Tabbladen gebruiken in Firefox voor Android

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 89453
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Inhoud van revisie

In Firefox voor Android kunt u eenvoudig meerdere tabbladen maken en beheren. Dit artikel laat zien hoe dit moet.

Waar zijn mijn tabbladen?

Om uw tabbladen in Firefox voor Android te bekijken:

1. Het numerieke tabbladpictogram in de rechterbovenhoek van uw scherm toont hoeveel tabbladen u hebt geopend. Tik hierop om al uw geopende tabbladen weer te geven.
    Android Numeric Tab Icon phone 480 2
  2. Firefox geeft uw geopende tabbladen als miniaturen weer (voor tablets verschijnt deze lijst bovenaan in staande modus en aan de linkerkant voor liggende modus). Bezoek een willekeurig tabblad door erop te tikken.
    Android Tab List phone 480tab list android 36
  3. Tik op de X naast een tabblad om dit te sluiten.
Voor Firefox op een tablet, zie De Firefox voor Android-tabletbrowser gebruiken.

“Wisselen naar tabblad” via zoeken

Tik op de titelbalk en begin met het invoeren van tekst. Als u iets typt dat met een van uw geopende tabbladen overeenkomt, zal Firefox de optie “Wisselen naar tabblad” in de automatische suggesties weergeven. Op “Wisselen naar tabblad” tikken brengt u dan naar het bestaande tabblad, in plaats van dat een nieuw tabblad wordt geopend.

Android switch to tab jelly bean 480 wide

Hoe open ik een tabblad?

Een leeg tabblad openen

1. Tik op het tabbladpictogram om de panelen weer te geven.
    numeric tab
  2. Tik op de + (het plusteken) in de rechterbovenhoek van het scherm (linkeronderhoek op tablets in liggende modus) om een nieuw tabblad te openen.
    new tabm36 new tab
  3. In het nieuwe tabblad wordt het Awesome screen geladen, waarin een lijst van uw topwebsites, bladwijzers en geschiedenis verschijnt. Uit deze startschermopties kunt u een keuze maken, of een nieuwe zoekopdracht of URL intypen.
Voor Firefox op een tablet, zie De Firefox voor Android-tabletbrowser gebruiken.

Een koppeling in een nieuw tabblad openen

1. Om een koppeling in een nieuw tabblad te openen houdt u uw vinger op de koppeling, zodat een contextmenu wordt geopend.
  2. Tik in het contextmenu op Koppeling openen in nieuw tabblad, of op Koppeling openen in privétabblad als u niet wilt dat Firefox die website opslaat in uw geschiedenis.
    Mobile Tabs9opentab m36{/for)
  3. Om naar uw nieuwe tabblad te wisselen bekijkt u uw tabbladen en tikt u op de miniatuur ervan.
    Om snel naar uw nieuwe tabblad te wisselen tikt u op de optie Wisselen die direct nadat u een nieuw tabblad opent verschijnt.
    switch tab 33

Privétabbladen

Schakel naar de modus Privénavigatie als u niet wilt dat Firefox uw navigatie- of zoekgeschiedenis onthoudt. Tik op het tabbladpictogram boven in uw scherm en tik daarna op op het maskerpictogram.

private tabsm36 private browsing

Van hieruit kunt u een lijst van tabbladen die u in de modus Privénavigatie hebt geopend weergeven, of een nieuw privétabblad openen door op het pluspictogram private plus te tikken.

Voor Firefox op een tablet, zie De Firefox voor Android-tabletbrowser gebruiken.

Hoe deel ik mijn tabbladen?

Via Firefox Sync kunt u tabbladen met uw andere apparaten delen.

Gesynchroniseerde tabbladen ophalen op uw Android-apparaat

Als u tabbladen op een ander apparaat hebt geopend, kunt u deze op uw Android-apparaat benaderen door eerst op het getal boven in uw scherm en daarna op het Sync-pictogram te tikken.

synced tabs

Als u tabbladen op een ander apparaat hebt geopend, kunt u deze op uw startscherm benaderen:

1. Tik op de adresbalk om uw startscherm zichtbaar te maken.
  2. Scroll naar links totdat u het paneel Gesynchroniseerde tabbladen ziet:
    m36 sync tabs
  3. U ziet uw geopende tabbladen in de lijst, gegroepeerd per apparaat.
Tip: trek het Sync-scherm omlaag om gesynchroniseerde tabbladen handmatig te vernieuwen.

Een tabblad verzenden vanaf uw Android-apparaat

Als u een tabblad hebt geopend op uw Android-apparaat, kunt u de functie Tabblad naar apparaten verzenden gebruiken om dat tabblad op een andere computer te openen:

1. Tik op de menuknop (onder het scherm op sommige apparaten of rechtsbovenin de browser) en daarna op de deelknop android share (mogelijk dient u eerst op Meer te tikken) .
  2. Kies Tabblad naar apparaten verzenden in het vervolgkeuzemenu.
  3. Selecteer de apparaten waarmee u het tabblad wilt delen en tik daarna op Verzenden.
    share tab
  4. Na synchronisatie zal het tabblad op uw andere apparaat worden geladen (doorgaans binnen een minuut). Als u het tabblad naar een desktop- of laptopcomputer hebt verzonden en het tabblad sneller wilt laten laden, gaat u naar het menu Extra en kiest u Nu synchroniseren.

Hoe sluit ik tabbladen?

Bekijk uw tabbladenlijst en tik op X naast het tabblad dat u wilt sluiten.

Voor Firefox op een tablet, zie De Firefox voor Android-tabletbrowser gebruiken.

Als u per ongeluk een tabblad hebt gesloten, geen zorgen! U kunt het laatste tabblad terugzetten door snel op de optie Ongedaan maken te tikken die kort verschijnt nadat u een tabblad sluit.

recover tab androidundo close tab m36

Alle geopende tabbladen sluiten

Tik om alle geopende tabbladen te sluiten op het tabbladlijstpictogram, tik daarna op de menuknop De sjabloon ‘androidmenulocation’ bestaat niet of heeft geen goedgekeurde revisie., en daarna op Alle tabbladen sluiten.

close all tabs androidm36 close all tabs
  • Als de menuknop niet verschijnt zoals aangegeven, tikt u in plaats hiervan op de hardwarematige menuknop op uw apparaat.

Eerder gesloten tabbladen weergeven en opnieuw openen

Om een lijst te zien van tabbladen die u onlangs hebt gesloten gaat u terug naar het Awesome screen (tik op de URL-balk als u daar nog niet bent) en maakt u een veegbeweging naar rechts, totdat u het paneel Recente tabbladen ziet. Van daaruit kunt u individuele tabbladen of een hele sessie weergeven en opnieuw openen:

recent tabs android