Problemen met extensies, thema’s en hardwareversnelling verhelpen om bekende problemen met Firefox op te lossen | Probleemoplossing

Problemen met extensies, thema’s en hardwareversnelling verhelpen om bekende problemen met Firefox op te lossen

Sommige problemen met Firefox worden veroorzaakt door extensies, thema’s of hardwareversnelling. Dit artikel beschrijft hoe u kunt vaststellen of een extensie of thema uw probleem veroorzaakt, en zo ja, hoe u Firefox weer normaal kunt laten werken.

Noot: De functie Firefox herinitialiseren kan veel problemen oplossen door Firefox terug te zetten naar de begintoestand van na de installatie, terwijl uw belangrijke gegevens bewaard blijven. Overweeg deze functie te gebruiken voordat u een langdurig proces voor probleemoplossing begint.

Firefox in Veilige modus starten

Wanneer u Firefox in Veilige modus start, worden alle extensies tijdelijk uitgeschakeld, wordt hardwareversnelling uitgeschakeld en wordt het standaardthema gebruikt. Dit zal helpen vast te stellen of één van deze items uw probleem veroorzaakt.

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox, ga naar het menu HelpKlik in de menubalk op het menu HelpKlik boven in het Firefox-venster op het menu Help en selecteer Herstarten met uitgeschakelde add-ons…. Firefox zal opstarten met het dialoogvenster Firefox Veilige modus.
    Noot: u kunt Firefox ook in Veilige modus starten door de shift-toets ingedrukt te houden tijdens het starten van Firefox.de option-toets ingedrukt te houden tijdens het starten van Firefox. Firefox af te sluiten, naar uw Terminal te gaan en het volgende uit te voeren: firefox -safe-mode
    Mogelijk dient u het installatiepad van Firefox (bv. /usr/lib/firefox) op te geven.
    Klik op de menuknop New Fx Menu , klik op Help Help-29 en selecteer Herstarten met uitgeschakelde add-ons…. Firefox zal opstarten met het dialoogvenster Firefox Veilige modus.
    Noot: u kunt Firefox ook in Veilige modus starten door de shift-toets ingedrukt te houden tijdens het starten van Firefox.de option-toets ingedrukt te houden tijdens het starten van Firefox. Firefox af te sluiten, naar uw Terminal te gaan en het volgende uit te voeren: firefox -safe-mode
    Mogelijk dient u het installatiepad van Firefox (bv. /usr/lib/firefox) op te geven.
  2. Druk zodra het venster Firefox Veilige modus verschijnt op de knop Doorgaan in veilige modusStarten in veilige modus.

Controleer nadat Firefox in Veilige modus is gestart of uw probleem optreedt.

Het probleem treedt nog steeds op in Veilige modus

Als uw probleem in Veilige modus aanhoudt, wordt het niet door een extensie, thema of hardwareversnelling veroorzaakt. Andere mogelijke oorzaken zouden plug-ins of aangebrachte wijzigingen in de voorkeursinstellingen van Firefox kunnen zijn, die niet worden uitgeschakeld in Veilige modus.

Het probleem treedt niet op in Veilige modus

Als uw probleem niet niet optrad in Veilige modus, wordt het zeer waarschijnlijk veroorzaakt door een extensie, thema of hardwareversnelling. Ga verder met het volgen van de stappen in dit artikel om vast te stellen of een extensie of thema uw probleem veroorzaakt.

Hardwareversnelling uitschakelen

Bij sommige grafische kaarten en installaties van grafische stuurprogramma’s kan Firefox crashen of moeite hebben met het tonen van tekst of objecten op pagina’s wanneer hardwareversnelling wordt gebruikt. U kunt proberen hardwareversnelling uit te schakelen om te controleren of dit het probleem verhelpt.

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

.
  2. Selecteer het paneel Geavanceerd en het tabblad Algemeen.
  3. Haal het vinkje weg bij Hardwareversnelling gebruiken wanneer beschikbaar.
  4. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer AfsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer AfsluitenKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Firefox afsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer Afsluiten.

Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op AfsluitenAfsluiten Close 29 .

5. Start Firefox op zoals u dat gewend bent.

Als het probleem niet meer optreedt, was hardwareversnelling zeer waarschijnlijk de oorzaak. U kunt proberen de stuurprogramma’s van uw grafische kaart bij te werken om te controleren of dat het probleem verhelpt, of eenvoudig hardwareversnelling uitgeschakeld houden. In het andere geval is uw probleem waarschijnlijk gerelateerd aan extensies of thema’s. Ga verder met het volgen van de stappen in dit artikel om te controleren of deze helpen.

Omschakelen naar het standaardthema

Als u een ander thema gebruikt dan het standaardthema van Firefox:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop FirefoxKlik in de menubalk op het menu ExtraKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en klik daarna op Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend. Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend.

