SSL inschakelen om de foutmelding Firefox kan geen beveiligde verbinding tot stand brengen te verhelpen

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 29482
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Bron van revisie
Inhoud van revisie

Via Secure Sockets Layer (SSL) kunt u op een veilige manier websites bezoeken. Websites die SSL gebruiken zullen “https” aan het begin van hun adres bevatten. De meeste bankwebsites en onlinewinkels gebruiken SSL.

Als Firefox geen beveiligde website kan bezoeken, zal het een foutpagina tonen met de melding:

Beveiligde verbinding mislukt

Fout tijdens het verbinden met (websitenaam). Kan geen beveiligde verbinding tot stand brengen omdat het SSL-protocol is uitgeschakeld.

(Error code: ssl_error_ssl_disabled)

Dit artikel beschrijft hoe SSL in Firefox kan worden ingeschakeld als u deze melding ontvangt.

Als u tevens de melding “Kan de beveiligingscomponent van de toepassing niet initialiseren” ontvangt, zie dan De foutmelding “Kan de beveiligingscomponent van de toepassing niet initialiseren” verhelpen.

Voor overige fouten, zie Websites worden niet geladen - Foutmeldingen analyseren en verhelpen.

Uw SSL-instellingen controleren

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen. .
  2. Selecteer het paneel Geavanceerd.
  3. Klik op het tabblad Encryptie.
  4. Controleer of SSL 3.0 gebruiken en TLS 1.0 gebruiken zijn aangevinkt.
    • Als beide velden zijn aangevinkt, is deze sectie niet van toepassing. U kunt verdergaan naar de volgende sectie.
    • Als zowel SSL 3.0 gebruiken als TLS 1.0 gebruiken niet zijn aangevinkt, vink beide dan aan.
  1. Sluit de pagina Instellingen. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen. .

Probeer nogmaals een beveiligde website te bezoeken. Als dit nog steeds niet werkt, ga dan verder in de volgende sectie.

Uw proxyinstellingen controleren

Sommige computers zijn geconfigureerd voor internettoegang via een proxy.

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen. .
  2. Selecteer het paneel Geavanceerd.
  3. Klik op het tabblad Netwerk.
  4. Klik op Instellingen….
  5. Als Handmatige proxyconfiguratie is geselecteerd, gebruikt u een handmatig ingestelde proxyserver. Controleer of alle protocollen die in het dialoogvenster worden genoemd naar het adres van uw proxyserver wijzen. Neem contact op met uw netwerkbeheerder als u dit adres niet weet.
    • Als Handmatige proxyconfiguratie niet is geselecteerd, is deze sectie niet van toepassing. U kunt verdergaan met de volgende sectie.
  1. Breng de nodige wijzigingen aan en klik op OK om het venster Verbindingsinstellingen te sluiten.
  2. Sluit de pagina Instellingen. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen. .

Probeer nogmaals een beveiligde website te bezoeken. Als dit nog steeds niet werkt, ga dan verder in de volgende sectie.

Beveiligingssoftware

Om SSL te kunnen gebruiken moet Firefox een verbinding met zichzelf kunnen maken. Sommige beveiligingssoftware kan deze verbinding blokkeren. Voor meer informatie over het configureren van beveiligingssoftware voor het toestaan van de benodigde toegang voor Firefox, zie Firewalls.

Probleem met een specifieke website

U kunt uw browser testen op SSL-functionaliteit. Als uw browser de test doorstaat, is het probleem mogelijk specifiek voor de website die u probeert te bezoeken.

Gebaseerd op informatie van SSL is disabled (mozillaZine KB)