Instellingen voor lokale websiteopslag beheren

Sommige websites hebben de mogelijkheid om informatie, zoals bestanden, in uw lokale opslagruimte te bewaren, en deze bestanden kunnen alleen handmatig door u worden verwijderd. Hierdoor kan de website sneller werken en wordt voorkomen dat informatie verloren gaat als u uw verbinding verliest. Firefox toont hoeveel ruimte er wordt gebruikt, en u kunt deze instellingen beheren om ruimte vrij te maken.

Instellingen voor websiteopslag benaderen

U kunt instellingen voor websiteopslag in uw instellingen van Firefox als volgt benaderen:

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Selecteer het paneel Privacy & Beveiliging en ga naar de sectie Cookies en websitegegevens.
CookiesandSiteD

Websiteopslag voor individuele websites verwijderen

1. Klik in de sectie Cookies en websitegegevens op Gegevens beheren…. U ziet een lijst van websites en hoeveel informatie elke website op uw computer bewaart.
    Fx115CookiesAndSiteData-ManageData
  2. Klik op de website die u wilt verwijderen en klik op Geselecteerde verwijderen (of klik op Alle verwijderen om alle opgeslagen cookies en websitegegevens) te verwijderen.
  3. Klik ter voltooiing op Wijzigingen opslaan.

Lees voor meer informatie over het wissen van cookies voor individuele (of alle) websites Cookies en websitegegevens wissen in Firefox.

Gegevens die door alle websites worden bewaard wissen

1. Klik in de sectie Cookies en websitegegevens op Gegevens wissen….
    Fx115CookiesAndSiteData-ClearData
  2. Plaats een vinkje naast het type informatie dat u wilt wissen:
    • Cookies en websitegegevens (om aanmeldingsstatus en websitevoorkeuren te verwijderen)
    • Gebufferde webinhoud (om opgeslagen afbeeldingen, scripts en andere gebufferde inhoud te verwijderen)
  3. Klik op de knop Wissen.

Lees voor meer informatie over het wissen van gebufferde webinhoud in Firefox De buffer van Firefox wissen.

Het bewaren van informatie door websites toestaan of blokkeren

U kunt Firefox zo instellen dat het opslaan van informatie door specifieke websites altijd wordt geblokkeerd of toegestaan. Ook kunt u het opslaan door een website voor slechts een enkele sessie toestaan.

1. Klik in de sectie Cookies en websitegegevens op Uitzonderingen beheren….
    Fx115CookiesAndSiteData-ManageExceptions
  2. Typ het exacte adres van de website die u wilt toestaan of blokkeren, of selecteer de website als deze al in de lijst staat.
  3. Klik op Blokkeren, Toestaan voor sessie of Toestaan.
  4. Klik ter voltooiing op Wijzigingen opslaan.

Bekijk deze artikelen voor aanvullende informatie: