Recente navigatie-, zoek- en downloadgeschiedenis verwijderen | Handleiding

Recente navigatie-, zoek- en downloadgeschiedenis verwijderen

(Doorgestuurd vanaf Recente geschiedenis wissen)

Terwijl u over het web surft, onthoudt Firefox een hoop gegevens voor u – websites die u hebt bezocht, bestanden die u hebt gedownload, en meer. Al deze gegevens worden uw geschiedenis genoemd. Als u een openbare computer gebruikt of een computer met iemand deelt, wilt u mogelijk niet dat anderen dit soort gegevens kunnen inzien.

Dit artikel legt uit welke gegevens in uw geschiedenis worden opgeslagen en geeft u stap-voor-stap instructies om al deze gegevens of een deel ervan te wissen. Als u Firefox tijdelijk helemaal geen geschiedenis wilt laten opslaan, zie dan Privénavigatie - Op het internet bladeren zonder informatie over uw bezochte websites te bewaren.

Welke zaken vallen onder mijn geschiedenis?

• Navigatie- & downloadgeschiedenis: navigatiegeschiedenis is de lijst van door u bezochte websites die in het menu Geschiedenis, de geschiedenislijst van het het venster Bibliotheek en de adreslijst van de automatische aanvulfunctie van de locatiebalk worden getoond. Downloadgeschiedenis is de lijst van bestanden die u hebt gedownload en in het venster Downloads zichtbaar zijn.
  • Formulier- & zoekgeschiedenis: formuliergeschiedenis bevat de items die u in webpaginaformulieren hebt ingevoerd voor het automatisch invullen van formulieren. Zoekgeschiedenis bevat items die u hebt ingevoerd in Firefox’ zoekbalk.
  • Cookies: cookies slaan gegevens op over websites die u bezoekt, zoals websitevoorkeuren of aanmeldingsstatus. Hieronder vallen ook gegevens en websitevoorkeuren die door plug-ins als Adobe Flash worden opgeslagen. Cookies kunnen ook worden gebruikt door derden om uw surfgedrag te volgen. Voor meer info over volgen (‘tracking’), zie Hoe zet ik de functie Niet volgen aan?.
    Noot: om cookies die door Flash zijn ingesteld te wissen moet u de meest recente versie gebruiken. Zie Flash bijwerken voor instructies.
  • Buffer: de buffer (cache) bewaart tijdelijke bestanden, zoals webpagina’s en andere onlinemedia, die Firefox van het internet heeft gedownload om het laden van pagina’s en websites die u al hebt gezien te versnellen.
  • Actieve aanmeldingen: als u zich hebt aangemeld bij een website die HTTP-authenticatie gebruikt nadat u Firefox voor het laatst hebt geopend, wordt die website als “actief” beschouwd. Het wissen hiervan meldt u bij deze websites af.
  • Offlinewebsitegegevens: als u dit toestaat, kan een website bestanden op uw computer opslaan, zodat deze ook kunnen worden gebruikt wanneer u niet met het internet bent verbonden.
  • Websitevoorkeuren: specifieke voorkeursinstellingen voor websites, waaronder het opgeslagen zoomniveau voor websites, de tekenset en de toestemmingen voor websites (zoals uitzonderingen voor pop-upblokkering), zoals beschreven in het venster Pagina-info.

Hoe wis ik mijn geschiedenis?

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox, ga naar het menu Geschiedenis en selecteer Recente geschiedenis wissen….
    Voor Windows XP: klik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer Recente geschiedenis wissen….
    Klik in de menubalk op het menu Extra en selecteer Recente geschiedenis wissen….

Klik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer Recente geschiedenis wissen….
    Clear Recent History Win1
    History Mac1
    History Lin1
  2. Selecteer de hoeveelheid geschiedenis die u wilt wissen:
    • Klik op de vervolgkeuzelijst naast Te wissen tijdsperiode om te kiezen hoeveel Firefox van uw geschiedenis zal wissen.
    History Win2 History Mac2 History Lin2
    History Win3 Fx11 History Mac3 Fx11 History Lin3 Fx11
  3. Klik tot slot op de knop Nu wissen. Het venster zal worden gesloten en de geselecteerde items zullen worden gewist.
  1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox, ga naar het menu Geschiedenis en selecteer Recente geschiedenis wissen….Klik in de menubalk op het menu Geschiedenis en selecteer Recente geschiedenis wissen….

