Sync gebruiken om uw bladwijzers, wachtwoorden en meer van Firefox te delen met Firefox voor mobiel | Handleiding

Sync gebruiken om uw bladwijzers, wachtwoorden en meer van Firefox te delen met Firefox voor mobiel

Dit artikel wordt niet langer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

U kunt Firefox Sync gebruiken voor het uitwisselen van uw bladwijzers, wachtwoorden, instellingen, geschiedenis en tabbladen tussen uw desktop en mobiel. Stel daartoe eerst Firefox Sync in op uw desktop en voeg daarna uw mobiele apparaat toe met de eenvoudige set-upcode.

De sjabloon “Only in Fx4” bestaat niet of heeft geen goedgekeurde revisie.

Deel 1: Firefox Sync instellen op uw desktop

1. Ga naar de Firefox Sync-downloadpagina en klik op Toevoegen aan Firefox. Klik op Firefox herstarten zodra het installeren van Firefox Sync is voltooid. Klik in het venster Add-ons op OptiesVoorkeuren om het paneel Sync te openen.

Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

. Klik in het venster OptiesVoorkeuren op het tabblad Sync.
  2. Klik op Firefox Sync instellen.
    Sync Setup 1
  3. Klik op Een nieuwe account aanmaken.
    Sync Setup 2
  4. Voer uw e-mailadres in, maak een wachtwoord aan en bevestig dit. Plaats daarna een vinkje bij “Ik ga akkoord met de servicevoorwaarden en het privacybeleid” en klik op VolgendeVerdergaan.
  5. Dit is uw Sync-sleutelherstelsleutel. Het is nu een goed moment om een kopie van uw sleutel op te slaan of af te drukken en op een veilige plek op te bergen. Klik zodra u deze stap hebt voltooid op VolgendeVerdergaan.
    Sync Setup 4
    De Sync-sleutelherstelsleutel wordt gebruikt voor het versleutelen van uw gegevens voordat ze naar de Mozilla-servers worden verzonden. U kunt dit zien als een sleutel die uw gegevens opsluit in een veiligheidskluis die alleen u kunt openen. Dit houdt in dat noch Mozilla, noch iemand anders uw gegevens kan lezen zonder uw Sync-sleutelherstelsleutel, die nodig is om de kluis te openen.
  6. Bevestig dat u geen robot bent door de tekst van de afbeelding in te voeren. Klik daarna op VolgendeVerdergaan.
  7. U zult de melding Set-up voltooid! zien. Klik op VoltooienKlaar om het set-upvenster te sluiten en naar het paneel Sync terug te keren.
    setup complete
  8. U hoeft verder niets te doen. Firefox Sync zal vanaf nu automatisch uw gegevens op de achtergrond synchroniseren.
    Deze eerste synchronisatie zou snel moeten plaatsvinden maar kan meer dan 30 minuten duren, afhankelijk van de hoeveelheid gegevens die moeten worden gesynchroniseerd.
  1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefoxhet menu Extra en selecteer Sync instellen. Het venster Firefox Sync-set-up wordt geopend.
  2. Klik op Een nieuwe account aanmaken.
  3. Vul uw accountdetails in:
    Sync Setup 10 - Win
    • Voer uw e-mailadres in.
    • Kies een wachtwoord en voer dit een tweede keer in om er zeker van te zijn dat u het juist hebt ingevoerd.
    • Ga akkoord met de Servicevoorwaarden en het Privacybeleid.
    • Bevestig dat u geen robot bent!
    • Klik op Sync-opties om de gegevens die worden gesynchroniseerd te wijzigen. Standaard worden uw bladwijzers, wachtwoorden, voorkeuren, geschiedenis en tabbladen gesynchroniseerd.Standaard worden uw add-ons, bladwijzers, wachtwoorden, voorkeuren, geschiedenis en tabbladen gesynchroniseerd.
    • Klik tot slot op Volgende.
  4. U ziet een melding met de tekst Set-up voltooid!. Klik op Sluiten om het voortgangsvenster te sluiten en terug te gaan naar Firefox. Geen zorgen, uw gegevens zullen op de achtergrond verder worden versleuteld en geüpload.
    Noot: deze eerste synchronisatie zou snel moeten plaatsvinden, maar kan meer dan 30 minuten duren, afhankelijk van de hoeveelheid gegevens die moeten worden gesynchroniseerd.
  1. Klik in de menubalk op het menu Extra en selecteer Sync instellen. Het venster Firefox Sync-set-up wordt geopend.
  2. Klik op Een nieuwe account aanmaken.
  3. Vul uw accountdetails in:
    Sync Setup 10 - Mac
    • Voer uw e-mailadres in.
    • Kies een wachtwoord en voer dit een tweede keer in om er zeker van te zijn dat u het juist hebt ingevoerd.
    • Ga akkoord met de Servicevoorwaarden en het Privacybeleid.
    • Bevestig dat u geen robot bent!
    • Klik op Sync-opties om de gegevens die worden gesynchroniseerd te wijzigen. Standaard worden uw bladwijzers, wachtwoorden, voorkeuren, geschiedenis en tabbladen gesynchroniseerd.Standaard worden uw add-ons, bladwijzers, wachtwoorden, voorkeuren, geschiedenis en tabbladen gesynchroniseerd.
    • Klik tot slot op Verdergaan.
  4. U ziet een melding met de tekst Set-up voltooid!. Klik op Sluiten om het voortgangsvenster te sluiten en terug te gaan naar Firefox. Geen zorgen, uw gegevens zullen op de achtergrond verder worden versleuteld en geüpload.
    Noot: deze eerste synchronisatie zou snel moeten plaatsvinden, maar kan meer dan 30 minuten duren, afhankelijk van de hoeveelheid gegevens die moeten worden gesynchroniseerd.
  1. Klik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer Sync instellen. Het venster Firefox Sync-set-up wordt geopend.
  2. Klik op Een nieuwe account aanmaken.
  3. Vul uw accountdetails in:
    Sync Setup 10 - Lin
    • Voer uw e-mailadres in.
    • Kies een wachtwoord en voer dit een tweede keer in om er zeker van te zijn dat u het juist hebt ingevoerd.
    • Ga akkoord met de Servicevoorwaarden en het Privacybeleid.
    • Bevestig dat u geen robot bent!
    • Klik op Sync-opties om de gegevens die worden gesynchroniseerd te wijzigen. Standaard worden uw bladwijzers, wachtwoorden, voorkeuren, geschiedenis en tabbladen gesynchroniseerd.Standaard worden uw add-ons, bladwijzers, wachtwoorden, voorkeuren, geschiedenis en tabbladen gesynchroniseerd.
    • Klik tot slot op Volgende.
  4. U ziet een melding met de tekst Set-up voltooid!. Klik op Sluiten om het voortgangsvenster te sluiten en terug te gaan naar Firefox. Geen zorgen, uw gegevens zullen op de achtergrond verder worden versleuteld en geüpload.
    Noot: deze eerste synchronisatie zou snel moeten plaatsvinden, maar kan meer dan 30 minuten duren, afhankelijk van de hoeveelheid gegevens die moeten worden gesynchroniseerd.

