Tabbladen gebruiken om veel websites in een venster te ordenen

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 108169
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Bron van revisie
Inhoud van revisie

Met tabbladen kunt u meerdere webpagina’s in een enkel venster openen. Dit houdt uw scherm vrij van rommel en vereenvoudigt het wisselen tussen pagina’s. Dit artikel behandelt de basis van het gebruik van tabbladen.

tabs australis

Hoe maak ik een nieuw tabblad?

Om een nieuw tabblad te maken klikt u op de knop Nieuw tabblad rechts van het laatste tabblad. Om een nieuw tabblad te maken klikt u op het plusteken + rechts van het laatste tabblad. De cursor verschijnt in de adresbalk, zodat u meteen uw zoekopdracht URL kunt intypen.

14d655966b77272ea0571900f4b4d7a8-1258843513-721-2.pngopen tab fx29
Sneltoets: u kunt ook op Ctrl + Tcommand + T drukken in plaats van een muis te gebruiken.

Koppelingen openen in een nieuw tabblad

Normaal gesproken wordt een koppeling in het huidige tabblad geopend wanneer u erop klikt. Als u een koppeling liever in een nieuw tabblad opent, klik dan met de rechtermuisknophoud dan de control-toets ingedrukt, klik op de koppeling en selecteer Koppeling openen in nieuw tabblad in het contextmenu.

Hoe sluit ik tabbladen?

Om een tabblad te sluiten klikt u eenvoudig op de x op het tabblad zelf.

• U kunt ook de sneltoets Ctrl + Wcommand + W gebruiken om het huidige tabblad te sluiten.
    14d655966b77272ea0571900f4b4d7a8-1258939871-569-1.pngclose tab fx29

Een gesloten tabblad terughalen

• Als u een tabblad wilt terughalen dat u per ongeluk hebt gesloten, ga dan naar de bovenkant van het Firefox-venster,de menubalk, klik op het menu Geschiedenis, ga omlaag naar Onlangs gesloten tabbladen en selecteer het tabblad dat u wilt herstellen.
  • Als u een tabblad wilt terughalen dat u per ongeluk hebt gesloten, klik dan op de menuknop De afbeelding ‘new fx menu’ bestaat niet. en klik daarna op Geschiedenis, gevolgd door Gesloten tabbladen herstellen.
  • U kunt ook de sneltoets Ctrl + Shift + Tcommand + Shift + T gebruiken om het laatst gesloten tabblad terug te halen.

Hoe kan ik mijn tabbladen ordenen?

De volgorde van tabbladen wijzigen

Om een tabblad naar een andere positie op de tabbladenstrook te verplaatsen sleept u het ernaartoe met de muis. Tijdens het verslepen van het tabblad toont een kleine indicator waar het tabblad zal worden geplaatst.

Een tabblad naar een nieuw venster verplaatsen

• Om een tabblad naar een eigen venster te verplaatsen klikt u op het tabblad en sleept u het naar een positie onder de tabbladenstrook. Er zal een nieuw venster worden geopend.
  • Om een tabblad van het ene naar het andere Firefox-venster te verplaatsen klikt u op het tabblad en sleept u het naar de tabbladenstrook van een ander Firefox-venster.

Al uw tabbladen bekijken

Als u meer tabbladen hebt geopend dan er in de tabbladenstrook passen, verschijnen er schuifknoppen aan beide uiteinden. Hierop klikken laat de tabbladenstrook naar links of naar rechts verschuiven.

U kunt ook op de knop ‘Alle tabbladtitels weergeven’ klikken en het gewenste tabblad selecteren in het vervolgkeuzemenu.

Tabs Win6Tabs Mac6list tabs fx29

Vastgemaakte tabbladen

Met vastgemaakte tabbladen kunt u uw favoriete webpagina’s geopend en via één muisklik bereikbaar houden. Vastgemaakte tabbladen worden bij het starten van Firefox automatisch geopend. Voor meer informatie over vastgemaakte tabbladen, zie Vastgemaakte tabbladen - Favoriete websites open en via een klik bereikbaar houden.

pinned tabs fx29
  • Klik met de rechtermuisknopHoud de control--toets in gedrukt, klik op een tabblad en selecteer Tabblad vastmaken om een tabblad vast te maken.

Tabbladgroepen aanmaken

Tabbladgroepen (ook bekend als Panorama) zijn een eenvoudige manier om aan groot aantal tabbladen visueel te ordenen. U kunt uw tabbladen in groepen plaatsen, omschakelen tussen deze groepen, en al uw open tabbladen snel doorzoeken. Voor meer informatie over het aanmaken en gebruiken van tabbladgroepen, zie Tabbladgroepen gebruiken om veel tabbladen te ordenen

Tips voor tabbladen

Problemen met tabbladen oplossen

Voor het oplossen van problemen met tabbladen, zie: