Problemen waardoor afbeeldingen niet worden getoond verhelpen

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 43683
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Bron van revisie
Inhoud van revisie

Als u problemen ervaart met het downloaden of bekijken van afbeeldingen in Firefox, volg dan de onderstaande instructies voor probleemoplossing.

Dit artikel is van toepassing op:

• Afbeeldingsformaten zoals PNG, GIF en JPG
  • Animatieformaten zoals bewegende GIF

Dit artikel is niet van toepassing op de volgende formaten:

Noot: als u problemen met een website ondervindt, klik dan op het hangslotpictogram Fx70GreyPadlockFx89Padlock in de adresbalk om te zien of Firefox onderdelen van de pagina heeft geblokkeerd die niet zijn beveiligd. Zie Blokkering van gemengde inhoud in Firefox voor details.

Cookies en de buffer wissen

Soms kunnen problemen met het laden van websites worden verholpen door de cookies en de buffer te wissen.

Afbeeldingsrechten controleren

U kunt in Firefox het laden van afbeeldingen van bepaalde websites voorkomen, zodat pagina’s sneller worden geladen. Als u problemen hebt met het bekijken van afbeeldingen:

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen. .
  2. Selecteer het paneel Inhoud in het venster OptiesVoorkeuren.
  3. Wees er zeker van dat er een vinkje staat voor Afbeeldingen automatisch laden.
  4. Klik op Uitzonderingen… naast Afbeeldingen automatisch laden om het venster Uitzonderingen - Afbeeldingen te openen.
  5. Bekijk de lijst met websites in het venster Uitzonderingen - Afbeeldingen. Wees er zeker van dat de websites waarmee u problemen hebt niet in de lijst voorkomen.
  6. Klik op Sluiten omSluit het venster Uitzonderingen - Afbeeldingen te sluiten.
  7. Sluit de pagina Instellingen. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen. .

Afbeeldingsrechten voor een bepaalde website controleren

U kunt in Firefox het laden van afbeeldingen van bepaalde websites voorkomen, zodat pagina’s sneller worden geladen. Als u problemen hebt met het bekijken van afbeeldingen voor een bepaalde website:

1. Klik op de website-identiteitsknop (het pictogram van de website, links van het adres ervan).
  2. Klik op de knop Meer informatie… in het venster. Het venster Pagina-info wordt geopend.
  3. Selecteer het paneel Toestemmingen.
  4. Wees er zeker van dat Toestaan is geselecteerd naast Afbeeldingen laden.
  5. Sluit het venster Pagina-info.

Beveiligingssoftware

Sommige internetbeveiligingssoftware (waaronder antivirus- en antispywareprogramma’s, firewalls, privacyprogramma’s en andere) kunnen bepaalde afbeeldingen identificeren als webbugs en deze blokkeren, of de werking van animaties tegengaan. Controleer de instellingen van uw internetbeveiligingsprogramma om er zeker van te zijn dat afbeeldingen mogen worden geladen.

Afbeeldingen worden de eerste keer geladen maar daarna niet meer

De RealPlayer Browser Record Plugin-extensie (geïnstalleerd met RealPlayer) kan ervoor zorgen dat Firefox de eerste keer dat een website wordt bezocht afbeeldingen toont, maar bij volgende bezoeken of vernieuwingen van de pagina niet meer. Uitschakelen van deze extensie zal het probleem oplossen.

1. Open het programma RealPlayer.
  2. Ga naar het menu Tools en klik op Preferences.
  3. Ga naar de sectie Download & Recording en haal het vinkje weg bij de optie Enable Web Download & Recording for these installed browsers.
  4. Klik op OK.

Zie ook het artikel Problemen met extensies, thema’s en hardwareversnelling verhelpen om bekende problemen met Firefox op te lossen voor instructies over het uitschakelen of de-installeren van extensies in Firefox.

Afbeeldingen worden geladen maar zien er verkeerd uit

Als afbeeldingen van websites worden geladen maar er niet goed of anders uitzien dan in andere browsers:

• Als u een willekeurig type webacceleratorsoftware gebruikt, schakel deze dan uit en kijk of afbeeldingen goed worden geladen. Zie voor meer informatie de documentatie die met de software is meegeleverd.
  • Als er ergens in de afbeelding tekst of onzinnige tekens voorkomen, zie dan het artikel Page displays as gibberish in de MozillaZine Knowledge Base.

Andere redenen waarom afbeeldingen mogelijk niet worden geladen

• De website die de afbeeldingen weergeeft kan uit de lucht zijn of andere problemen ondervinden. Probeer de website te bezoeken met een andere computer of browser om dit te verifiëren.
  • Sommige padnamen naar afbeeldingen bevatten backslashes (bv. example.com\MyImage.jpg). Deze padnamen kunnen niet worden geladen in andere browsers dan Internet Explorer. Als u ziet dat de URL van de afbeelding een backslash bevat, neem dan contact op met de webmaster van de website over dit probleem.

Afbeeldingen worden nog steeds niet correct geladen

Als u alle oplossingen in dit artikel hebt uitgeprobeerd en afbeeldingen of animaties nog steeds niet correct worden geladen:

Gebaseerd op informatie van Images or animations do not load (mozillaZine KB)