SSL inschakelen om de foutmelding Firefox kan geen beveiligde verbinding tot stand brengen te verhelpen | Probleemoplossing

SSL inschakelen om de foutmelding Firefox kan geen beveiligde verbinding tot stand brengen te verhelpen

Via Secure Sockets Layer (SSL) kunt u op een veilige manier websites bezoeken. Websites die SSL gebruiken, zoals bankwebsites en onlinewinkels, bevatten “https” aan het begin van hun adres. Als Firefox geen beveiligde website kan bezoeken, zal het een foutpagina tonen met de volgende melding:

Fout tijdens het verbinden met (websitenaam). Kan geen beveiligde verbinding tot stand brengen, omdat het SSL-protocol is uitgeschakeld. (Foutcode: ssl_error_ssl_disabled)

Dit artikel beschrijft hoe SSL in Firefox kan worden ingeschakeld als u deze melding ontvangt.

Uw SSL-instellingen controleren

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

.
  2. Selecteer het paneel Geavanceerd.
  3. Klik op het tabblad Encryptie.
  4. Controleer of SSL 3.0 gebruiken en TLS 1.0 gebruiken zijn aangevinkt.
    • Als beide velden zijn aangevinkt, is deze sectie niet van toepassing. U kunt verdergaan naar de volgende sectie.
    • Als zowel SSL 3.0 gebruiken als TLS 1.0 gebruiken niet zijn aangevinkt, vink beide dan aan.
  5. Klik op OK om het venster Opties te sluitenKlik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluitenSluit het venster Voorkeuren .
  1. Typ about:config in de locatiebalk en druk op EnterReturn.

• De about:config-waarschuwingspagina “Dit kan in overtreding zijn met uw garantievoorwaarden!” kan verschijnen. Klik op Ik zal voorzichtig zijn, dat beloof ik! om door te gaan naar de pagina about:config.
  2. Typ security.enable in het zoekveld.
    • Als zowel security.enable_ssl3 als security.enable_tls is ingesteld op true, ga dan verder naar de volgende sectie.
    • Als zowel security.enable_ssl3 als security.enable_tls is ingesteld op false, dubbelklik dan op beide voorkeuren om ze in te stellen op true.

Probeer nogmaals een beveiligde website te bezoeken. Als dit nog steeds niet werkt, ga dan verder in de volgende sectie.

Uw proxyinstellingen controleren

Sommige computers zijn geconfigureerd voor internettoegang via een proxy.

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

.
  2. Selecteer het paneel Geavanceerd.
  3. Klik op het tabblad Netwerk.
  4. Klik op Instellingen….
    • Als Handmatige proxyconfiguratie is geselecteerd, gebruikt u een handmatig ingestelde proxyserver. Controleer of alle protocollen die in het dialoogvenster worden genoemd naar het adres van uw proxyserver wijzen. Neem contact op met uw netwerkbeheerder als u dit adres niet weet.
    • Als Handmatige proxyconfiguratie niet is geselecteerd, is deze sectie niet van toepassing. U kunt verdergaan naar de volgende sectie.
  5. Breng de nodige wijzigingen aan en klik op OK om het venster Verbindingsinstellingen te sluiten.
  6. Klik op OK om het venster Opties te sluitenKlik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluitenSluit het venster Voorkeuren .

Probeer nogmaals een beveiligde website te bezoeken. Als dit nog steeds niet werkt, ga dan verder in de volgende sectie.

Beveiligingssoftware

Om SSL te kunnen gebruiken moet Firefox een verbinding met zichzelf kunnen maken. Sommige beveiligingssoftware kan deze verbinding blokkeren. Voor meer informatie over het configureren van beveiligingssoftware voor het toestaan van de benodigde toegang voor Firefox, zie Firewalls zo configureren dat Firefox toegang heeft tot het internet.

Probleem met een specifieke website

U kunt uw browser testen op SSL-functionaliteit. Als uw browser de test doorstaat, is het probleem mogelijk specifiek voor de website die u probeert te bezoeken.

Gebaseerd op informatie van SSL is disabled (mozillaZine KB)

Deel dit artikel: http://mzl.la/MxVdgG