Nieuwe tabbladpagina - Topwebsites tonen, verbergen en aanpassen

Als u een nieuw tabblad opent, is het standaardgedrag van Firefox dat voorgestelde of topwebsites als tegels worden weergegeven. Lees hier hoe u deze pagina naar uw eigen behoefte kunt aanpassen door websites vast te zetten of te verwijderen, de vormgeving te herschikken of de tegels volledige uit te schakelen als u dat wilt.

Hoe orden ik mijn websites op de nieuwe tabbladpagina?

U kunt websites eenvoudig vastmaken, verwijderen en herschikken om uw nieuwe tabbladpagina helemaal naar wens aan te passen.

Een website vastmaken

• Klik eenvoudig op het punaisepictogram in de linkerbovenhoek van de website om deze in die positie op de pagina te vergrendelen.
    Pin site - Win
Tip: stel Firefox Sync in om uw vastgemaakte tabbladen met uw andere computers te synchroniseren.

Een website toevoegen

U kunt ook de bladwijzerbibliotheek openen en bladwijzers naar de nieuwe tabbladpagina slepen.

1. Klik op de knop Bladwijzers Bookmarks button win 2 aan de rechterkant van de navigatiewerkbalkKlik in de menubalk op BladwijzersKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bladwijzers en selecteer Alle bladwijzers tonen om het venster Bibliotheek te openen.

Klik op de knop Bladwijzers Bookmarks-29 en selecteer Alle bladwijzers tonen om het venster Bibliotheek te openen.

2. Sleep een bladwijzer naar de gewenste positie.
    Add Bookmark to New Tab Page Add Bookmark to New Tab Page - Mac Add Bookmark to New Tab Page - Lin

Een website verwijderen

• Klik op de “X” in de rechterbovenhoek van de website om deze van de pagina te verwijderen.
    Delete site - Win
Noot: als u per ongeluk een website verwijdert, kunt u deze terugkrijgen door boven in de pagina op Ongedaan maken te klikken. Voor meerdere verwijderde websites klikt u op Alles herstellen.

Websites herschikken

• Klik op een website en sleep deze naar de gewenste positie. De website wordt op de nieuwe locatie “vastgemaakt”.
    Rearrange sites - Win Rearrange sites - Mac Rearrange sites - Lin Drag tile 29 - Win Drag tile 29 - Mac Drag tile 29 - Lin

Hoe schakel ik de nieuwe tabbladpagina uit?

Als u geen topwebsites wilt zien wanneer u een nieuw tabblad aanmaakt, kunt u ze eenvoudig verbergen:

• Open een leeg tabblad en klik daarna op de knop in de rechterbovenhoek van de pagina om de nieuwe tabbladpagina uit of weer in te schakelen.Klik op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek van de pagina en kies Leeg in het menu om de nieuwe tabbladpagina uit te schakelen.
    Hide New Tab - Win Hide New Tab - Mac Hide New Tab - Lin Hide tiles 29 - Win Hide tiles 29 - Mac Hide tiles 29 - Lin tiles off 33

Als u wilt voorkomen dat anderen uw tegels zichtbaar maken, kunt u deze functie ook volledig uitschakelen:

1. Typ about:config in de locatiebalk en druk op EnterReturn.

• De about:config-waarschuwingspagina “Dit kan in overtreding zijn met uw garantievoorwaarden!” kan verschijnen. Klik op Ik zal voorzichtig zijn, dat beloof ik! om door te gaan naar de pagina about:config.
  2. Typ browser.newtab.url in het zoekveld.
  3. Dubbelklik op de voorkeursinstelling browser.newtab.url en wijzig de url van about:newtab naar about:blank. Als alternatief kunt u dit wijzigen naar about:home voor de Firefox Google-startpagina, of de startpagina van uw voorkeur intypen, zoals google.com.
  4. Klik op OK en sluit het tabblad about:config.

Hebt u problemen?

Deel dit artikel: http://mzl.la/1xKt6qV