Hoe plaats ik tabbladen weer onderaan zoals voorheen?

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 21422
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update, summary
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Inhoud van revisie

Zoals u wellicht hebt gemerkt, bevonden tabbladen zich in oudere versies van Firefox onder de bedieningsknoppen van de browser. Vanaf Firefox 4 bevinden de tabbladen zich boven de bedieningsknoppen. Geen zorgen, dit artikel toont een eenvoudige manier om dit weer terug te zetten, als u dat wilt. Ook vertelt het waarom deze wijziging een goede zaak is, en waarom u ze beter bovenaan kunt houden.

Noot: dit is van toepassing op de nieuwste versie van Firefox, die u kunt downloaden vanaf mozilla.org/.

Hoe plaats ik tabbladen weer onderaan, zoals hoe het was?

Klik boven in het Firefox-vensterin de menubalk op de knop Firefox, ga naar het pijltje Opties… en haal het vinkje weg bij Bovenliggende tabbladenhet menu Beeld, ga naar Werkbalken en haal het vinkje weg bij Bovenliggende tabbladen.

Waarom zijn bovenliggende tabbladen beter?

De belangrijkste reden is dat dit gewoon logischer is. Op de oude manier waren het tabblad en de bedieningsknoppen samen gegroepeerd, en stond de pagina apart. Met bovenliggende tabbladen worden ze nu allemaal samen gegroepeerd, zodat elk tabblad een eigen groep bedieningsknoppen heeft.

Deze wijziging is ook logischer voor App-tabbladen. In de toekomst zal het met deze ordening mogelijk zijn om bedieningsknoppen te verwijderen of een webtoepassing eigen bedieningsknoppen te laten gebruiken. Dit geldt ook voor de nieuwe add-onbeheerder, die nu in een tabblad in plaats van een venster wordt weergegeven.

Tot slot is in Firefox 4 de manier waarop notificaties van websites worden weergegeven gewijzigd. In plaats van een dialoogvenster dat aan de bovenkant van het venster verschijnt, zijn deze met hun tabblad verbonden. Hierdoor wordt het duidelijk bij welke website de notificatie hoort, en kunt u deze desgewenst negeren en naar een ander tabblad overschakelen. Met tabbladen onderin zullen de notificaties uw tabbladen bedekken en dus in de weg staan.

Als u een meer gedetailleerde uitleg wilt, bekijk dan deze video van Alex Faaborg, die aan het User Experience Team (team voor gebruikerservaring) werkt.