De QuickTime-plug-in gebruiken om geluid en video af te spelen

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 5495
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update
  • Beoordeeld: Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Bron van revisie
Inhoud van revisie

quicktime_logo.pngMet de QuickTime-plug-in kunt u vele typen filmpjes afspelen via uw Firefox-browser. De QuickTime-plug-in wordt uitgegeven door Apple Computer, Inc en is beschikbaar voor Mac en Windows. Dit artikel legt uit hoe u QuickTime in deze besturingssystemen kunt instellen en waar u hulp kunt vinden als u nog vragen hebt.

Noot: QuickTime is niet beschikbaar voor Linux, maar mplayer - een Linux-mediaspeler - kan Quicktime-media afspelen.

Controleren op QuickTime

Hoewel QuickTime niet automatisch wordt geïnstalleerd wanneer u Firefox installeert, kan het al op uw systeem aanwezig zijn, zeker als u een Mac gebruikt. Om te controleren of de benodigde onderdelen op uw computer zijn geïnstalleerd:

1. Bezoek de QuickTime Troubleshooting-pagina om te testen of u over de benodigde onderdelen beschikt.
    • Om de test op een Windows-systeem te voltooien dient u mogelijk bepaalde functies van Firefox in te schakelen, zodat deze door uw Windows Firewall kunnen communiceren. Klik wanneer hierom door Firefox wordt gevraagd op Blokkering opheffen om deze functies in te schakelen.
  1. Als u in het midden van de Quicktime Troubleshooting-pagina het blauwe QuickTime-logo ziet, is de basissoftware om filmpjes te bekijken correct geïnstalleerd.
  2. Als u aan de rechterkant van het scherm een bewegend QuickTime-logo ziet, kan uw computer ook real-time streaming media ontvangen.

QuickTime installeren

1. QuickTime kan worden gedownload vanaf de Apple-website.
  2. Dubbelklik op het installatiebestand nadat u dit hebt gedownload en volg daarna de instructies op het scherm.

QuickTime is voorgeïnstalleerd op Mac.

QuickTime is niet beschikbaar voor het Linux-platform, maar Mplayer is een populaire Linux-mediaspeler die QuickTime-media kan afspelen. Om Mplayer te gebruiken voor het afspelen van een QuickTime-gegevensstroom in Firefox moet u twee programma’s installeren, genaamd gnome-mplayer en gecko-mediaplayer. Mogelijk heeft uw Linux-distributie deze pakketten al beschikbaar voor installatie.

QuickTime configureren

1. Open de QuickTime Player.
  2. Klik boven in het QuickTime-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren, gevolgd door QuickTime-voorkeuren…. Het venster QuickTime-voorkeuren verschijnt.
  3. Selecteer in dit venster het tabblad Browser en klik vervolgens op MIME-instellingen…. Het venster MIME-typen wordt geopend.

4. In het venster MIME-typen kunt u aangeven welke mediaformaten u in Firefox door QuickTime wilt laten afspelen. Deze instellingen zijn alleen van toepassing op onlinebestanden; ze zijn niet van toepassing op bestanden die door uw besturingssysteem worden geopend.

Aanbevolen MIME-typen

Audio

• AIFF-audio
  • uLaw/AU-audio
  • MIDI
  • WAVE-audio

MPEG

• MPEG-media
  • MPEG-audio
  • MPEG-4-media

MP3

• MP3-audio
Noot: het volgende is niet van toepassing op Mac OS 10.6 “Snow Leopard”, dat geen configureerbare instellingen voor MIME-instellingen van QuickTime Player bevat.
  1. Klik in het menu Apple op Systeemvoorkeuren…. Het venster Systeemvoorkeuren verschijnt.
  2. Klik in dit venster op QuickTime , selecteer het tabblad Geavanceerd en klik daarna op MIME-instellingen…. Het venster MIME-typen wordt geopend.

3. In het venster MIME-typen kunt u aangeven welke mediaformaten u in Firefox door QuickTime wilt laten afspelen.

QuickTime de-installeren

Zie de Apple support-website voor meer informatie over het de-installeren van QuickTime van uw Windows-pc.

Omdat QuickTime standaard is geïnstalleerd op Mac hoeft u het niet te de-installeren.

Gebaseerd op informatie van Quicktime (mozillaZine KB)