw garantievoorwaarden!” kan verschijnen. Klik op Ik zal voorzichtig zijn, dat beloof ik! om door te gaan naar de pagina about:config.
    2. Typ browser.tabs.warnOnCloseOtherTabs in het veld Zoeken bovenaan.
    3. Dubbelklik op de voorkeursinstelling browser.tabs.warnOnCloseOtherTabs om de waarde ervan in te stellen op false.
  • Mij waarschuwen als het openen van meerdere tabbladen Firefox zou kunnen vertragen: wanneer u een groot aantal tabbladen tegelijk opent, zal Firefox u vragen uw keuze te bevestigen. Dit voorkomt dat u per ongeluk uw systeem vertraagt tijdens het laden van de pagina’s. Vink deze optievoorkeur uit om deze waarschuwing uit te schakelen.
  • De tabbladenbalk altijd tonen: als u slechts één webpagina in een Firefox-venster bekijkt, wordt de tabbladenbalk normaal gesproken niet getoond. Vink deze optievoorkeur aan om de tabbladenbalk altijd te tonen, ook wanneer het Firefox-venster maar één pagina bevat.
  • Tabbladen pas laden na selecteren: Firefox zal bij het starten of het herstellen van uw vorige sessie alleen het actieve tabblad laden. Dit kan het opstarten veel sneller maken als u veel tabbladen herstelt. De andere open tabbladen zullen worden geladen als u er op klikt.
  • Als ik een koppeling open in een nieuw tabblad, er meteen naartoe gaan: wanneer u met de middelste muisknop op een webkoppeling klikt (of Ctrlcommand ingedrukt houdt tijdens het klikken met de linkermuisknop), zal de pagina in een nieuw tabblad worden geopend. Die pagina zal niet worden weergegeven en in een tabblad op de achtergrond worden geladen. Vink deze optievoorkeur aan om de pagina in plaats daarvan in een nieuw tabblad op de voorgrond te laden en weer te geven.
  • Tabbladvoorbeelden in de Windows-taakbalk tonen: wanneer u de muisaanwijzer over het Firefox-pictogram in de Windows 7-taakbalk beweegt, toont Windows een voorbeeldweergave van het Firefox-venster. Met deze optie aangevinkt toont Windows voor elk tabblad een aparte voorbeeldweergave.
  • Nieuwe vensters openen in een nieuw tabblad: deze optievoorkeur bepaalt of koppelingen vanuit andere toepassingen of van webpagina’s die vragen deze in nieuwe vensters te openen, worden geopend in een nieuw venster of een nieuw tabblad in het meest recente venster.
    Noot: als u ervoor hebt gekozen pagina’s in nieuwe tabbladen te openen, zal Firefox deze optievoorkeur negeren en een nieuw venster openen vanaf een koppeling als de auteur van de pagina heeft opgegeven dat het nieuwe venster bepaalde afmetingen heeft, omdat sommige pagina’s alleen in bepaalde afmetingen juist kunnen worden weergeven.
  • Mij waarschuwen bij het sluiten van meerdere tabbladen: als u een venster met meerdere tabbladen sluit, zal Firefox u vragen uw keuze te bevestigen. Dit voorkomt dat u per ongeluk het hele venster sluit als u alleen het huidige tabblad wilde sluiten. Vink deze optievoorkeur uit om deze waarschuwing uit te schakelen en Firefox automatisch het hele venster te laten sluiten.
    Noot: deze instelling heeft geen effect op de waarschuwing bij het sluiten van andere tabbladen in een venster.
    Als u de waarschuwing bij het sluiten van andere tabbladen wilt uitschakelen, zet u een voorkeursinstelling op false:
    1. Typ about:config in de locatiebalk en druk op EnterReturn.

• De about:config-waarschuwingspagina “Dit kan in overtreding zijn met uw garantievoorwaarden!” kan verschijnen. Klik op Ik zal voorzichtig zijn, dat beloof ik! om door te gaan naar de pagina about:config.
    2. Typ browser.tabs.warnOnCloseOtherTabs in het veld Zoeken bovenaan.
    3. Dubbelklik op de voorkeursinstelling browser.tabs.warnOnCloseOtherTabs om de waarde ervan in te stellen op false.
  • Mij waarschuwen als het openen van meerdere tabbladen Firefox zou kunnen vertragen: wanneer u een groot aantal tabbladen tegelijk opent, zal Firefox u vragen uw keuze te bevestigen. Dit voorkomt dat u per ongeluk uw systeem vertraagt tijdens het laden van de pagina’s. Vink deze optievoorkeur uit om deze waarschuwing uit te schakelen.
  • Tabbladen pas laden na selecteren: Firefox zal bij het starten of het herstellen van uw vorige sessie alleen het actieve tabblad laden. Dit kan het opstarten veel sneller maken als u veel tabbladen herstelt. De andere open tabbladen zullen worden geladen als u er op klikt.
  • Als ik een koppeling open in een nieuw tabblad, er meteen naartoe gaan: wanneer u met de middelste muisknop op een webkoppeling klikt (of Ctrlcommand ingedrukt houdt tijdens het klikken met de linkermuisknop), zal de pagina in een nieuw tabblad worden geopend. Die pagina zal niet worden weergegeven en in een tabblad op de achtergrond worden geladen. Vink deze optievoorkeur aan om de pagina in plaats daarvan in een nieuw tabblad op de voorgrond te laden en weer te geven.
  • Tabbladvoorbeelden in de Windows-taakbalk tonen: wanneer u de muisaanwijzer over het Firefox-pictogram in de Windows 7-taakbalk beweegt, toont Windows een voorbeeldweergave van het Firefox-venster. Met deze optie aangevinkt toont Windows voor elk tabblad een aparte voorbeeldweergave.

Deel dit artikel: http://mzl.la/NYAqqK