Populaire zoeksuggesties in de zoekbalk gebruiken | Handleiding

Populaire zoeksuggesties in de zoekbalk gebruiken

(Doorgestuurd vanaf Zoeksuggesties)

Zoeksuggesties helpen u bij het vinden van gebruikelijke woordgroepen waarnaar anderen hebben gezocht. De zoeksuggesties worden aangeboden door zoekmachines (zoals Google, Yahoo, etc.), en niet door Firefox. Firefox haalt de zoeksuggesties op bij de zoekmachines, en geeft de lijst weer om u te helpen bij het selecteren van een zoekterm die door veel andere gebruikers over de hele wereld eerder is gebruikt.

Zoeksuggesties in- of uitschakelen

Door middel van de zoekbalk

Om zoeksuggesties in of uit te schakelen via de zoekbalk:

1. Klik met de rechtermuisknopHoud de Ctrl-toets ingedrukt en klik op de zoekbalk.
  2. Let op het menu-item Suggesties tonen. De huidige toestand wordt getoond door het vinkje ernaast. Als het menu-item is aangevinkt, staan zoeksuggesties ingeschakeld.
  3. Klik op het menu-item om de toestand van de zoeksuggesties om te schakelen (wijzigen van inschakelen naar uitschakelen en omgekeerd).

Door middel van de zoekmachinebeheerder

Om zoeksuggesties in of uit te schakelen via de zoekmachinebeheerder:

1. Klik op het zoekmachinepictogram.
  2. Klik in het menu dat verschijnt op Zoekmachines beheren…
  3. Klik op Zoeksuggesties tonen om zoeksuggesties in de zoekbalk in of uit te schakelen.

Zoeksuggesties gebruiken

Begin om zoeksuggesties te gebruiken met typen in de zoekbalk en wacht even als u de zoeksuggesties wilt zien verschijnen. Firefox zal u een lijst met zoeksuggesties presenteren, gesorteerd op basis van relevantie.

Om een zoekterm te selecteren uit de suggesties:

• Klik op de suggestie.
  • Gebruik als alternatief de pijltoetsen omhoog en omlaag om door de lijst te navigeren en druk op EnterReturn wanneer de gewenste suggestie is gemarkeerd.

Zoeksuggesties en resultaten van autoaanvullen uit de zoekgeschiedenis onderscheiden

Zoeksuggesties worden aangeboden door zoekmachines, terwijl Firefox zoekgeschiedenis en resultaten van autoaanvullen aanbiedt door ingevoerde zoektermen te vergelijken met termen waarnaar u eerder hebt gezocht. Zie Bepalen of Firefox automatisch formulieren met uw gegevens invult voor meer informatie over de functie autoaanvullen van Firefox.

De lijst met zoeksuggesties is gemarkeerd door het woord Suggesties in de rechterbovenhoek van de lijst, zodat u makkelijk kunt zien of u zoeksuggesties of zoekgeschiedenis bekijkt.

Als de lijst die verschijnt geen titel Suggesties in de rechterbovenhoek bevat, bestaat deze alleen uit zoekgeschiedenis.

Als een zoekterm zowel met items in de zoekgeschiedenis als met zoeksuggesties overeenkomt, wordt een gecombineerde lijst weergegeven. De gecombineerde lijst is door een horizontale lijn in twee secties verdeeld. De items boven de horizontale lijn geven items in de zoekgeschiedenis weer en die onder de horizontale lijn items in de zoeksuggesties. Firefox is slim genoeg om de resultaten van de zoeksuggesties te filteren door de zoekgeschiedenis hierin buiten beschouwing te laten, zodat de gepresenteerde lijst geen dubbele vermeldingen in de items van geschiedenis en suggesties bevat.

Waarom zoeksuggesties mogelijk niet verschijnen

In sommige gevallen verschijnen zoeksuggesties niet, ondanks dat u deze hebt ingeschakeld. Dit kan meerdere oorzaken hebben:

De geselecteerde zoekmachine biedt geen service voor zoeksuggesties

Niet alle zoekmachines bieden zoeksuggesties aan. Hier volgt een lijst van standaard aan Firefox toegevoegde zoekmachines die zoeksuggesties ondersteunen:

Andere zoekmachines die u mogelijk zelf hebt toegevoegd kunnen al dan niet zoeksuggesties ondersteunen. Selecteer om hier op een eenvoudige manier achter te komen de gewenste zoekmachine, typ een term waarvan u zeker weet dat de zoekmachine daar suggesties voor biedt en wacht even om te zien of er zoeksuggesties verschijnen.

De ingevoerde zoekterm is te specifiek

Soms is de zoekterm die u hebt ingevuld te specifiek (bijvoorbeeld “firefox-ondersteuningsartikel over zoeksuggesties”) of simpelweg ongeldig (bijvoorbeeld “dsjkyfsdakjfdjsyfyf”). In dergelijke gevallen is de zoekmachine mogelijk niet in staat ook maar enige suggesties voor de ingevoerde term te bieden.

Er is een probleem met uw internetverbinding

Achter de schermen moet Firefox contact opnemen met de website van de zoekmachine en dynamisch een suggestielijst opvragen zodra u een zoekterm invult. Als er een probleem is met uw internetverbinding, is Firefox niet in staat deze actie uit te voeren, waardoor er geen zoeksuggesties beschikbaar zijn.

Deel dit artikel: http://mzl.la/MxX4Cb