Privénavigatie voor mobiel - Het internet verkennen op uw mobiele apparaat zonder gegevens over de bezochte webites op te slaan of te synchroniseren | Handleiding

Privénavigatie voor mobiel - Het internet verkennen op uw mobiele apparaat zonder gegevens over de bezochte webites op te slaan of te synchroniseren

Terwijl u met uw mobiele apparaat op het internet surft, onthoudt Firefox gegevens voor u, zoals websites die u hebt bezocht, gebruikersnamen en wachtwoorden die u hebt opgeslagen, en andere zaken. Als u Firefox Sync gebruikt, kan dit extra handig zijn, aangezien gegevens worden gesynchroniseerd tussen Firefox op uw mobiele apparaat en een ander exemplaar van Firefox, zoals op uw desktopcomputer thuis. Er kunnen echter momenten zijn waarop u niet wilt dat Firefox bepaalde zaken onthoudt, zoals wanneer u met uw telefoon op zoek bent naar een verjaardagscadeau voor een familielid dat uw desktopcomputer thuis ook gebruikt.

Via Privénavigatie voor mobiel kunt u het internet verkennen zonder gegevens over welke websites en -pagina’s u hebt bezocht op te slaan. Dit artikel legt uit welke gegevens tijdens Privénavigatie niet worden opgeslagen en geeft stap-voor-stap instructies voor het gebruik ervan.

Dit artikel is niet van toepassing op uw versie van Firefox. Het vereist de nieuwste bètaversie van Firefox, die u kunt downloaden vanaf mozilla.org/beta.

Waarschuwing: Privénavigatie maakt u niet anoniem op het internet. Uw internetserviceprovider, werkgever (bijvoorbeeld bij het gebruik van Wi-Fi van uw werkgever) of de websites zelf kunnen nog steeds bijhouden welke pagina’s u bezoekt.

Wat slaat Privénavigatie niet op?

• Bezochte pagina’s: er worden geen pagina’s toegevoegd aan het Awesome screen of uw navigatiegeschiedenis.
  • Formulier- en zoekbalkinvoer: niets van wat u in tekstvelden op webpagina’s of in de adresbalk voor zoekopdrachten invult zal worden opgeslagen voor het automatisch invullen van formulieren.
  • Wachtwoorden: er zullen geen nieuwe wachtwoorden worden opgeslagen.
  • Downloads: er zullen geen items in uw lijst van gedownloade bestanden worden opgeslagen nadat u de tabbladen voor Privénavigatie sluit of uw privénavigatiesessie beëindigt. Deze bestanden zullen natuurlijk wel op uw apparaat worden opgeslagen.
  • Cookies: cookies bewaren gegevens over websites die u bezoekt, zoals voorkeursinstellingen voor websites, aanmeldingsstatus en gegevens die door plug-ins worden gebruikt. Cookies kunnen ook worden gebruikt door derden om uw surfgedrag te volgen. Voor meer informatie over volgen, zie Hoe gebruik ik Niet volgen in Firefox voor Android?
  • Gebufferde webinhoud, offline webinhoud en gebruikersgegevens: er zullen geen tijdelijke internetbestanden (gebufferde bestanden) of bestanden die websites opslaan voor offlinegebruik worden opgeslagen.
Noot:
  • Als u nieuwe bladwijzers aanmaakt terwijl u Privénavigatie gebruikt, zullen deze niet worden verwijderd wanneer u hiermee stopt.
  • Als u Firefox Sync gebruikt, worden de privénavigatiegegevens van uw apparaat niet met de navigatiegegevens in uw andere exemplaar van Firefox gesynchroniseerd.

Hoe open ik een nieuw privénavigatietabblad?

Er zijn twee manieren om een nieuw privétabblad te openen.

Een nieuw, leeg privétabblad openen

• Tik op de knop Menu van Firefox (aan de onderkant van het scherm of in de rechterbovenhoek) , en tik daarna op Nieuw privétabblad.
Wanneer u een privétabblad bekijkt, is het menupictogram paars in plaats van grijs.
new private tab Android image of new private tab

Een koppeling openen in een nieuw privétabblad

• Houd uw vinger even op een koppeling om een menu met keuzes zichtbaar te maken. Tik op Koppeling openen in privétabblad.

Open link in new private tab Android

Uw open privénavigatietabbladen beheren

• Tik op het cijfer naast de adresbalk - dit is het aantal tabbladen dat u hebt geopend. Hierdoor wordt een lijst van uw huidige tabbladen geopend.

Tabs in Android list of tabs in Android

• Tik op het pictogram Privénavigatie - een masker - om uw lijst van privétabbladen weer te geven, waarin u elk tabblad apart kunt sluiten.

private browsing tabs in Android
  • Vanaf hier kunt u ook op het pictogram Menu en op Alle tabbladen sluiten tikken.

close all private browsing tabs

Deel dit artikel: http://mzl.la/15nDTTW