Hoe werkt de ombouwknop?

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Alles wat op webmaker.org is gemaakt is om te bouwen. Dit houdt in dat u een project in de editor kunt laden en alles zichtbaar kunt maken, precies zoals het door de oorspronkelijke maker is gebouwd. Dit wordt “forking” genoemd, omdat u een kloon van een branchversie van het project maakt die van uzelf wordt nadat u hieraan wijzigingen hebt aangebracht.

Klik op de groene knop Ombouwen in de rechterbovenhoek van het voltooide project als u een creatie ziet die u wilt ombouwen.

Webmaker remix button

U kunt een creatie ook rechtstreeks vanuit een van de galerijtegels op webmaker.org ombouwen. Beweeg eenvoudig uw muis over de miniatuur en klik op de ombouwknop.

webmaker remix tile

Een andere manier om iets om te bouwen is door eenvoudig ‘/remix’ aan de URL van iets wat met webmaker.org-hulpmiddelen is gemaakt toe te voegen.

Wat doet het?

Het ombouwen van een project maakt een exacte kopie. De volgende keer dat u het opslaat zal het aan uw verzameling creaties worden toegevoegd, inclusief de wijzigingen die u sinds het klikken op de ombouwknop hebt aangebracht.

Waarom is dit zo geweldig?

Ombouwen is een essentieel onderdeel van wat het internet revolutionair maakt in vergelijking met alle vormen van massamedia in het verleden. Onder de motorkap kunnen kijken, zien hoe dingen werken en gezamenlijk verbeteringen aanbrengen is wat het web uniek en krachtig maakt als hulpmiddel voor sociale veranderingen.

Als u iets ziet wat op Webmaker is gemaakt waarvan u denkt dat het anders moet, kunt u het ten goede wijzigen. Ook kunt u feedback geven op het werk van iemand anders. In plaats van iemand te vertellen wat u anders zou doen, kunt u het letterlijk aantonen.