PDF-bestanden bekijken in Firefox zonder deze te downloaden | Handleiding

PDF-bestanden bekijken in Firefox zonder deze te downloaden

Om PDF-bestanden binnen het Firefox-browservenster weer te geven kunt u de ingebouwde PDF-viewer of een PDF-lezerplug-in gebruiken. Dit artikel beschrijft beide methoden, evenals het verhelpen van gebruikelijke problemen die u kunt tegenkomen.

Om PDF-bestanden binnen het Firefox-browservenster weer te geven kunt u de PDF Viewer-extensie of een PDF-lezerplug-in gebruiken. Dit artikel beschrijft beide methoden, evenals het verhelpen van gebruikelijke problemen die u kunt tegenkomen.

Noot: de PDF-viewer is nu in Firefox ingebouwd. Werk Firefox bij om deze te verkrijgen.

De ingebouwde PDF-viewer gebruiken

Firefox bevat nu een ingebouwde PDF-viewer waarmee u bijna alle PDF-bestanden die op het internet zijn te vinden zonder een plug-in kunt weergeven. De ingebouwde PDF-viewer is standaard ingeschakeld.

De PDF Viewer-extensie gebruiken

PDF Viewer (ook bekend als pdf.js) is een nieuwe revolutionaire extensie die webstandaardtechnologieën gebruikt waarmee u bijna alle PDF-bestanden die op het internet zijn te vinden zonder een plug-in binnen Firefox kunt weergeven.

PDF JS

Als u een PDF-lezerplug-in zoals Adobe Reader hebt geïnstalleerd, dient u deze (en eventueel andere PDF-lezerplug-ins) uit te schakelen om de PDF Viewer-extensie te kunnen laten werken.

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop FirefoxKlik in de menubalk op het menu ExtraKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en klik daarna op Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend. Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend.

2. Selecteer het paneel Plug-ins in het tabblad Add-onbeheerder.
  3. Selecteer alle PDF-lezerplug-ins en klik hiernaast op Uitschakelen.

Werkbalkfuncties van PDF Viewer

• Documentminiaturen of overzicht weergeven - De schuifknop uiterst links opent een zijbalk met miniaturen van de documentpagina’s. Bij sommige documenten is ook een overzichtsweergave beschikbaar. Deze vereenvoudigen het bladeren door een lang document.

PDF Thumbnails
  • Pagina omhoog en omlaag of direct naar een pagina gaan - U kunt de pijltoetsen voor omhoog en omlaag gebruiken om door een document te bladeren, of het nummer van de pagina waar u naartoe wilt invoeren.

PDF Pager
  • De grootte van het document wijzigen - Gebruik de knoppen + en - om in en uit te zoomen of gebruik een zoominstelling vanuit het vervolgkeuzemenu.

PDF Zoom
  • Volledigscherm- of presentatiemodus - Klik op de knop voor volledigschermmodus om het PDF-bestand uw hele scherm te laten gebruiken. Druk op ESC om de volledigschermmodus te verlaten.

PDF Fullscreen
  • Afdrukken - Klik op de knop Afdrukken om het dialoogvenster voor de afdrukinstellingen te openen.

PDF Print
  • Downloaden - Klik op de knop Downloaden om het PDF-bestand op uw computer op te slaan of met een PDF-lezerprogramma te openen.

PDF Download
  • Huidige weergave kopiëren - Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt op de knop Huidige weergave om de huidige weergave in een ander tabblad of venster te openen.

PDF Copy

Sneltoetsen voor PDF-viewer

Opdracht Sneltoets
Volgende pagina n of k of
Vorige pagina p of j of
Inzoomen Ctrl + +command + +
Uitzoomen Ctrl + -command + -
Automatisch zoomen Ctrl + 0command + 0
Document rechtsom draaien r
Document linksom draaien Shift + r

Problemen met de PDF-viewer oplossen

Sommige PDF-bestanden worden niet goed weergegeven of zijn leeg

Bij bepaalde typen PDF-bestanden kan de PDF-viewer moeite hebben met het weergeven van lettertypen, kleuren of het hele document. Als u deze bestanden wilt bekijken:

• Klik op de downloadknop aan de rechterkant van de documentheader om het document met het standaard PDF-programma op uw computer te openen.

Kan helemaal geen PDF-bestanden openen

Sommige extensies die JavaScript-scripts blokkeren kunnen ervoor zorgen dat de PDF-viewer niet werkt. U kunt deze uitschakelen om de PDF-viewer te laten werken:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop FirefoxKlik in de menubalk op het menu ExtraKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en klik daarna op Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend. Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend.

