SSL inschakelen om de foutmelding Firefox kan geen beveiligde verbinding tot stand brengen te verhelpen | Probleemoplossing

SSL inschakelen om de foutmelding Firefox kan geen beveiligde verbinding tot stand brengen te verhelpen

Vanaf Firefox 34 wordt Secure Sockets Layer versie 3.0 (SSLv3) standaard geblokkeerd, omdat het niet meer veilig is (voor details, zie deze blogpost).
Waarschuwing! Uw versie van Firefox gebruikt Secure Sockets Layer 3.0 (SSLv3), dat niet meer veilig is (voor details, zie deze blogpost). Om online veilig te blijven en uw gegevens te beschermen, dient u Firefox bij te werken naar de meest recente versie.

Websites die het Secure Sockets Layer-protocol (SSL) gebruiken, zoals websites van banken en onlinewinkels, bevatten “https” aan het begin van hun adres. Als Firefox een beveiligde website niet kan benaderen, wordt een foutpagina getoond met de tekst:

Fout tijdens het verbinden met (websitenaam). Kan geen beveiligde verbinding tot stand brengen, omdat het SSL-protocol is uitgeschakeld. (Foutcode: ssl_error_ssl_disabled)

Dit artikel beschrijft hoe SSL in Firefox kan worden ingeschakeld als u deze melding ontvangt.

Uw SSL-instellingen controleren

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer Opties.Klik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer Opties.Klik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren….Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren.

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Opties.Voorkeuren.

2. Selecteer het paneel Geavanceerd.
  3. Klik op het tabblad Encryptie.
  4. Controleer of SSL 3.0 gebruiken en TLS 1.0 gebruiken zijn aangevinkt.
    • Als beide velden zijn aangevinkt, is deze sectie niet van toepassing. U kunt verdergaan naar de volgende sectie.
    • Als zowel SSL 3.0 gebruiken als TLS 1.0 gebruiken niet zijn aangevinkt, vink beide dan aan.
  5. Klik op OK om het venster Opties te sluiten.Klik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluiten.Sluit het venster Voorkeuren. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht worden automatisch opgeslagen.

1. Typ about:config in de locatiebalk en druk op EnterReturn.

• De about:config-waarschuwingspagina ‘Dit kan in overtreding zijn met uw garantievoorwaarden!’ kan verschijnen. Klik op Ik zal voorzichtig zijn, dat beloof ik! om door te gaan naar de pagina about:config.
  2. Typ security.enable in het zoekveld.
    • Als zowel security.enable_ssl3 als security.enable_tls is ingesteld op true, ga dan verder naar de volgende sectie.
    • Als zowel security.enable_ssl3 als security.enable_tls is ingesteld op false, dubbelklik dan op beide voorkeuren om ze in te stellen op true.

Probeer nogmaals een beveiligde website te bezoeken. Als dit nog steeds niet werkt, ga dan verder in de volgende sectie.

Uw proxyinstellingen controleren

Sommige computers zijn geconfigureerd voor internettoegang via een proxy.

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer Opties.Klik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer Opties.Klik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren….Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren.

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Opties.Voorkeuren.

2. Selecteer het paneel Geavanceerd.
  3. Klik op het tabblad Netwerk.
  4. Klik op Instellingen….
    • Als Handmatige proxyconfiguratie: is geselecteerd, gebruikt u een handmatig ingestelde proxyserver. Controleer of alle protocollen die in het dialoogvenster worden genoemd naar het adres van uw proxyserver wijzen. Neem contact op met uw netwerkbeheerder als u dit adres niet weet.
    • Als Handmatige proxyconfiguratie: niet is geselecteerd, is deze sectie niet van toepassing. U kunt verdergaan naar de volgende sectie.
  5. Breng de nodige wijzigingen aan en klik op OK om het venster Verbindingsinstellingen te sluiten.
  6. Klik op OK om het venster Opties te sluiten.Klik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluiten.Sluit het venster Voorkeuren. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht worden automatisch opgeslagen.

Probeer nogmaals een beveiligde website te bezoeken. Als dit nog steeds niet werkt, ga dan verder in de volgende sectie.

Beveiligingssoftware

Om SSL te kunnen gebruiken moet Firefox een verbinding met zichzelf kunnen maken. Sommige beveiligingssoftware kan deze verbinding blokkeren. Voor meer informatie over het configureren van beveiligingssoftware voor het toestaan van de benodigde toegang voor Firefox, zie Firewalls zo configureren dat Firefox toegang heeft tot het internet.

Probleem met een specifieke website

U kunt uw browser testen op SSL-functionaliteit. Als uw browser de test doorstaat, is het probleem mogelijk specifiek voor de website die u probeert te bezoeken.

Gebaseerd op informatie van SSL is disabled (mozillaZine KB)

Deel dit artikel: http://mzl.la/1BAQlkP