Profielen - Waar Firefox uw bladwijzers, wachtwoorden en andere gebruikersgegevens bewaart | Handleiding

Profielen - Waar Firefox uw bladwijzers, wachtwoorden en andere gebruikersgegevens bewaart

Alle wijzigingen die u in Firefox aanbrengt, zoals uw startpagina, welke werkbalken u gebruikt, opgeslagen wachtwoorden en uw bladwijzers, worden allemaal in een speciale map opgeslagen, een profiel genaamd. Uw profielmap wordt gescheiden van het Firefox-programma bewaard, zodat uw gegevens nog steeds aanwezig zijn als er ooit iets misgaat met Firefox. Het betekent ook dat u Firefox kunt de-installeren zonder uw instellingen te verliezen en dat u Firefox niet opnieuw hoeft te installeren om uw gegevens te wissen of een probleem op te lossen.

Deze informatie dient ter referentie. U hoeft deze stappen niet te volgen, tenzij u via een ander artikel bent gevraagd dit te doen.

Hoe vind ik mijn profiel?

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox, ga naar het menu HelpKlik in de menubalk op het menu HelpKlik boven in het Firefox-venster op het menu Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.Klik op de menuknop New Fx Menu , klik op Help Help-29 en selecteer Probleemoplossingsinformatie. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.

2. Klik onder de sectie Toepassingsbasics op Map tonenTonen in FinderMap openen. Er wordt een venster met daarin uw profielbestandenmap geopend.
  3. Noot: als u Firefox niet kunt openen of gebruiken, volg dan de instructies in Uw profiel vinden zonder Firefox te openen.

Uw profiel vinden zonder Firefox te openen

1. Druk op Windows Key +R op het toetsenbord. Er wordt een dialoogvenster Uitvoeren geopend.
  2. Typ het volgende in:
    %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\
  3. Klik op OK. Er wordt een venster geopend dat profielmappen bevat.
  4. Dubbelklik op de profielmap die u wilt openen. Als u maar één profiel hebt, zal de map ervan ‘default’ in de naam bevatten.
  1. Klik vanuit het startscherm op de tegel Bureaublad. De bureaubladweergave wordt geopend.
  2. Beweeg de muis naar de rechteronderhoek van het bureaublad om de Charms te benaderen.
  3. Selecteer de charm Zoeken. De zijbalk Zoeken wordt geopend.
  4. Typ het volgende in het zoekveld:
    %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\
    zonder op Enter te drukken. Er verschijnt een lijst van profielmappen.
  5. Klik op de profielmap die u wilt openen (deze wordt in een venster geopend). Als u maar één profiel hebt, zal de map ervan ‘default’ in de naam bevatten.

1. Klik op de Windows-knop Starten. Het menu Starten worden geopend.
  2. Typ het volgende in het zoekveld onder in het menu Starten:
    %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\
    zonder op Enter te drukken. Boven in het menu Starten zal een lijst van profielen verschijnen.
  3. Klik op de profielmap die u wilt openen (deze wordt in een venster geopend). Als u maar één profiel hebt, zal de map ervan ‘default’ in de naam bevatten.

Als alternatief kunt u uw profiel vinden door op de toets Windows Key te drukken en dan het volgende te typen: %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\
  1. Klik op de Windows-knop Start en selecteer Uitvoeren….

2. Typ het volgende in:
    %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\
    en klik daarna op OK.
    Er wordt een venster geopend dat profielmappen bevat.
  3. Dubbelklik op de profielmap die u wilt openen. Als u maar één profiel hebt, zal de map ervan ‘default’ in de naam bevatten.
  1. Open de map Bibliotheek voor uw Mac-gebruikersaccount:
    • (OS X 10.6 of lager) Klik op het Finder-pictogram in het dock. Uw thuismap zal zijn geselecteerd (doorgaans is dit de naam van uw Mac-gebruikersaccount). Klik rechts in het venster op de map Bibliotheek om deze te openen.
    • (OS X 10.7 of hoger) Klik op het Finder-pictogram in het dock. Klik in de menubalk op het menu Ga, houd de toets option of alt ingedrukt en selecteer Bibliotheek. Er verschijnt een venster dat uw map Bibliotheek bevat.
  2. Open de map ‘Application Support’, daarna de map ‘Firefox’ en tot slot de map ‘Profiles’.
  3. Uw profielmap bevindt zich binnen deze map. Als u maar één profiel hebt, zal de map ervan ‘default’ in de naam bevatten.
  1. (Ubuntu) Klik op het menu Locaties in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer Thuismap. Er zal een bestandsverkenner verschijnen.
  2. Klik op het menu Beeld en selecteer Verborgen bestanden tonen als dit nog niet is aangevinkt.
  3. Dubbelklik op de map met de naam .mozilla.
  4. Dubbelklik op de map met de naam firefox. Uw profielmap bevindt zich binnen deze map. Als u maar één profiel hebt, zal de map ervan ‘default’ in de naam bevatten.

Welke informatie wordt er in mijn profiel bewaard?

Noot: alleen relevante informatie die voor herstelacties nuttig is wordt beschreven.
  • Cookies: een cookie is een beetje informatie dat op uw computer is opgeslagen door een website die u hebt bezocht. Doorgaans is dit iets als uw websitevoorkeuren of aanmeldingsstatus. Cookies worden allemaal bewaard in het bestand cookies.sqlite.
  • DOM-opslag: DOM-opslag is ontworpen om een grotere, veiligere en makkelijker te gebruiken alternatief te leveren voor het opslaan van gegevens in cookies. Informatie voor websites wordt bewaard in het bestand webappsstore.sqlite en voor about:*-pagina’s in het bestand chromeappsstore.sqlite.
  • Instellingen voor beveiligingscertificaten: het bestand cert8.db file bewaart al uw instellingen voor beveiligingscertificaten en eventuele SSL-certificaten die u in Firefox hebt geïmporteerd.
  • Instellingen voor beveiligingsapparaten: het bestand secmod.db is de database voor beveiligingsmodules.
  • Downloadacties: het bestand mimeTypes.rdf bewaart uw voorkeuren die bepalen wat Firefox moet doen als het een bepaald type bestand tegenkomt. Dit zijn bijvoorbeeld de instellingen die bepalen of Firefox een PDF-bestand met Acrobat Reader moet openen wanneer u er op klikt. Voor meer informatie, zie Wijzigen wat Firefox doet bij het klikken op of het downloaden van een bestand.
  • MIME-typen voor plug-ins: het bestand pluginreg.dat bewaart internet-mediatypen die aan uw geïnstalleerde plug-ins zijn verbonden. Voor meer informatie, zie Plug-ins gebruiken voor het afspelen van geluid, video, spellen en meer.
  • Opgeslagen sessie: het bestand sessionstore.js bewaart de huidige geopende tabbladen en vensters. Voor meer informatie, zie Vorige sessie herstellen - Configureren wanneer Firefox uw meest recente tabbladen en vensters toont.
  • Gebruikersvoorkeuren: het bestand prefs.js bevat aangepaste gebruikersvoorkeursinstellingen, zoals aangebrachte wijzigingen in het dialoogvenster OptiesVoorkeuren van Firefox. Het optionele bestand user.js, als dit bestaat, heeft voorrang op aangepaste voorkeuren.
  • Gebruikersstijlen: als deze bestaan, bewaren de bestanden \chrome\userChrome.css en \chrome\userContent.css door de gebruiker gedefinieerde wijzigingen aan hoe Firefox eruitziet, of hoe bepaalde websites of HTML-elementen eruitzien of zich gedragen.

Werken met profielen

Deel dit artikel: http://mzl.la/1BAQULj