Prestatiegegevens naar Mozilla verzenden om Firefox te helpen verbeteren | Handleiding

Prestatiegegevens naar Mozilla verzenden om Firefox te helpen verbeteren

Voor Mozilla-ontwikkelaars is het nuttig om te meten hoe Firefox zich in de echte wereld gedraagt. De Telemetry-functie levert deze mogelijkheid door prestatie- en gebruiksgegevens te verzenden. Terwijl u Firefox gebruikt, meet en verzamelt Telemetry niet-persoonlijke gegevens, zoals geheugengebruik, reactiesnelheid en het gebruik van functies. Deze gegevens worden op dagelijkse basis naar Mozilla verzonden en door ons gebruikt om Firefox voor u te verbeteren.

Telemetry is een opt-in-functie. Dit houdt in dat u Firefox specifiek moet vertellen deze gegevens te verzamelen en naar ons te verzenden. Zie ons privacybeleid (en) voor meer informatie over welke gegevens worden verzameld en hoe deze worden gebruikt.

Hoe schakel ik het verzenden van prestatiegegevens in of uit?

Tijdens het installeren of bijwerken van Firefox kunt u de volgende melding zien verschijnen, waarmee u de Telemetry-functie kunt inschakelen: “Wilt u helpen Mozilla Firefox te verbeteren door gegevens over prestaties, hardware, gebruik en aanpassingen naar Mozilla te verzenden?”

Telemetry prompt - win
Telemetry prompt - lin

Ook kunt u dit op elk gewenst moment aanpassen via de volgende stappen:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

.
  2. Selecteer het paneel Geavanceerd.
  3. Selecteer het tabblad Algemeen.
  4. Vink het selectievakje naast Prestatiegegevens verzenden aan of uit.

Telemetry - win

Telemetry - lin
  5. Klik op OK om het venster Opties te sluitenKlik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluitenSluit het venster Voorkeuren .

Ook kunt u dit op elk gewenst moment aanpassen via de volgende stappen:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

.
  2. Selecteer het paneel Geavanceerd.
  3. Selecteer het tabblad Gegevenskeuzes.
  4. Vink het selectievakje naast Telemetry inschakelen aan of uit.

fx20 options - advanced - data choices

Enable Telemetry - Win7
  5. Klik op OK om het venster Opties te sluitenKlik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluitenSluit het venster Voorkeuren .

Deel dit artikel: http://mzl.la/10wmy9X