Open Search

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 134442
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Inhoud van revisie

Als u op een website naar tekst wilt zoeken die u in een bericht in Thunderbird ziet, kunt u de zoekopdracht direct vanuit Thunderbird uitvoeren.

Een zoekopdracht uitvoeren

Stel dat u de tekst ‘I like Minotaur’ ziet en op het web naar Minotaur wilt zoeken. Markeer hiervoor eenvoudig het woord ‘Minotaur’, klik met de rechtermuisknop en selecteer Zoeken bij Bing naar ‘Minotaur’.

opensearch-win10opensearch-win7opensearch-macopensearch-linux

Thunderbird toont vervolgens de zoekresultaten in uw standaardbrowser.

De zoekmachine wijzigen

Standaard is Bing als de zoekmachine ingesteld. Doe het volgende om dit te wijzigen:

1. Klik in de menubalk op het menu Thunderbird en selecteer Instellingen.Klik op de menuknop Fx89menuButton en kies Instellingen.
  2. Selecteer het paneel Algemeen.
  3. Gebruik het vervolgkeuzemenu onder Standaardzoekmachine om de zoekmachine van uw voorkeur uit de lijst te selecteren.
  4. Klik op OK om het venster Opties te sluiten.Klik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluiten.Sluit het venster Voorkeuren.

Google aan de lijst met zoekmachines toevoegen

Google bevindt zich niet in de lijst met zoekmachines, maar u kunt het toevoegen door de add-on Google Search for Thunderbird te installeren.

1. Druk op de Alt-toets om de menubalk weer te geven, klik daarna op het menu Extra en kies Add-ons.Open het menu Extra in de menubalk en selecteer Add-ons.Druk op de toets F10 om de menubalk weer te geven, klik daarna op het menu Extra en kies Add-ons.
  2. Zorg ervoor dat in de linkerzijbalk Extensies is geselecteerd.
  3. Voer in het zoekveld in de rechterbovenhoek Google Search in.
  4. Klik naast Google Search for Thunderbird op Installeren.

tb-google-win10

tb-google-win7
  5. Herstart Thunderbird.

Nadat u de add-on hebt geïnstalleerd, is Google in de lijst met zoekmachines beschikbaar.