Klik boven in het Firefox-venster op het menu Geschiedenis en selecteer Recente geschiedenis wissen….
    History Win1
  2. Selecteer de hoeveelheid geschiedenis die u wilt wissen:
    • Klik op de vervolgkeuzelijst naast Te wissen tijdsperiode om te kiezen hoeveel Firefox van uw geschiedenis zal wissen.
    History Win2 History Mac2 History Lin2
    History Win3 Fx11 History Mac3 Fx11 History Lin3 Fx11
  3. Klik tot slot op de knop Nu wissen. Het venster zal worden gesloten en de geselecteerde items zullen worden gewist.
  1. Klik op de menuknop New Fx Menu , kies Geschiedenis en daarna Recente geschiedenis wissen….
  2. Selecteer de hoeveelheid geschiedenis die u wilt wissen:
    • Klik op de vervolgkeuzelijst naast Te wissen tijdsperiode om te kiezen hoeveel Firefox van uw geschiedenis zal wissen.
    History Win2 History Mac2 History Lin2
    History Win3 Fx11 History Mac3 Fx11 History Lin3 Fx11
  3. Klik tot slot op de knop Nu wissen. Het venster zal worden gesloten en de geselecteerde items zullen worden gewist.

Hoe kan ik Firefox mijn geschiedenis automatisch laten wissen?

Als u telkens wanneer u Firefox gebruikt uw geschiedenis dient te wissen, kunt u Firefox zo instellen dat dit automatisch gebeurt bij het afsluiten, zodat u het niet vergeet.

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

.
  2. Selecteer het paneel Privacy.

3. Stel Firefox zal: in op Aangepaste instellingen gebruiken voor geschiedenis. Custom History Fx 5 - Win Custom History - Mac Custom History - Linux Custom History Fx21 WinXP Custom History Fx21 Win7 Custom History Fx21 Mac Custom History Fx21 Linux
  4. Vink het selectievakje aan voor Geschiedenis wissen zodra Firefox sluit. History Win4 History Mac4 History Lin4
  5. Klik op de knop Instellingen… naast Geschiedenis wissen zodra Firefox sluit om aan te geven welke soorten geschiedenis er moeten worden gewist.
  6. Vink in het venster Instellingen voor het wissen van geschiedenis de selectievakjes aan naast de items die u automatisch wilt laten wissen zodra u Firefox afsluit.
    History Win5 History Mac5 History Lin5
  7. Klik nadat de te wissen geschiedenis is geselecteerd op OK om het venster Instellingen voor het wissen van geschiedenis te sluiten.
  8. Klik op OK om het venster Opties te sluitenKlik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluitenSluit het venster Voorkeuren .

Hoe verwijder ik een enkele website uit mijn geschiedenis?

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox, ga naar het menu Geschiedenis en selecteer Alle geschiedenis tonen om het venster Bibliotheek te openen.Klik in de menubalk op het menu Geschiedenis en selecteer Alle geschiedenis tonen om het venster Bibliotheek te openen.Klik boven in het Firefox-venster op het menu Geschiedenis en selecteer Alle geschiedenis tonen om het venster Bibliotheek te openen.

Klik op de menuknop New Fx Menu , kies Geschiedenis en klik daarna op de koppeling Alle geschiedenis tonen onder aan de lijst om het venster Bibliotheek te openen.

2. Zoek de website die u uit de geschiedenis wilt verwijderen door in het veld Geschiedenis doorzoeken in de rechterbovenhoek de naam ervan in te typen en daarna op EnterReturn te drukken.
  3. Klik daarna in de zoekresultaten met de rechtermuisknopHoud daarna de Ctrl-toets ingedrukt, klik in de zoekresultaten op de website die u wilt verwijderen en selecteer Deze website vergeten.
    Alle items in uw geschiedenis (navigatie- en downloadgeschiedenis, cookies, de buffer, actieve aanmeldingen, wachtwoorden, opgeslagen formuliergegevens, uitzonderingen voor cookies, afbeeldingen, pop-ups) voor die website zullen worden verwijderd.
    History Win6 History Mac6 History Lin6
  4. Sluit tot slot het venster Bibliotheek.

Deel dit artikel: http://mzl.la/NZyoI8