Opties, voorkeuren en instellingen van Firefox | Handleiding

Opties, voorkeuren en instellingen van Firefox

(Doorgestuurd vanaf Opties-venster)

Dit artikel wordt niet langer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Dit document beschrijft alle beschikbare optiesvoorkeuren in het venster OptiesVoorkeuren van Mozilla Firefox.

Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

om het optiesvoorkeurenvenster te openen.

Paneel Algemeen

Het paneel Algemeen bevat optiesvoorkeuren die te maken hebben met de meest gebruikte instellingen, zoals wat u het eerst ziet zodra Firefox start en hoe Firefox omgaat met bestandsdownloads. Voor meer informatie, zie Instellingen voor opstarten, startpagina en downloaden.

Paneel Tabbladen

Het paneel Tabbladen bevat optiesvoorkeuren die te maken hebben met de functie Navigeren met tabbladen. Voor meer informatie, zie Tabbladvoorkeuren en -instellingen.

Paneel Inhoud

Het paneel Inhoud bevat optiesvoorkeuren die te maken hebben met de wijze waarop websites worden weergegeven. Voor meer informatie, zie Instellingen voor lettertypen, talen, pop-ups, afbeeldingen en JavaScript.

Paneel Toepassingen

Via het paneel Toepassingen kunt u bepalen hoe Firefox met verschillende bestandstypen dient om te gaan (bv. PDF-documenten of geluidsbestanden). Het paneel toont een lijst met inhoudstypen waarin u voor elk type een actie kunt selecteren, zoals openen met een toepassing, openen in Firefox via een plug-in, of het bestand opslaan. Voor meer informatie, zie Instellen hoe Firefox met verschillende bestandstypen omgaat.

Paneel Privacy

Het paneel Privacy bevat optiesvoorkeuren die te maken hebben met uw privacy. Terwijl u over het web surft, wordt informatie over waar u bent geweest, welke pagina’s u hebt bezocht etc. hier opgeslagen. Voor meer informatie, zie Instellingen voor privacy, navigatiegeschiedenis en mij-niet-volgen.

Paneel Beveiliging

Het paneel Beveiliging bevat optiesvoorkeuren die te maken hebben met uw veiligheid tijdens het surfen. Voor meer informatie, zie Instellingen voor beveiliging en wachtwoorden.

Paneel Sync

Via het paneel Sync kunt u een Firefox Sync-account instellen of beheren. Firefox Sync is een service waarmee u uw bladwijzers, geschiedenis, wachtwoorden en open tabbladen met een ander exemplaar van Firefox kunt synchroniseren – zoals op een andere computer of op een mobiele telefoon. Voor meer informatie, zie Hoe stel ik Firefox Sync in? en Hoe stel ik Firefox Sync in?.

Paneel Geavanceerd

Het paneel Geavanceerd bevat optiesvoorkeuren voor instellingen die niet zo vaak worden gebruikt, zoals het controleren of Firefox de standaardbrowser is, het wissen van de schijfbuffer, instellingen voor Firefox-updates en diverse geavanceerde instellingen die misschien alleen voor bepaalde mensen nodig zijn. Voor meer informatie, zie Geavanceerde instellingen voor toegankelijkheid, navigeren, standaardwaarden van het systeem, netwerk, updates en encryptie.

Deel dit artikel: http://mzl.la/Lau8yb