De Nieuw-tabbladpagina aanpassen | Handleiding

De Nieuw-tabbladpagina aanpassen

Standaard geeft Firefox telkens wanneer u een nieuw tabblad opent topwebsites (websites die u het vaakst bezoekt), populaire artikelen op Pocket, uw onlangs bezochte websites of die waarvoor u onlangs een bladwijzer hebt gemaakt, en updates van Mozilla weer.

U kunt deze instellingen altijd wijzigen door deze instructies te volgen.

Het standaardgedrag van Firefox is dat topwebsites op de Nieuw-tabbladpagina worden weergegeven. Hier leest u meer over het aanpassen van deze pagina door websites vast te zetten, te verwijderen of te herschikken.

Noot: voor het uitzetten van de nieuw-tabbladweergave, zie Tegels in Nieuw tabblad verbergen of weergeven.

Koppelingen naar topwebsites, aanbevolen artikelen en onlangs bezochte websites worden als tegels weergegeven. Deze tegels veranderen op basis van uw surfgedrag, maar u kunt deze tegels vastzetten of verwijderen.

Uw topwebsites aanpassen

Een topwebsite vastmaken

Om een website te behouden:

1. Houd de muisaanwijzer boven de tegel totdat het menu (drie stippen) verschijnt.

tile menu 57
  2. Klik op Vastmaken.
  3. Er verschijnt een punaisepictogram op uw vastgemaakte website.
    pinned tile 57

Een topwebsite losmaken

1. Houd de muisaanwijzer boven de tegel totdat het menu (drie stippen) verschijnt.

tile menu 57
  2. Klik op Losmaken.

Een topwebsite verwijderen

1. Houd de muisaanwijzer boven de tegel totdat het menu (drie stippen) verschijnt.

tile menu 57
  2. Klik op Verwijderen.

Meer of minder topwebsites tonen

1. Houd de muisaanwijzer boven de sectie Topwebsites totdat de koppeling Bewerken verschijnt.
    edit top sites 57
  2. Maak een keuze uit de volgende opties:
    • Meer tonen voegt een rij topwebsites toe.
    • Minder tonen verwijdert een rij topwebsites.
    • Toevoegen geeft de mogelijkheid om een bepaalde website aan uw topwebsites toe te voegen door een koppeling en een naam voor de website in te voeren. Websites die u toevoegt worden automatisch vastgemaakt.
  3. Klik op Gereed zodra u klaar bent.

Aanbevolen door Pocket

Pocket is nu onderdeel van Mozilla en brengt de beste verhalen op het web rechtstreeks naar uw nieuw-tabbladpagina. Van hieruit kunt u artikelen opslaan, deze verwijderen, of in een nieuw tabblad openen. U kunt zelfs meer verhalen ontdekken door op de aangeboden categorieën op de nieuw-tabbladpagina te klikken.

Pocket-verhalen is momenteel beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada en Duitsland, maar er wordt hard gewerkt om dit in andere landen beschikbaar te maken. Houd ons in de gaten.

Een Pocket-verhaal opslaan of een bladwijzer ervoor maken

1. Houd de muisaanwijzer boven het artikel totdat het menu (drie stippen) verschijnt.

pocket menu 57
  2. Klik op het menu en kies een van het volgende:
    • Bladwijzer: een prompt zal u vragen de bladwijzer een naam en labels te geven.
    • Opslaan naar Pocket: een prompt zal u vragen om u te registreren voor een gratis Pocket-account of aan te melden als u een bestaande account hebt.
  3. Klik op Gereed zodra u klaar bent.

Een pagina openen in een nieuw tabblad

Wilt u het artikel nu bekijken? Open het in een nieuw tabblad.

1. Houd de muisaanwijzer boven het artikel totdat het menu (drie stippen) verschijnt.

pocket menu 57
  2. Klik op Openen in een nieuw venster of Openen in een nieuw privévenster als u het artikel niet in uw navigatiegeschiedenis wilt laten opslaan.

Een aanbevolen artikel verwijderen

1. Houd de muisaanwijzer boven het artikel totdat het menu (drie stippen) verschijnt.

pocket menu 57
  2. Klik op het menu en daarna op Verwijderen om het uit uw Pocket-aanbevelingen te verwijderen.

Highlights

‘Highlighted’ websites zijn websites die u onlangs hebt bezocht of waarvoor u onlangs een bladwijzer hebt gemaakt. Firefox geeft aan of een website ‘highlighted’ is omdat u hiervoor een bladwijzer hebt gemaakt of deze hebt bezocht.

highlights indicator 57

Een ‘highlighted’ website opslaan of een bladwijzer ervoor maken

1. Houd de muisaanwijzer boven het artikel totdat het menu (drie stippen) verschijnt.

pocket menu 57
  2. Klik op het menu en kies een van het volgende:
    • Bladwijzer: een prompt zal u vragen de bladwijzer een naam en labels te geven.
    • Opslaan naar Pocket: een prompt zal u vragen om u te registreren voor een gratis Pocket-account of aan te melden als u een bestaande account hebt.
  3. Klik op Gereed zodra u klaar bent.

Een ‘highlighted’ website openen in een nieuw venster

1. Houd de muisaanwijzer boven het artikel totdat het menu (drie stippen) verschijnt.

pocket menu 57
  2. Klik op Openen in een nieuw venster of Openen in een nieuw privévenster als u de website niet in uw navigatiegeschiedenis wilt laten opslaan.

Een ‘highlighted’ website verwijderen

1. Houd de muisaanwijzer boven het artikel totdat het menu (drie stippen) verschijnt.

pocket menu 57
  2. Klik op het menu en daarna op Verwijderen om de website uit uw highlights te verwijderen. U kunt ook op Verwijderen uit geschiedenis klikken om highlighted pagina’s uit uw navigatiegeschiedenis te verwijderen.

Een tegel vastzetten

pin tile 40

Klik op het punaisepictogram in de linkerbovenhoek van de tegel om deze op die positie op de pagina te vergrendelen.

Tip: stel Firefox Sync in om uw vastgezette tegels op uw andere computers te synchroniseren.

Een tegel verwijderen

remove tile 39

Klik op de ‘X’ in de rechterbovenhoek van de tegel om deze van de pagina te verwijderen.

Noot: als u per ongeluk een website verwijdert, kunt u deze terugkrijgen door boven in de pagina op Ongedaan maken te klikken. Klik voor het herstellen van meerdere verwijderde pagina’s op Alles herstellen.

Tegels herschikken

move tile 40

Klik op een tegel en sleep deze naar de gewenste positie. De tegel wordt op de nieuwe locatie ‘vastgezet’.

Een tegel toevoegen vanuit uw bladwijzers

U kunt ook de bladwijzerbibliotheek openen en bladwijzers naar de nieuw-tabbladpagina slepen.

1. Stel, voordat u begint, Firefox zo in dat geschiedenis wordt onthouden. Zie hiervoor Instellingen voor privacy, navigatiegeschiedenis en mij-niet-volgen.
  2. Klik op de knop 57 library icon en daarna op Bladwijzers. Scroll naar de onderkant en klik op Alle bladwijzers tonen. Klik op de knop Bladwijzers Bookmarks-29 en selecteer Alle bladwijzers tonen om het venster Bibliotheek te openen.

3. Sleep een bladwijzer naar de gewenste positie.
addbookmark tiles

Hebt u problemen?