Probleem met voorkeuren die niet worden opgeslagen verhelpen | Probleemoplossing

Probleem met voorkeuren die niet worden opgeslagen verhelpen

Soms is het mogelijk dat uw Firefox-optiesvoorkeuren niet worden opgeslagen nadat u deze wijzigt. Zo kan het gebeuren dat u een instelling wijzigt in het venster OptiesVoorkeuren, maar deze weer naar de vorige waarde is teruggezet wanneer u het venster OptiesVoorkeuren opnieuw opent. Dit artikel is wellicht ook van toepassing als u merkt dat na het upgraden van Firefox, telkens wanneer u Firefox start een tabblad Firefox is bijgewerkt wordt geopend met een pagina die de tekst U hebt Firefox bijgewerkt naar de meest recente versie bevat. De mogelijke oorzaken en oplossingen variëren, afhankelijk van of u slechts enkele specifieke voorkeuren niet kunt laden, of helemaal geen voorkeuren. Uw probleem kan ook worden veroorzaakt door malware. Zie Problemen met Firefox die door malware worden veroorzaakt verhelpen voor meer details.

Firefox herinitialiseren om het probleem te verhelpen

De meest eenvoudige manier om dit probleem op te lossen is het terugzetten van Firefox naar de staandaardinstellingen van na de installatie, waarbij uw belangrijke gegevens behouden blijven. Dit lost een groot aantal problemen op. Als u een preciezere oplossing zoekt, sla deze sectie dan over en probeer de onderstaande oplossingen.

Noot: bij het gebruiken van de herinitialisatiefunctie blijven uw bladwijzers, navigatiegeschiedenis, geopende tabbladen, vensters, wachtwoorden, cookies en gegevens voor automatisch aanvullen van webformulieren bewaard. Uw extensies en thema’s worden echter verwijderd en uw voorkeuren worden geherinitialiseerd.bij het gebruiken van de herinitialisatiefunctie blijven uw bladwijzers, navigatiegeschiedenis, wachtwoorden, cookies en gegevens voor automatisch aanvullen van webformulieren bewaard. Uw extensies en thema’s worden echter verwijderd, geopende tabbladen, vensters en groepen worden niet bewaard, en uw voorkeuren zullen opnieuw worden ingesteld. Lees meer.
  1. Klik boven in het Firefox-venster op het menu Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie.Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox, ga naar het submenu Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie.Klik in de menubalk op het menu Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie.
    Reset Firefox 1 - WinXP Troubleshooting info - win
    Troubleshooting info - mac
    Troubleshooting info - lin
    Als u het menu Help niet kunt benaderen, typ dan about:support in uw locatiebalk om de pagina Probleemoplossingsinformatie zichtbaar te maken.
  2. Klik in de rechterbovenhoek van de pagina Probleemoplossingsinformatie op de knop Firefox herinitialiseren.
    Reset Firefox 2 - WinXP Reset Firefox - Win - 1 Reset Firefox - Mac - 1 Reset Firefox - Lin - 1
  3. Klik in het bevestigingsvenster dat verschijnt op Firefox herinitialiseren om verder te gaan.Klik in het bevestigingsblad dat verschijnt op Firefox herinitialiseren om verder te gaan.
  4. Firefox zal worden gesloten en opnieuw worden ingesteld. Zodra dit is gebeurd, zal een venster de geïmporteerde gegevens weergeven. Klik op Voltooien en Firefox zal worden geopend.Firefox zal worden gesloten en opnieuw worden ingesteld. Zodra dit is gebeurd, zal een venster de geïmporteerde gegevens weergeven. Klik op Klaar en Firefox zal worden geopend.
  1. Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op Help Help-29 .
  2. Kies Probleemoplossingsinformatie vanuit het menu Help.
    Als u het menu Help niet kunt benaderen, typ dan about:support in uw locatiebalk om de pagina Probleemoplossingsinformatie zichtbaar te maken.
  3. Klik in de rechterbovenhoek van de pagina Probleemoplossingsinformatie op de knop Firefox herinitialiseren….
    Reset 29 Win Reset 29 Mac Reset 29 Lin
  4. Klik in het bevestigingsvenster dat verschijnt op Firefox herinitialiseren om verder te gaan.
  5. Firefox zal worden gesloten en opnieuw worden ingesteld. Zodra dit is gebeurd, zal een venster de geïmporteerde gegevens weergeven. Klik op Voltooien en Firefox zal worden geopend.

Voorkeurenbestand herinitialiseren

Als u zich niet prettig voelt bij het uitvoeren bij een van de onderstaande stappen, kunt u ervoor kiezen eenvoudig alle voorkeuren te herinitialiseren om te zien of dat het probleem oplost. Zie Voorkeuren van Firefox herinitialiseren om problemen te analyseren en verhelpen voor gedetailleerde instructies. Hierdoor worden alle Firefox-voorkeuren naar de standaardwaarden teruggezet, behalve instellingen die in een bestand user.js zijn opgeslagen, als dit bestaat.

