Problemen met spellen, chatten en meer op Facebook verhelpen | Probleemoplossing

Problemen met spellen, chatten en meer op Facebook verhelpen

Dit artikel beschrijft hoe u problemen kunt oplossen die u kunt tegenkomen tijdens het gebruik van Facebook in Firefox.

Noot: als u uw computer deelt met anderen en niet wilt dat zij zich kunnen aanmelden bij uw Facebook-account, lees dan Hoe deel ik Firefox tussen gebruikers op een computer?

Kan geen spellen laden

Om spellen op Facebook als YoVille, FarmVille, Cafe of Fishworld te kunnen laden, dient u het opslaan van gegevens toe te staan in de Flash-plug-in.

1. Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt op willekeurige Flash-inhoud en selecteer Algemene instellingen…. Het venster Flash Player Settings Manager wordt geopend.
  2. Selecteer het tabblad Opslag.
  3. Klik op Lokale opslaginstellingen per site…. Het venster Lokale opslaginstellingen per site wordt geopend.
  4. Selecteer www.facebook.com in de lijst en selecteer daarna een andere vermelding dan Blokkeren onder Wanneer de geselecteerde site lokale opslagruimte wil gebruiken:.
  5. Klik op Sluiten.
  6. Sluit het venster Flash Player Settings Manager.

Facebook-chat is traag

Als de Facebook-chat zeer traag lijkt te werken of niet reageert, werk Firefox dan bij.

Kan geen verbinding maken met Facebook

Als u helemaal geen verbinding kunt maken met de website van Facebook in Firefox:

• Controleer of u met een andere browser (zoals Internet ExplorerSafariEpiphany) verbinding kunt maken.
    • Als u wel verbinding kunt maken met een andere browser, maar niet met Firefox:
      1. Volg de onderstaande stappen voor probleemoplossing. Begin hierbij met de sectie Cookies en de buffer wissen.
      2. Controleer of uw internetbeveiligingssoftware (zoals een firewall, antivirus- of antispywareprogramma) zo is ingesteld dat Firefox toegang heeft tot het internet. Voor instructies over het configureren van bepaalde firewallprogramma’s, zie Firewalls zo configureren dat Firefox toegang heeft tot het internet.
  • Als u met geen enkele browser verbinding kunt maken, is de website van Facebook mogelijk offline.

Overige Facebook-problemen

Het Helpcentrum van Facebook heeft een pagina over probleemoplossing waarop bekende websiteproblemen en bugs van Facebook staan vermeld. Als u uw specifieke probleem op die pagina ziet, is Facebook ervan op de hoogte en werkt men aan een oplossing. Als uw probleem niet wordt vermeld, volg dan de onderstaande stappen voor probleemoplossing.

Cookies en de buffer wissen

Het wissen van uw opgeslagen cookies en de buffer van Firefox kan verschillende gebruikelijke problemen met Facebook (zoals Farmville-kwesties) verhelpen.

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox, ga naar het menu Geschiedenis en selecteer Recente geschiedenis wissen….Klik in de menubalk op het menu Extra en selecteer Recente geschiedenis wissen….Klik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer Recente geschiedenis wissen….
  2. Selecteer Alles in het vervolgkeuzemenu Te wissen tijdsperiode:.
  3. Klik op het pijltje naast Details om de items die kunnen worden gewist weer te geven.
  4. Selecteer zowel Cookies als Buffer.
  5. Klik op Nu wissen.
  1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox, ga naar het menu Geschiedenis en selecteer Recente geschiedenis wissen….Klik in de menubalk op het menu Geschiedenis en selecteer Recente geschiedenis wissen….Klik boven in het Firefox-venster op het menu Geschiedenis en selecteer Recente geschiedenis wissen….
  2. Selecteer Alles in het vervolgkeuzemenu Te wissen tijdsperiode:.
  3. Klik op het pijltje naast Details om de items die kunnen worden gewist weer te geven.
  4. Selecteer zowel Cookies als Buffer.
  5. Klik op Nu wissen.
  1. Klik op de menuknop New Fx Menu , kies Geschiedenis en selecteer Recente geschiedenis wissen….
  2. Selecteer Alles in het vervolgkeuzemenu Te wissen tijdsperiode:.
  3. Klik op het pijltje naast Details om de items die kunnen worden gewist weer te geven.
  4. Selecteer zowel Cookies als Buffer.
  5. Klik op Nu wissen.

Als u een foutmelding ontvangt die betrekking heeft op cookies nadat u uw cookies en buffer hebt gewist:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

.
  2. Selecteer het paneel Privacy.
  3. Stel Firefox zal: in op Aangepaste instellingen gebruiken voor geschiedenis.
  4. Zorg ervoor dat Cookies van websites accepteren is aangevinkt.
  5. Zorg ervoor dat Cookies van derden accepteren is aangevinkt.Zorg ervoor dat Cookies van derden accepteren is ingesteld op Altijd of Van bezochte.
  6. Klik op Uitzonderingen….
  7. Zorg ervoor dat facebook.com niet in de lijst staat vermeld.
    • Als de website staat vermeld, klik dan op de vermelding en klik vervolgens op Website verwijderen.

JavaScript-instellingen controleren

Fouten met Facebook kunnen worden veroorzaakt door problemen met JavaScript. JavaScript is standaard ingeschakeld in Firefox, maar om de status ervan te controleren:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

.
  2. Selecteer het paneel Inhoud.
  3. Zorg ervoor dat JavaScript inschakelen is aangevinkt.
  4. Klik op OK om het venster Opties te sluitenKlik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluitenSluit het venster Voorkeuren .

Controleer ook of u een extensie (zoals NoScript) of internetbeveiligingsprogramma (zoals een firewall, antivirus- of antispywareprogramma) gebruikt dat JavaScript kan blokkeren.

Controleren of JavaScript wordt geblokkeerd

Controleer of u een extensie (zoals NoScript) of internetbeveiligingsprogramma (zoals een firewall, antivirus- of antispywareprogramma) gebruikt dat JavaScript kan blokkeren.

Extensies, thema’s en plug-ins controleren

Als de bovenstaande stappen uw probleem met Facebook niet hebben verholpen:

1. Stel vast of een extensie of thema uw probleem veroorzaakt. Zie Problemen met extensies, thema’s en hardwareversnelling verhelpen om bekende problemen met Firefox op te lossen voor instructies.
  2. Stel vast of een plug-in uw probleem veroorzaakt. Zie Problemen met plug-ins zoals Flash of Java oplossen om bekende problemen met Firefox te verhelpen voor instructies.

Controleren op malware

Bepaalde typen kwaadaardige software kunnen problemen bij het verbinden met Facebook veroorzaken. Zie Problemen met Firefox die door malware worden veroorzaakt verhelpen voor instructies over het oplossen van malwareproblemen met Firefox.

Wijzigingen aan Facebook

Facebook staat bekend om het regelmatig aanbrengen van wijzigingen in het systeem. Controleer de Facebook-ontwikkelaarsblog voor wijzigingen die onlangs zijn aangebracht.

Deel dit artikel: http://mzl.la/LHJ8Vm