Paneel Toepassingen - Instellen hoe Firefox met verschillende bestandstypen omgaat

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 3523
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: nits
  • Beoordeeld: Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Bron van revisie
Inhoud van revisie

Dit document beschrijft alle optiesvoorkeuren die beschikbaar zijn in het paneel Toepassingen van het venster OptiesVoorkeuren van Mozilla Firefox. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen. om het venster OptiesVoorkeuren te openen. Voor andere panelen, zie OptiesVoorkeuren-venster.

Via het paneel Toepassingen kunt u kiezen hoe Firefox omgaat met verschillende bestandstypen, zoals PDF-documenten of MP3-audioclips. Voor elk type dat Firefox herkent kunt u een actie selecteren: het bestand openen in het Firefox-venster met een plug-in, het bestand openen met een toepassing op uw computer, of het bestand opslaan in uw downloadmap. Voor sommige bestandstypen, zoals feeds voor livebladwijzers, kunt u ook een webtoepassing selecteren.

Klik op de naam van een bestandstype in de lijst om te wijzigen hoe Firefox hiermee omgaat. Via het uitrolmenu dat verschijnt kunt u acties voor dat type bestand kiezen:

• Een toepassing kiezen: om een lokale of webtoepassing voor het verwerken van een bestand te kiezen, selecteert u de toepassing in het uitrolmenu. Als u het type wilt laten afhandelen door een lokale toepassing die niet in de lijst staat, selecteert u Andere gebruiken… in het uitrolmenu en wijst u Firefox naar de locatie ervan.
  • Een functie of plug-in kiezen: als u wilt dat een functie of een plug-in in Firefox het type afhandelt, en er is er een beschikbaar, selecteer deze dan in het uitrolmenu.
  • Opslaan op uw computer: sommige bestandstypen kunnen op uw computer worden opgeslagen. Selecteer Bestand opslaan vanuit het menu voor één van deze bestandstypen om Firefox dat type bestand te laten opslaan op de locatie die is opgegeven in het paneel Algemeen van het venster Voorkeurenvenster Opties.
Noot: wanneer een plug-in voor een bestandstype beschikbaar is en u een andere verwerker kiest om dat type te verwerken, zal Firefox uw gekozen verwerker alleen gebruiken zodra u het type direct benadert. Wanneer een type is ingebed binnen een webpagina, zal Firefox de plug-in gebruiken om het type te verwerken.

Een downloadactie toevoegen

Zie #Downloadacties toevoegen.

[[Options window Terug naar het artikel OptiesVoorkeuren-venster]::