Open Search

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 77049
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Inhoud van revisie

Deze snelle tip legt uit hoe u Open Search kunt gebruiken om bij diverse websites naar woorden of zinsneden die in e-mailberichten voorkomen te zoeken.

Open Search gebruiken

Markeer een stukje tekst in een bericht, klik hierop met de rechtermuisknop en selecteer Zoeken op het internet naar: … vanuit het contextmenu:

open search menu option

Er wordt een nieuw tabblad binnen Thunderbird geopend dat de zoekresultaten op uw standaard zoekwebsite weergeeft.

open search results

De standaardzoekmachine wijzigen

De websites die u kunt doorzoeken worden in een verticale werkbalk aan de linkerkant weergegeven.

• Klik op de websitepictogrammen om de zoekopdracht opnieuw uit te voeren op een andere website.
  • Gebruik de pijlen voor volgende en vorige om vooruit en achteruit door de zoekresultaten te bewegen.
  • Klik op het hartpictogram onder in de werkbalk (de linkeronderhoek van het scherm) om de huidige zoekwebsite als de standaardwebsite in te stellen. (Het hart is rood als de huidige geselecteerde website de standaardwebsite is.)

twitter open search results

Google toevoegen aan de zoekmachinelijst

Standaard is Google niet opgenomen in de zoekmachinelijst, maar u kunt Google eenvoudig toevoegen door de add-on Google Search for Thunderbird te installeren.