Specifieke voorkeuren worden niet opgeslagen

Als een bepaalde instelling in Firefox steeds wordt teruggezet, of als u een enkele instelling niet kunt wijzigen terwijl andere instellingen wel normaal worden opgeslagen, hebt u mogelijk te maken met één van de volgende problemenhet volgende probleem.

Programma’s van derden die Firefox-instellingen wijzigen

Sommige programma’s dwingen Firefox bepaalde instellingen te gebruiken. Hieronder bevindt zich een lijst met programma’s waarvan bekend is dat ze dit doen, evenals handelingen die u kunt verrichten om ervoor te zorgen dat dit niet meer gebeurt:

• Creative ZenCast wijzigt Firefox’ useragent, wat de werking met Java verstoort.
    • De-installeer het programma.
  • McAfee Privacy Service schakelt Firefox’ pop-upblokkering uit.
  • Norton 360 bevat een functie genaamd “Firefox Privacy Cleanup” die, wanneer ingeschakeld, voorrang heeft op uw Firefox-privacyinstellingen en ervoor zorgt dat uw navigatiegeschiedenis, cookies en andere privégegevens van voorgaande sessies niet worden bewaard.

Sommige werkbalken en add-ons van derden wijzigen de startpagina en zoekinstellingen van Firefox. U kunt deze snel herstellen met behulp van de SearchReset-add-on.

User.js-bestand heeft voorrang op voorkeuren

Als u geen van bovenstaande programma’s hebt geïnstalleerd, of als u de suggesties hebt opgevolgd en bepaalde voorkeuren nog steeds niet worden opgeslagen, moet u U moet waarschijnlijk zelf de Firefox-configuratiebestanden bewerken. Geen paniek, dit is vrij eenvoudig. Zo kunt u het doen:

1. Open uw profielmap:

Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox, ga naar het menu HelpKlik in de menubalk op het menu HelpKlik boven in het Firefox-venster op het menu Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.Klik op de menuknop New Fx Menu , klik op Help Help-29 en selecteer Probleemoplossingsinformatie. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.

2. Klik onder de sectie Toepassingsbasics op Map tonenTonen in FinderMap openen. Er wordt een venster met daarin uw profielbestandenmap geopend.
  3. Noot: als u Firefox niet kunt openen of gebruiken, volg dan de instructies in Uw profiel vinden zonder Firefox te openen.

4. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer AfsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer AfsluitenKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Firefox afsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer Afsluiten.

Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op AfsluitenAfsluiten Close 29 .

5. Open het bestand user.js met een teksteditor (zoals KladblokGedit of KateTextEdit).
    • Als er geen user.js-bestand bestaat, zullen deze stappen u niet helpen.
  6. Verwijder de regels voor de optiesvoorkeuren die u wilt kunnen wijzigen. Als u alles wilt kunnen wijzigen kunt u alle regels verwijderen.
  7. Sla het bestand op en sluit de teksteditor.

U zou uw Firefox-instellingen nu moeten kunnen wijzigen.

Firefox-programmabestand is vergendeld of voorkomt wijzigingen in bepaalde voorkeuren

Uw installatie van Firefox kan zodanig zijn aangepast dat een programmaconfiguratiebestand is toegevoegd dat bepaalde voorkeuren vergrendelt of voorkomt dat bepaalde wijzigingen worden opgeslagen. Volg de stap Firefox opnieuw installeren in het artikel Problemen met Firefox analyseren en verhelpen om het Firefox-programma van uw computer te verwijderen en installeer daarna een nieuw exemplaar van Firefox. (Het op deze manier opnieuw installeren van Firefox zal uw gebruikersgegevens en -instellingen niet verwijderen, omdat deze op een andere locatie zijn opgeslagen dan de programmabestanden.)

Opslaan van voorkeuren of instellingen lukt helemaal niet

Als geen van uw instellingen zich laat opslaan, als u telkens wanneer u Firefox start het tabblad Firefox is bijgewerkt ziet, of als u de bovenstaande stappen zonder succes hebt geprobeerd, is het bestand dat Firefox gebruikt om uw voorkeuren in op te slaan mogelijk vergrendeld of beschadigd.

Vergrendeld voorkeurenbestand

Firefox kan uw instellingen mogelijk niet opslaan als het bestand prefs.js (of het bestand prefs.js.moztmp, als dit bestaat) tegen schrijven is beveiligd of als er andere reservekopiebestanden van voorkeuren bestaan.

1. Open uw profielmap:

Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox, ga naar het menu HelpKlik in de menubalk op het menu HelpKlik boven in het Firefox-venster op het menu Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.Klik op de menuknop New Fx Menu , klik op Help Help-29 en selecteer Probleemoplossingsinformatie. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.

2. Klik onder de sectie Toepassingsbasics op Map tonenTonen in FinderMap openen. Er wordt een venster met daarin uw profielbestandenmap geopend.
  3. Noot: als u Firefox niet kunt openen of gebruiken, volg dan de instructies in Uw profiel vinden zonder Firefox te openen.

4. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer AfsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer AfsluitenKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Firefox afsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer Afsluiten.

Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op AfsluitenAfsluiten Close 29 .

5. Bepaal de locatie van het bestand prefs.js (en, indien aanwezig, het bestand prefs.js.moztmp).
  6. Klik voor beide bestanden met rechts op het bestand en selecteer Eigenschappen in het rechtermuisknopmenu. Controleer voor elk bestand of zich bij Kenmerken geen aangevinkt selectievakje naast Alleen-lezen bevindt.
    • Als RealPlayer is geopend, kan dit het bestand prefs.js vergrendelen. Sluiten van RealPlayer zou het moeten ontgrendelen.
  7. Verwijder alle prefs-n.js-bestanden, waarbij n een getal is (bv. prefs-2.js).
  8. Verwijder Invalidprefs.js als dit bestaat.
  9. Herstart Firefox. U zou nu instellingen moeten kunnen wijzigen.
  1. Open uw profielmap:

Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox, ga naar het menu HelpKlik in de menubalk op het menu HelpKlik boven in het Firefox-venster op het menu Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.Klik op de menuknop New Fx Menu , klik op Help Help-29 en selecteer Probleemoplossingsinformatie. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.

2. Klik onder de sectie Toepassingsbasics op Map tonenTonen in FinderMap openen. Er wordt een venster met daarin uw profielbestandenmap geopend.
  3. Noot: als u Firefox niet kunt openen of gebruiken, volg dan de instructies in Uw profiel vinden zonder Firefox te openen.

4. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer AfsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer AfsluitenKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Firefox afsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer Afsluiten.

Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op AfsluitenAfsluiten Close 29 .

5. Bepaal de locatie van het bestand prefs.js (en, indien aanwezig, het bestand prefs.js.moztmp).
  6. Zorg er voor elk bestand voor dat uw gebruiker schrijfrechten voor het bestand heeft.
  7. Verwijder alle prefs-n.js-bestanden, waarbij n een getal is (bv. prefs-2.js).
  8. Verwijder Invalidprefs.js als dit bestaat.
  9. Herstart Firefox. U zou nu instellingen moeten kunnen wijzigen.
  1. Open uw profielmap:

Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox, ga naar het menu HelpKlik in de menubalk op het menu HelpKlik boven in het Firefox-venster op het menu Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.Klik op de menuknop New Fx Menu , klik op Help Help-29 en selecteer Probleemoplossingsinformatie. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.

2. Klik onder de sectie Toepassingsbasics op Map tonenTonen in FinderMap openen. Er wordt een venster met daarin uw profielbestandenmap geopend.
  3. Noot: als u Firefox niet kunt openen of gebruiken, volg dan de instructies in Uw profiel vinden zonder Firefox te openen.

4. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer AfsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer AfsluitenKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Firefox afsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer Afsluiten.

Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op AfsluitenAfsluiten Close 29 .

5. Bepaal de locatie van het bestand prefs.js (en, indien aanwezig, het bestand prefs.js.moztmp).
  6. Houd voor beide bestanden de Ctrl-toets ingedrukt, klik op het bestand en selecteer Toon info.
  7. Zorg ervoor dat de optie Vergrendeld niet is aangevinkt.
  8. Verwijder alle prefs-n.js-bestanden, waarbij n een getal is (bv. prefs-2.js).
  9. Verwijder Invalidprefs.js als dit bestaat.
  10. Herstart Firefox. U zou nu instellingen moeten kunnen wijzigen.

Beschadigd voorkeurenbestand

Het voorkeurenbestand kan beschadigd zijn, waardoor Firefox hier niet naartoe kan schrijven. Als u dit bestand verwijdert, zal Firefox het automatisch opnieuw aanmaken wanneer dit nodig is.

U kunt het bestand prefs.js als volgt verwijderen.

Dit zal al uw zelf aangebrachte instellingen en instellingen voor veel extensies verwijderen.
  1. Open uw profielmap:

Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox, ga naar het menu HelpKlik in de menubalk op het menu HelpKlik boven in het Firefox-venster op het menu Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.Klik op de menuknop New Fx Menu , klik op Help Help-29 en selecteer Probleemoplossingsinformatie. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.

2. Klik onder de sectie Toepassingsbasics op Map tonenTonen in FinderMap openen. Er wordt een venster met daarin uw profielbestandenmap geopend.
  3. Noot: als u Firefox niet kunt openen of gebruiken, volg dan de instructies in Uw profiel vinden zonder Firefox te openen.

4. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer AfsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer AfsluitenKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Firefox afsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer Afsluiten.

Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op AfsluitenAfsluiten Close 29 .

5. Bepaal de locatie van het bestand prefs.js (en, indien aanwezig, het bestand prefs.js.moztmp).
  6. Verwijder deze bestanden en alle prefs-n.js-bestanden, waarbij n een getal is (bv. prefs-2.js).
  7. Verwijder Invalidprefs.js als dit bestaat.
  8. Herstart Firefox. Al uw voorkeuren zouden nu moeten zijn geherinitialiseerd.

Gebaseerd op informatie van Preferences not saved (mozillaZine KB)

Deel dit artikel: http://mzl.la/Mt91fd