Nieuw e-mailadres

Introductie

Waarom zou ik mijn eigen e-mailadres nodig hebben?

• Wilt u een e-mailadres dat bij u of uw gezin hoort, of bij uw organisatie?
  • Bevalt het idee dat uw persoonlijke berichten in bezit zijn van een groot wereldbedrijf u niet?
  • Wilt u vrij zijn in het wisselen van internetprovider zonder u zorgen te maken over de vraag of uw e-mailadres het wel overleeft?
  • Wilt u niet dat een robot uw berichten scant om te bepalen welke advertentie u beter kunt zien terwijl u webmail gebruikt, of misschien wilt u geen advertenties aan het einde van uw berichten zien?

Om deze vragen te beantwoorden en een geweldige e-mailervaring voor haar gebruikers te leveren kunt u zich via Thunderbird bij een aantal e-mailservices abonneren die u van een persoonlijk e-mailadres kunnen voorzien. In plaats van iets als jan.smit@gmail.com kunt u bijvoorbeeld jan@smit.us of jan.smit@mylittlecompagnie.com gebruiken.

Wat biedt Thunderbird?

Thunderbird werkt momenteel met twee grote e-mailserviceproviders:

Doorgaans zullen e-mailadresproviders jaarlijkse kosten bij u in rekening brengen voor het instellen en hosten van uw persoonlijke account. Afhankelijk van de e-mailadresprovider kan de persoonlijke e-mailaccount met andere services worden geleverd. Het wordt aanbevolen de pakketten van elke e-mailprovider te bestuderen en datgene te kiezen wat het beste bij u past. Een kort overzicht van hun betaalde diensten (gratis diensten kunnen afwijken):

MailfenceGandi
E-mailaliassen 10 Onbeperkt
Mailboxgrootte 5 GB - 50 GB (2x) 3 GB - 50 GB
Cloudopslag 12 GB - 70 GB n.b.
Veilige groepsruimtes 3 - 7 n.b.
Versleuteling + tweestapsverificatie ja n.b.
Websitetalen 10 talen beschikbaar 6 talen beschikbaar
Meer details https://mailfence.com https://www.gandi.net/domain/mail

Houd er rekening mee dat beide providers POP en IMAP, beveiligde verbindingen en enkele andere functionaliteiten ondersteunen. Als u bijzondere wensen hebt (zoals een grotere mailboxcapaciteit of meer adressen voor u of uw bedrijf), dan kunt u eenvoudig naar een ander e-mailpakket bij dezelfde provider upgraden.

Hoe stel ik een nieuwe e-mailaccount in ?

Een nieuwe e-mailaccount aanmaken

Wanneer u Thunderbird voor het eerst start of Bestand > Nieuw > Nieuwe e-mailaccount verkrijgen… selecteert, wordt de optie voor het verkrijgen van een geheel nieuwe e-mailaccount van een e-mailserviceprovider gegeven. Voer in het veld bovenaan de naam in die u voor uw nieuwe e-mailadres wilt gebruiken, selecteer de gewenste provider en klik op Zoeken.

De geselecteerde e-mailserviceprovider(s) toont of tonen beschikbare e-mailadressen die op de ingevoerde naam zijn gebaseerd. U kunt de ingevoerde naam wijzigen en nogmaals zoeken totdat u het e-mailadres vindt dat het meest bevalt. Als de e-mailserviceprovider een vergoeding voor een account in rekening brengt, wordt het bedrag weergegeven.

TB78-Get-a-new-mail-account-Sample-search

Selecteer het adres dat u wilt verkrijgen door op de knop die het bedrag weergeeft te klikken. Er zal worden gevraagd een account op de website van de e-mailserviceprovider aan te maken en de betaling en andere opties te configureren.

Nadat uw account is aangemaakt, zal Thunderbird deze automatisch configureren, zodat u de nieuwe account direct kunt gaan gebruiken.

Een bestaande account configureren

Als u al een Mailfence- of Gandi-account (of andere typen accounts) hebt, kunt u het proces voor het aanmaken van een nieuwe account overslaan en verdergaan naar het configureren van een bestaande account door op Dit overslaan en mijn bestaande e-mailadres gebruiken te klikken. Deze pagina’s geven meer details over het instellen van een bestaand e-mailadres in Thunderbird:

Klik op Ik denk dat ik mijn account later configureer om het accountconfiguratieproces af te breken.

De nieuwe e-mailaccount gebruiken

Uw nieuwe e-mailaccount zal in het mappenpaneel aan de linkerkant van het hoofdvenster van Thunderbird worden weergegeven.

Berichten zullen automatisch naar de nieuwe account worden gedownload zodra Thunderbird bij de server op nieuwe berichten controleert.

U kunt uw e-mailaccount nu naar wens aanpassen, bijvoorbeeld door uw ondertekeningen samen te stellen.

Selecteer de account in het mappenpaneel en klik op de knop Opstellen om een bericht vanaf uw nieuwe account te verzenden.