Navigatieknoppen zoals Terug, Startpagina, Bladwijzers en Vernieuwen aanpassen

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 20624
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update, kw
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Bron van revisie
Inhoud van revisie

De navigatiewerkbalk bevat zowel de knoppen om naar websites te navigeren als de locatiebalk en de zoekbalk.

• Als u merkt dat één van de onderstaande items in uw werkbalk ontbreekt, zie dan het artikel Werkbalkitems ontbreken om deze te herstellen.

Navigation Toolbar - Win1Navigation Toolbar - Mac1

Nav Items 10 - Win Nav Items 10 - Mac Nav Items 10 - Lin

Firefox in Linux gebruikt pictogrammen van uw systeemthema. De onderstaande pictogrammen zien er waarschijnlijk anders uit dan wat u ziet wanneer u Firefox op Linux-systemen gebruikt.

Standaard navigatiewerkbalk

Wanneer u Firefox voor het eerst start, bevat de navigatiewerkbalk de volgende items:

Pictogram Beschrijving
Back & Forward WinBack & Forward Mac Terug naar de vorige pagina, of vooruit naar de volgende pagina in geschiedenis (knop Vooruit is verborgen wanneer niet actief)
Navigation Toolbar - Win3Navigation Toolbar - Mac3 De huidige pagina vernieuwen als deze niet wordt geladen
Navigation Toolbar - Win4 Het laden van de huidige pagina stoppen tijdens het laden
Navigation Toolbar - Win5Navigation Toolbar - Mac5 Uw startpagina(’s) openen
Navigation Toolbar - Win6Navigation Toolbar - Mac6 Al uw bladwijzers tonen
Pictogram Beschrijving
Back Linback_icon_linux.png Terug naar de vorige pagina in geschiedenis
Forward Linforward_icon_linux.png Vooruit naar de volgende pagina in geschiedenis (knop is verborgen wanneer niet actief)
Navigation Toolbar - Mac3reload_icon_linux.png De huidige pagina vernieuwen als deze niet wordt geladen
Navigation Toolbar - Win4stop_icon_linux.png Het laden van de huidige pagina stoppen tijdens het laden
Navigation Toolbar - Lin5|home_icon_linux.png Uw startpagina(’s) openen

Windows 7 en Vista

Pictogram Beschrijving
back_forward_vista.png Teruggaan naar de vorige pagina, of één pagina vooruit in de geschiedenis
reload_vista.png De huidige pagina vernieuwen
stop_vista.png Het laden van de huidige pagina stoppen
home_vista.png Uw startpagina(’s) openen

Windows XP

Pictogram Beschrijving
back_forward_xp.png Teruggaan naar de vorige pagina, of één pagina vooruit in de geschiedenis
reload_xp.png De huidige pagina vernieuwen
stop_xp.png Het laden van de huidige pagina stoppen
home_xp.png Uw startpagina(’s) openen
Pictogram Beschrijving
back_forward_icon_mac.png Teruggaan naar de vorige pagina, of één pagina vooruit in de geschiedenis
reload_icon_mac.png De huidige pagina vernieuwen
stop_icon_mac.png Het laden van de huidige pagina stoppen
home_icon_mac.png Uw startpagina(’s) openen

Locatie- en zoekhulpmiddelen

Weergave Beschrijving
Navigation Toolbar - Win7Navigation Toolbar - Mac7De afbeelding ‘location_bar_xp.PNG’ bestaat niet.fx3-mac-locationbar.pnglocation_bar_linux.png In de locatiebalk wordt de locatie van de huidige webpagina weergegeven. Voer een URL in en druk op EnterReturn om naar een nieuwe webpagina te gaan.
Navigation Toolbar - Win8Navigation Toolbar - Mac8Navigation Toolbar - Lin8De afbeelding ‘search_bar_xp.PNG’ bestaat niet.fx3-mac-searchbar-item.pngsearch_bar_linux.png In de zoekbalk kunt u het web doorzoeken via de zoekmachine van uw keuze. Voer uw tekst in de zoekbalk in en druk op EnterReturn om naar een nieuwe term te zoeken.

De werkbalk aanpassen

U kunt de navigatiewerkbalk aanpassen en een of meerdere van de volgende items toevoegen (voor meer informatie, zie Bedieningen, knoppen en werkbalken van Firefox aanpassen):

Pictogram Beschrijving
Navigation Toolbar - Win9print_icon_mac.pngprint_icon_linux.png De huidige pagina afdrukken
Navigation Toolbar - Win10Navigation Toolbar - Mac10 Geeft de status van het laden van de huidige pagina weer
Navigation Toolbar - Win11Navigation Toolbar - Mac11downloads_icon_linux.png Weergave van de voortgang van actieve downloads via de downloadbeheerder
Navigation Toolbar - Win12Navigation Toolbar - Mac12history_icon_linux.png De pagina’s die u onlangs hebt bekeken in de zijbalk Geschiedenis weergeven
Navigation Toolbar - Win13Navigation Toolbar - Mac13bookmarks_icon_linux.png Uw bladwijzers in de zijbalk Bladwijzers weergeven
Navigation Toolbar - Win14Navigation Toolbar - Mac14new_window_icon_linux.png Een nieuw navigatievenster openen
Navigation Toolbar - Win15Navigation Toolbar - Mac15cut_icon_linux.png Knippen
Navigation Toolbar - Win16Navigation Toolbar - Mac16copy_icon_linux.png Kopiëren
Navigation Toolbar - Win17Navigation Toolbar - Mac17paste_icon_linux.png Plakken
Navigation Toolbar - Win18Navigation Toolbar - Mac18Navigation Toolbar - Lin18 Het Firefox-venster in volledig scherm tonen
Navigation Toolbar - Win19Navigation Toolbar - Mac19Navigation Toolbar - Lin19 De huidige pagina in- of uitzoomen
Navigation Toolbar - Win20Navigation Toolbar - Mac20Navigation Toolbar - Lin20 Sync instellen of nu synchroniseren, afhankelijk van uw Sync-verbindingsstatus
Navigation Toolbar - Win21Navigation Toolbar - Mac21Navigation Toolbar - Lin21 Abonneren op een RSS-feed in de huidige pagina
Navigation Toolbar - Win22Navigation Toolbar - Mac22Navigation Toolbar - Lin22 De tabbladgroepenweergave inschakelen

Windows 7 en Vista

Pictogram Beschrijving
print_vista.png De huidige pagina afdrukken
downloads_vista.png Weergave van de voortgang van actieve downloads via de downloadbeheerder
history_vista.png De onlangs bekeken pagina’s in de geschiedeniszijbalk weergeven
bookmarks_vista.png Uw bladwijzers in de bladwijzerzijbalk weergeven
new_tab_vista.png Een nieuw navigatietabblad openen
new_window_vista.png Een nieuw navigatievenster openen
cut_vista.png Knippen
copy_vista.png Kopiëren
paste_vista.png Plakken
1ac02852251f68821c5828d6ae805417-1258684309-723-1.png Het Firefox-venster in volledig scherm tonen

Windows XP

Pictogram Beschrijving
print_xp.png De huidige pagina afdrukken
downloads_xp.png Weergave van de voortgang van actieve downloads via de downloadbeheerder
history_xp.png De onlangs bekeken pagina’s in de geschiedeniszijbalk weergeven
bookmarks_xp.png Uw bladwijzers in de bladwijzerzijbalk weergeven
new_tab_xp.png Een nieuw navigatietabblad openen
new_window_xp.png Een nieuw navigatievenster openen
cut_xp.png Knippen
copy_xp.png Kopiëren
paste_xp.png Plakken
1ac02852251f68821c5828d6ae805417-1258684309-723-2.png Het Firefox-venster in volledig scherm tonen
Pictogram Beschrijving
print_icon_mac.png De huidige pagina afdrukken
downloads_icon_mac.png Weergave van de voortgang van actieve downloads via de downloadbeheerder
history_icon_mac.png De onlangs bekeken pagina’s in de geschiedeniszijbalk weergeven
bookmarks_icon_mac.png Uw bladwijzers in de bladwijzerzijbalk weergeven
new_tab_icon_mac.png Een nieuw navigatietabblad openen
new_window_icon_mac.png Een nieuw navigatievenster openen
cut_icon_mac.png Knippen
copy_icon_mac.png Kopiëren
paste_icon_mac.png Plakken
1ac02852251f68821c5828d6ae805417-1258684309-723-3.png Het Firefox-venster in volledig scherm tonen
Pictogram Beschrijving
print_icon_linux.png De huidige pagina afdrukken
downloads_icon_linux.png Weergave van de voortgang van actieve downloads via de downloadbeheerder
history_icon_linux.png De onlangs bekeken pagina’s in de geschiedeniszijbalk weergeven
bookmarks_icon_linux.png Uw bladwijzers in de bladwijzerzijbalk weergeven
new_tab_icon_linux.png Een nieuw navigatietabblad openen
new_window_icon_linux.png Een nieuw navigatievenster openen
cut_icon_linux.png Knippen
copy_icon_linux.png Kopiëren
paste_icon_linux.png Plakken
1ac02852251f68821c5828d6ae805417-1258685498-848-1.png Het Firefox-venster in volledig scherm tonen

Scheidingstekens of ruimte tussen de werkbalkpictogrammen toevoegen

U kunt ook scheidingstekens of ruimte tussen de werkbalkpictogrammen toevoegen, indien gewenst.

Pictogram Beschrijving
Toolbar_separator.png Een scheidingsteken om een visuele scheiding tussen een groep pictogrammen toe te voegen
Navigation Toolbar - Win23firefox-toolbar-flexiblespace.png U kunt een flexibele ruimte met een voorgedefinieerde breedte opgeven.
Navigation Toolbar - Win24firefox-toolbar-space.png Dit hulpmiddel voor het creëren van ruimte past zich in de breedte aan, afhankelijk van de items op uw navigatiewerkbalk.