Tabbladen gebruiken om veel websites in een venster te ordenen | Handleiding

Tabbladen gebruiken om veel websites in een venster te ordenen

Door een website in een tabblad weer te geven, kunt u in Firefox meerdere websites binnen een venster openen, wat uw scherm vrijhoudt van rommel en het wisselen tussen websites vereenvoudigt. Dit artikel behandelt de basis van het gebruik van tabbladen.
Tabs Win1 Tabs Mac1

Hoe maak ik een nieuw tabblad?

1. Klik op de knop voor het maken van een nieuw tabblad rechts van het laatste tabblad om een nieuw tabblad aan te maken.
    • U kunt ook de sneltoets Ctrl + Tcommand + T gebruiken. Tabs Win2 Tabs Mac2

• Wanneer u een nieuw tabblad aanmaakt, zal de locatiebalk in focus zijn, zodat u direct kunt beginnen met het intypen van de naam of het adres van de website waar u naartoe wilt — zie Uw bladwijzers, geschiedenis en tabbladen vinden bij het typen in de adresbalk voor informatie over hoe u de locatiebalk kunt gebruiken om snel naar de gewenste plek te gaan.

Koppelingen openen in een nieuw tabblad

1. Normaal gesproken wordt een koppeling in het huidige tabblad geopend wanneer u erop klikt. Als u een koppeling liever in een nieuw tabblad opent, klik dan met de rechtermuisknophoud dan de control-toets ingedrukt, klik op de koppeling en selecteer Koppeling openen in nieuw tabblad in het contextmenu.

Hoe sluit ik tabbladen?

1. Klik eenvoudig op de sluitknop van een tabblad om het te sluiten.
    • U kunt ook de sneltoets Ctrl + Wcommand + W gebruiken om het huidige tabblad te sluiten. Tabs Win3 Tabs Mac3

Een gesloten tabblad terughalen

1. Ga naar de bovenkant van het Firefox-venster, klik op de knop Firefox, ga naar het menu Geschiedenis (klik op het menu Geschiedenis in Windows XP), ga naar Onlangs gesloten tabbladen en selecteer het tabblad dat u wilt herstellen.de bovenkant van het Firefox-venster,de menubalk, klik op het menu Geschiedenis, ga naar Onlangs gesloten tabbladen en selecteer het tabblad dat u wilt herstellen.de bovenkant van het Firefox-venster,de menubalk, klik op het menu Geschiedenis, ga naar Onlangs gesloten tabbladen en selecteer het tabblad dat u wilt herstellen.
    • U kunt ook de sneltoets Ctrl + Shift + Tcommand + Shift + T gebruiken om het laatst gesloten tabblad te herstellen.

Hoe kan ik mijn tabbladen ordenen?

De volgorde van tabbladen wijzigen

1. Om een tabblad naar een andere positie op de tabbladenstrook te verplaatsen, sleept u het ernaartoe met de muis. Tijdens het verslepen van het tabblad toont een kleine indicator waar het tabblad zal worden geplaatst. Tabs Win4 Tabs Mac4

Een tabblad naar een nieuw venster verplaatsen

1. Om een tabblad naar een eigen venster te verplaatsen, klikt u op het tabblad en sleept u het naar een positie onder de tabbladenstrook en eventuele werkbalken. Om een tabblad van het ene naar het andere Firefox-venster te verplaatsen, klikt u op het tabblad en sleept u het naar de tabbladenstrook van een ander Firefox-venster.

Al uw tabbladen bekijken

Als u meer tabbladen hebt geopend dan er in de tabbladenstrook passen, verschijnen er schuifknoppen aan beide uiteinden. Hierop klikken laat de tabbladenstrook naar links of naar rechts verschuiven.

U kunt ook op de knop Alle tabbladtitels weergeven klikken en het gewenste tabblad selecteren in het vervolgkeuzemenu. Tabs Win6 Tabs Mac6

App-tabbladen aanmaken

Met app-tabbladen kunt u uw favoriete webapps als Facebook, Gmail en Twitter geopend en binnen één klik bereikbaar houden. App-tabbladen zijn klein, kunnen niet per ongeluk worden gesloten en worden bij het starten van Firefox automatisch geopend.

1. Klik met de rechtermuisknopHoud de control-toets ingedrukt, klik op een tabblad en selecteer Vastzetten als app-tabblad om een app-tabblad te maken.

Tabbladgroepen aanmaken

Tabbladgroepen (ook bekend als Panorama) zijn een eenvoudige manier om aan groot aantal tabbladen visueel te ordenen. U kunt uw tabbladen in groepen plaatsen, omschakelen tussen deze groepen, en al uw open tabbladen snel doorzoeken. Voor meer informatie over het aanmaken en gebruiken van tabbladgroepen, zie Tabbladgroepen gebruiken om veel tabbladen te ordenen

Tips voor tabbladen

Problemen met tabbladen oplossen

Voor het oplossen van problemen met tabbladen, zie:

Deel dit artikel: http://mzl.la/MHeSuS