Populaire zoeksuggesties in de zoekbalk gebruiken

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Zoeksuggesties helpen u bij het vinden van gebruikelijke woordgroepen waarnaar anderen hebben gezocht. De zoeksuggesties worden aangeboden door zoekmachines (zoals Google, Yahoo, etc.), en niet door Firefox. Firefox haalt de zoeksuggesties op bij de zoekmachines, en geeft de lijst weer om u te helpen bij het selecteren van een zoekterm die door veel andere gebruikers over de hele wereld eerder is gebruikt.

Zoeksuggesties in- of uitschakelen

Via de zoekbalk

Om zoeksuggesties in of uit te schakelen via de zoekbalk:

1. Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Control-toets ingedrukt houdt op de zoekbalk.
  2. Als Suggesties tonen is aangevinkt, is de functie voor zoeksuggesties op dat moment ingeschakeld. Klik er nogmaals op om het vinkje toe te voegen of te verwijderen.
    search sug 34

Via de zoekmachinebeheerder

Om zoeksuggesties in of uit te schakelen via de zoekmachinebeheerder:

1. Klik op de menuknop De afbeelding ‘new fx menu’ bestaat niet. en daarna op OptiesVoorkeurenInstellingen in het menupaneel.
  2. Klik op het paneel Zoeken.
  3. Klik op Zoeksuggesties geven om zoeksuggesties in de zoekbalk in of uit te schakelen.

search suggestions 38search suggestion win 10

Fx47SearchSuggestionssearch sug settings 43
  • Zoeksuggesties in locatiebalkresultaten tonen. Wanneer zoeksuggesties zijn ingeschakeld, kunt u deze instelling selecteren om tevens zoeksuggesties in de resultaten te laten opnemen die worden weergegeven wanneer u vanuit de adresbalk van Firefox zoekt.

Zoeksuggesties gebruiken

Om zoeksuggesties te gebruiken, begint u met typen in de zoekbalk. Firefox zal een lijst met zoeksuggesties uit uw standaardzoekmachine weergeven, gesorteerd op afnemende volgorde van relevantie.
quick search fx34

Om een zoekterm uit de suggesties te selecteren, klikt u op de zoekterm.

• Gebruik als alternatief de pijltoetsen omhoog en omlaag om door de lijst te navigeren en druk op EnterReturn wanneer de gewenste suggestie is gemarkeerd.

Zoeksuggesties en resultaten uit de zoekgeschiedenis onderscheiden

Zoeksuggesties zijn populaire zoekopdrachten en worden aangeboden door zoekmachines, terwijl resultaten uit de zoekgeschiedenis door Firefox worden aangeboden en op uw eigen eerdere zoekopdrachten zijn gebaseerd. Zie Bepalen of Firefox automatisch formulieren invult voor meer informatie over de functie voor automatisch aanvullen in Firefox.

Als u een zoekopdracht uitvoert, geeft de lijst zowel zoeksuggesties (indien geactiveerd) van de standaardzoekmachine als overeenkomende termen uit uw zoekgeschiedenis weer (indien ingeschakeld). Het zoekmachinepictogram history icon onderscheidt uw eerdere zoekopdrachten van zoeksuggesties:

search history 34

Firefox is slim genoeg om het resultaat van zoekmachines te filteren en de items uit uw zoekgeschiedenis weg te laten, zodat de weergegeven lijst geen dubbele vermeldingen in geschiedenis- en suggestie-items bevat.

Waarom zoeksuggesties mogelijk niet verschijnen

In sommige gevallen verschijnen zoeksuggesties niet, ondanks dat u deze hebt ingeschakeld. Dit kan meerdere oorzaken hebben:

De geselecteerde zoekmachine biedt geen service voor zoeksuggesties

Niet alle zoekmachines bieden zoeksuggesties. Hier volgt een lijst van standaard aan Firefox toegevoegde zoekmachines die zoeksuggesties ondersteunen:

• Google
  • Bing
  • DuckDuckGo
  • Wikipedia (nl)

Andere zoekmachines die u mogelijk zelf hebt toegevoegd, kunnen al dan niet zoeksuggesties ondersteunen. Selecteer om hier op een eenvoudige manier achter te komen de gewenste zoekmachine, typ een term waarvan u zeker weet dat de zoekmachine daar suggesties voor zou moeten kunnen bieden, en wacht even om te zien of er zoeksuggesties verschijnen.

De ingevoerde zoekterm is te specifiek

Soms is de zoekterm die u hebt ingevuld te specifiek of uniek (bv. ‘firefox-ondersteuningsartikel over zoeksuggesties’) of simpelweg ongeldig (bv. ‘dsjkyfsdakjfdjsyfyf’). In dergelijke gevallen is de zoekmachine mogelijk niet in staat ook maar enige suggesties voor de ingevoerde term te bieden.

Er is een probleem met uw internetverbinding

Achter de schermen moet Firefox contact opnemen met de website van de zoekmachine en dynamisch een suggestielijst opvragen zodra u een zoekterm invult. Als er een probleem is met uw internetverbinding, is Firefox niet in staat deze actie uit te voeren, waardoor er geen zoeksuggesties beschikbaar zijn.