2. Selecteer het paneel Extensies in het tabblad Add-onbeheerder.
  3. Selecteer alle blokkerende extensies en klik hiernaast op Uitschakelen.

Voor meer informatie, zie Problemen met extensies, thema’s en hardwareversnelling verhelpen om bekende problemen met Firefox op te lossen.

Een PDF-lezerplug-in gebruiken

Als u PDF Viewer liever niet gebruikt, kunt u een PDF-lezerplug-in als Adobe Reader, Nitro PDF Reader of Sumatra PDFAdobe Reader, MozPlugger of KParts pluginSchubert|it PDF Browser Plugin op Mac OS X 10.6 en hoger gebruiken.

Als u het gebruik van de ingebouwde PDF-viewer wilt wijzigen naar uw PDF-lezerplug-in:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

.
  2. Selecteer het paneel Toepassingen.
  3. Zoek in de lijst naar Portable Document Format (PDF) en klik hierop om het te selecteren.
  4. Klik op het vervolgkeuzemenu in de kolom Actie voor de bovenstaande vermelding en selecteer Naam van PDF-lezer (in Firefox).

Opening PDF - Win v2

Als PDF-bestanden worden gedownload in plaats van weergegeven, probeer dan deze oplossingen

Als PDF-bestanden worden gedownload in plaats van weergegeven, controleer dan uw instellingen

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

.
  2. Selecteer het paneel Toepassingen.
  3. Zoek in de lijst naar Adobe Acrobat Document (als u Adobe Reader gebruikt) of PDF-bestanden (voor andere PDF-lezers) en klik hierop om dit te selecteren.
  4. Klik op het vervolgkeuzemenu in de kolom Actie voor de bovenstaande vermelding en selecteer Naam van PDF-lezer gebruiken (in Firefox).

Opening PDF - Win
    • Als Naam van PDF-lezer gebruiken (in Firefox) niet als een optie voorkomt, zie dan Downloadacties herinitialiseren hieronder en herhaal vervolgens deze instructies.
  5. Klik op OK om het venster Opties te sluitenKlik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluitenSluit het venster Voorkeuren .

Aanvullende oplossingen

Downloadacties herinitialiseren

1. Open uw profielmap:

Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox, ga naar het menu HelpKlik in de menubalk op het menu HelpKlik boven in het Firefox-venster op het menu Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.Klik op de menuknop New Fx Menu , klik op Help Help-29 en selecteer Probleemoplossingsinformatie. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.

2. Klik onder de sectie Toepassingsbasics op Map tonenTonen in FinderMap openen. Er wordt een venster met daarin uw profielbestandenmap geopend.
  3. Noot: als u Firefox niet kunt openen of gebruiken, volg dan de instructies in Uw profiel vinden zonder Firefox te openen.

4. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer AfsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer AfsluitenKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Firefox afsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer Afsluiten.

Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op AfsluitenAfsluiten Close 29 .

5. Verwijder het bestand mimetypes.rdf.

Instellingen van de toepassing controleren

Als de PDF-lezerplug-in bij een lezertoepassing wordt geleverd, controleer dan de instelling van de plug-in in de toepassing als deze bestaat.

• Adobe Reader:
    1. Open Adobe Reader.
    2. Klik zodra Adobe Reader is geopend op het menu Bewerken in de menubalk en klik daarna op Voorkeuren…. Het venster Voorkeuren wordt geopend.
    3. Klik in de sectie Categorieën op Internet.
    4. Verzeker u ervan dat het eerste selectievakje, PDF weergeven in browser, is aangevinkt.
    5. Klik op OK om het venster te sluiten en sluit vervolgens Adobe Reader.

Als u nog steeds geen PDF in Firefox kunt weergeven, ga dan verder met de volgende instructies.

De plug-indatabase herinitialiseren

Volg de instructies in De plug-indatabase herinitialiseren.

Hierdoor wordt Firefox gedwongen de plug-indatabase opnieuw op te bouwen. Als u nog steeds geen PDF-bestanden in Firefox kunt weergeven, ga dan verder met de volgende instructies.

De toepassing opnieuw installeren

Als de PDF-lezerplug-in bij een lezertoepassing wordt geleverd en de bovenstaande methoden voor probleemoplossing niet hebben gewerkt, de-installeer dan de toepassing en installeer deze opnieuw.

Als u nog steeds geen PDF in Firefox kunt weergeven, ga dan verder met de volgende instructies.

Verdere informatie voor Adobe Reader

Als geen van de bovenstaande foutzoekmethoden werkten, zie dan Kan PDF niet op het web bekijken bij Adobe.com voor verdere instructies.

Deel dit artikel: http://mzl.la/MyRa61