2. Selecteer het paneel Vormgeving in het tabblad Add-onbeheerder.
  3. Selecteer het standaardthema en klik daarna op de knop Inschakelen om Firefox naar dat thema te laten omschakelen.
  4. Klik wanneer nodig op Firefox herstarten.

Controleer nadat u Firefox opnieuw hebt gestart of het probleem optreedt. Als het niet langer optreedt, werd het veroorzaakt door het thema dat u gebruikte. Als het nog steeds optreedt, ga dan verder met het volgen van de stappen in dit artikel.

Alle extensies uitschakelen

Om vast te stellen of een gebrekkige extensie uw probleem veroorzaakt, kunt u al uw geïnstalleerde extensies uitschakelen.

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop FirefoxKlik in de menubalk op het menu ExtraKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en klik daarna op Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend. Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend.

2. Selecteer het paneel Extensies in het tabblad Add-onbeheerder.
  3. Klik op de naam van een extensie in de lijst om deze te selecteren.
  4. Klik op Uitschakelen om de geselecteerde extensie uit te schakelen.
  5. Herhaal dit voor alle overige extensies in de lijst.
  6. Klik op Firefox herstarten.

Nadat u Firefox opnieuw hebt gestart, zullen alle extensies zijn uitgeschakeld. Controleer of uw probleem nog aanwezig is.

• Als het probleem nog steeds optreedt wanneer alle extensies zijn uitgeschakeld, is het zeer waarschijnlijk dat het bestand localstore.rdf in uw Firefox-profiel is beschadigd. U kunt uw werkbalken en bedieningen herinitialiseren om het probleem te verhelpen.

Als het probleem niet langer optreedt wanneer alle extensies zijn uitgeschakeld, werd het veroorzaakt door een van uw extensies. Ga als volgt verder om te bepalen welke extensie uw probleem veroorzaakte:

Controleren op gebrekkige extensies

Om vast te stellen welke uitgeschakelde extensie uw probleem veroorzaakte, kunt u alle extensies een voor een weer inschakelen.

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop FirefoxKlik in de menubalk op het menu ExtraKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en klik daarna op Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend. Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend.

2. Selecteer het paneel Extensies in het tabblad Add-onbeheerder.
  3. Klik op de naam van een extensie in de lijst om deze te selecteren.
  4. Klik op Inschakelen om de geselecteerde extensie in te schakelen.
  5. Klik op Firefox herstarten.

Controleer nadat u Firefox opnieuw hebt gestart of uw probleem optreedt. Als het probleem terugkeert, werd het veroorzaakt door de extensie die u het laatst hebt ingeschakeld.

Noot: als u een groot aantal extensies hebt, kan het inschakelen van meerdere extensies tegelijk sneller zijn. De methode met het minste aantal benodigde herstarts is: schakel de helft van de extensies in deze lijst in, herstart vervolgens Firefox en controleer of het probleem aanwezig is. Als het probleem weer optreedt, weet u dat de gebrekkige extensie zich onder de zojuist ingeschakelde extensies bevindt. Als het probleem niet optreedt, weet u dat de gebrekkige extensie zich onder de uitgeschakelde extensies bevindt. Herhaal het proces totdat de gebrekkige extensie is gevonden.

Nadat u de gebrekkige extensie hebt gevonden, kunt u deze uitschakelen of de-installeren en de overige extensies in het venster Add-ons weer inschakelen.

Extensies bijwerken

Als een extensie uw probleem veroorzaakte, is er mogelijk een update beschikbaar die dit verhelpt:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop FirefoxKlik in de menubalk op het menu ExtraKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en klik daarna op Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend. Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend.

2. Selecteer het paneel Extensies in het tabblad Add-onbeheerder.
  3. Klik op Updates zoeken.
  4. Als er updates worden gevonden, installeer deze dan door op Updates installeren te klikken.
  5. Klik op Firefox herstarten zodra de installatie is voltooid.

Nadat Firefox opnieuw is gestart, zullen uw extensies zijn bijgewerkt. Als de extensie die uw probleem veroorzaakte is bijgewerkt, kunt u deze inschakelen en nogmaals controleren of uw probleem optreedt.

Instellingen van extensies controleren

Sommige problemen kunnen ontstaan als de instellingen van een extensie voorrang hebben op instellingen van Firefox (zoals problemen met werkbalken). Mogelijk dient u daarom de instellingen van een extensie te controleren om te zien of u de optie kunt vinden die uw probleem veroorzaakt:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop FirefoxKlik in de menubalk op het menu ExtraKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en klik daarna op Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend. Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend.

2. Selecteer het paneel Extensies in het tabblad Add-onbeheerder.
  3. Klik voor de extensie die uw probleem veroorzaakt op de knop OptiesVoorkeuren.
  4. Controleer de instellingen om te zien of er een optie is die uw probleem kan oplossen.
  5. Als u een geschikte optie hebt gevonden, klik dan op Opslaan en Firefox herstarten.

Deel dit artikel: http://mzl.la/MAyOQc