Nieuwe tabbladpagina - Topwebsites tonen, verbergen en aanpassen

Wanneer u een nieuw tabblad aanmaakt, toont Firefox uw meest favoriete websites om het bereiken van de gewenste pagina makkelijker te maken dan ooit tevoren. Dit artikel toont hoe u websites aan deze pagina kunt vastmaken, de vormgeving kunt herschikken of de functie zelfs kunt uitschakelen als u dat wenst.

Hoe orden ik mijn topwebsites op de nieuwe tabbladpagina?

Firefox geeft websites op de nieuwe tabbladpagina weer op basis van hoe regelmatig u elke website bezoekt en hoe recent u er bent geweest. Om de pagina naar wens aan te passen kunt u de websites die op de nieuwe tabbladpagina verschijnen eenvoudig vastmaken, verwijderen en herschikken.

Een website vastmaken

• Klik eenvoudig op het punaisepictogram in de linkerbovenhoek van de website om deze in die positie op de pagina te vergrendelen.
    Pin site - Win

Een website toevoegen

U kunt ook de bladwijzerbibliotheek openen en bladwijzers naar de nieuwe tabbladpagina slepen.

1. Klik op de knop Bladwijzers Bookmarks button win 2 aan de rechterkant van de navigatiewerkbalkKlik in de menubalk op BladwijzersKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bladwijzers en selecteer Alle bladwijzers tonen om het venster Bibliotheek te openen.

Klik op de knop Bladwijzers Bookmarks-29 en selecteer Alle bladwijzers tonen om het venster Bibliotheek te openen.

2. Sleep een bladwijzer naar de nieuwe tabbladpagina.
    Add Bookmark to New Tab Page Add Bookmark to New Tab Page - Mac Add Bookmark to New Tab Page - Lin

Een website verwijderen

• Klik op de “X” in de rechterbovenhoek van de website om deze van de pagina te verwijderen.
    Delete site - Win
Noot: als u per ongeluk een website verwijdert, kunt u deze terugkrijgen door boven in de pagina op Ongedaan maken te klikken. Voor meerdere verwijderde websites klikt u op Alles herstellen.

Websites herschikken

• Klik op een website en versleep deze naar de gewenste positie. Als de website nog niet was “vastgemaakt”, zal deze dat nu wel zijn.
    Rearrange sites - Win Rearrange sites - Mac Rearrange sites - Lin Drag tile 29 - Win Drag tile 29 - Mac Drag tile 29 - Lin

Hoe schakel ik de nieuwe tabbladpagina uit?

Als u geen topwebsites wilt zien wanneer u een nieuw tabblad aanmaakt, kunt u ze eenvoudig verbergen:

• Open een leeg tabblad en klik daarna op de knop in de rechterbovenhoek van de pagina om de nieuwe tabbladpagina uit of weer in te schakelen.
    Hide New Tab - Win Hide New Tab - Mac Hide New Tab - Lin Hide tiles 29 - Win Hide tiles 29 - Mac Hide tiles 29 - Lin

Als u bezorgd bent om uw privacy, kunt u deze functie volledig uitschakelen:

1. Typ about:config in de locatiebalk en druk op EnterReturn.

• De about:config-waarschuwingspagina “Dit kan in overtreding zijn met uw garantievoorwaarden!” kan verschijnen. Klik op Ik zal voorzichtig zijn, dat beloof ik! om door te gaan naar de pagina about:config.
  2. Typ browser.newtab.url in het zoekveld.
  3. Dubbelklik op de voorkeursinstelling browser.newtab.url en wijzig de url van about:newtab naar about:blank. Als alternatief kunt u dit wijzigen naar about:home voor de Firefox Google-startpagina, of de startpagina van uw voorkeur intypen, zoals google.com.
  4. Klik op OK en sluit het tabblad about:config.

Hebt u problemen?

Deel dit artikel: http://mzl.la/LFouVP