Deel 2: de eenvoudige set-upcode ophalen op uw mobiel

De code verkrijgen op een Android-apparaat

1. Tik op de knop Menu (aan de onderkant van het scherm of in de rechterbovenhoek) , kies Instellingen (mogelijk dient u eerst op Meer te tikken) en tot slot Sync.
  2. De code voor het toevoegen van dit apparaat verschijnt.

sync_recovery3

Deel 3: uw mobiel verbinden met uw Sync-account

Voer de set-upcode in op uw desktop om uw mobiel met uw Sync-account te verbinden.

1. Klik in de sectie Firefox Sync-account op Een apparaat toevoegen. Het venster Een apparaat toevoegen zal worden geopend.
    Add Device Win1 Add Device Mac1 Add Device Lin1

2. Voer in het venster Een apparaat toevoegen de code in zoals deze op uw tweede apparaat wordt weergegeven. Klik daarna op VolgendeVerdergaan.
    Add Device Win2 Add Device Mac2 Add Device Lin2
  3. Zodra de code is geaccepteerd, ziet u een melding Apparaat verbonden en zal uw apparaat direct beginnen met de synchronisatie. Klik op VoltooienKlaar om het set-upvenster te sluiten en naar het paneel Sync terug te keren.
    Add Device Win3 Add Device Mac3 Add Device Lin3
  1. Klik op de knop Startpagina (of typ about:home in de locatiebalk) om de standaard Firefox-startpagina zichtbaar te maken.
  2. Klik onder in de startpagina op de koppeling Een apparaat koppelen. Het venster Firefox Sync-set-up wordt geopend.
    Add Device - Win 1 Add Device - Mac 1 Add Device - Lin 1
  3. Voer de code van twaalf tekens die op uw andere apparaat werd gegenereerd in en klik op VolgendeVerdergaan.
    Add Device - Win 2 Add Device - Mac 2 Add Device - Lin 2
  4. Zodra de code is geaccepteerd, ziet u een melding Apparaat verbonden en zal uw apparaat direct beginnen met de synchronisatie. Klik op VoltooienKlaar om het set-upvenster te sluiten.
  1. Klik op de knop Startpagina (of typ about:home in de locatiebalk) om de standaard Firefox-startpagina zichtbaar te maken.
  2. Klik onder in de startpagina op de koppeling Sync om het instellingenvenster van Sync te openen.
    Home Page Sync Button - Win Home Page Sync Button - Mac Home Page Sync Button - Lin
  3. Klik daarna op de koppeling Een apparaat koppelen. Het venster Firefox Sync-set-up wordt geopend.
    Pair a device - Win Pair a device - Mac Pair a device - Lin
  4. Voer de code van twaalf tekens die op uw andere apparaat werd gegenereerd in en klik op VolgendeVerdergaan.
    Add Device - Win 2 Add Device - Mac 2 Add Device - Lin 2
  5. Zodra de code is geaccepteerd, ziet u een melding Apparaat verbonden en zal uw apparaat direct beginnen met de synchronisatie. Klik op VoltooienKlaar om het set-upvenster te sluiten.

Wat als ik niet in de buurt van mijn computer ben?

Voer deze stappen uit op het mobiele apparaat dat u aan Firefox Sync probeert toe te voegen.
Als u een apparaat aan Firefox Sync probeert toe te voegen en u zich niet in de buurt van uw computer bevindt om de code in te voeren, kunt u dit toch voor elkaar krijgen door uw accountgegevens in te voeren.

Een Android-apparaat verbinden

Voer deze stappen uit in Firefox voor mobiel op uw Android-apparaat.

1. Tik op de knop Menu (aan de onderkant van het scherm of in de rechterbovenhoek) , kies Instellingen (mogelijk dient u eerst op Meer te tikken) en tot slot Sync.
  2. Tik op de koppeling “Uitgebreide configuratie…”.

sync_recovery3
  3. Voer daarna uw accountnaam (e-mailadres), wachtwoord en herstelsleutel in en tik op Verbinden.

sync_recovery4

Deel dit artikel: http://mzl.la/LGmxbD

Firefox

Firefox for Android