Navigatie-, zoek- en downloadgeschiedenis verwijderen in Firefox

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 14997
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update, summary
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Bron van revisie
Inhoud van revisie

Terwijl u over het web surft, onthoudt Firefox een hoop informatie voor u – websites die u hebt bezocht, bestanden die u hebt gedownload, en meer. Al deze informatie wordt uw geschiedenis genoemd. Als u een openbare computer gebruikt of een computer met iemand deelt, wilt u mogelijk niet dat anderen dit soort dingen kunnen inzien.

Dit artikel legt uit welke informatie in uw geschiedenis wordt opgeslagen en geeft u stap-voor-stap instructies om al deze informatie of een deel ervan te wissen. Als u Firefox tijdelijk helemaal geen geschiedenis wilt laten opslaan, zie dan Privénavigatie - Firefox gebruiken zonder geschiedenis te bewaren.

Welke zaken vallen onder mijn geschiedenis?

• Navigatie- & downloadgeschiedenis: navigatiegeschiedenis is de lijst van door u bezochte websites die in het menu Geschiedenis, de geschiedenislijst van het het venster Bibliotheek en de adreslijst van de functie Uw bladwijzers, geschiedenis en tabbladen van Firefox doorzoeken vanuit de adresbalk worden getoond. Downloadgeschiedenis is de lijst van bestanden die u hebt gedownload en in het venster Downloads zichtbaar zijn.
  • Formulier- & zoekgeschiedenis: formuliergeschiedenis bevat de items die u in webpaginaformulieren hebt ingevoerd voor Bepalen of Firefox automatisch formulieren invult. Zoekgeschiedenis bevat items die u hebt ingevoerd in Firefox’ zoekbalk.
  • Cookies: cookies slaan informatie op over websites die u bezoekt, zoals websitevoorkeuren of aanmeldingsstatus. Hieronder vallen ook gegevens en websitevoorkeuren die door plug-ins als Adobe Flash worden opgeslagen. Cookies kunnen ook worden gebruikt door derden om uw surfgedrag te volgen. Voor meer info over volgen (‘tracking’), zie Hoe zet ik de functie Niet volgen aan?
    Noot: om cookies die door Flash zijn ingesteld te wissen moet u de meest recente versie gebruiken. Zie Flash bijwerken voor instructies.
    Noot: het wissen van cookies in Firefox 3.6 verwijdert geen cookies die door plug-ins zijn ingesteld. Om dat te kunnen doen dient u Firefox en uw plug-ins bij te werken.
  • Buffer: de buffer (cache) bewaart tijdelijke bestanden, zoals webpagina’s en andere onlinemedia, die Firefox van het internet heeft gedownload om het laden van pagina’s en websites die u al hebt gezien te versnellen.
  • Actieve aanmeldingen: als u zich hebt aangemeld bij een website die versleuteling gebruikt nadat u Firefox voor het laatst hebt geopend, wordt die website beschouwd als “actief”. Het wissen hiervan meldt u af bij deze websites.
  • Websitevoorkeuren: specifieke voorkeursinstellingen voor websites, waaronder het opgeslagen zoomniveau voor websites, tekenset en de toestemmingen voor websites (als uitzonderingen voor pop-upblokkering), zoals beschreven in het venster Pagina-info.

Hoe wis ik mijn geschiedenis?

1. Klik boven in het Firefox-vensterin de menubalk op de knop ExtraExtraFirefox, ga naar het menu Geschiedenis en selecteer Recente geschiedenis wissen… en selecteer Recente geschiedenis wissen…Recente geschiedenis wissen….
    Voor Windows XP: klik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer Recente geschiedenis wissen….

History Win1

History Mac1
    History Lin1
  2. Selecteer de hoeveelheid geschiedenis die u wilt wissen:
    • Klik op het uitrolmenu naast Te wissen tijdsperiode om te kiezen hoeveel Firefox van uw geschiedenis zal wissen.
      History Win2 History Mac2 History Lin2
    • Klik vervolgens naast het pijltje op Details om exact aan te geven welke informatie er zal worden gewist. Uw keuzes worden beschreven in de sectie Welke zaken vallen onder mijn geschiedenis? hierboven.
      History Win3 History Mac3 History Lin3
  3. Klik tot slot op de knop Nu wissen. Het venster zal worden gesloten en de geselecteerde items zullen worden gewist.

Hoe kan ik Firefox mijn geschiedenis automatisch laten wissen?

Als u telkens wanneer u Firefox gebruikt uw geschiedenis dient te wissen, kunt u Firefox zo instellen dat dit automatisch gebeurt bij het afsluiten, zodat u het niet vergeet.

1. Klik op de menuknop New Fx Menu Fx57Menu en selecteer Opties.Voorkeuren. .
  2. Selecteer het paneel Privacy & Beveiliging en ga naar de sectie Geschiedenis.

3. Kies Aangepaste instellingen gebruiken voor geschiedenis in het vervolgkeuzemenu naast Firefox zal.
    Fx60HistorySettings-UseCustom Fx63CustomHistory
  4. Vink het selectievakje aan voor Geschiedenis wissen zodra Firefox sluit.

History Win4 History Mac4 History Lin4
  5. Klik op de knop Instellingen… naast Geschiedenis wissen zodra Firefox sluit om aan te geven welke soorten geschiedenis er moeten worden gewist.
  6. Vink in het venster Instellingen voor het wissen van geschiedenis de selectievakjes aan naast de items die u automatisch wilt laten wissen zodra u Firefox afsluit.
    History Win5 History Mac5 History Lin5
  7. Klik nadat de te wissen geschiedenis is geselecteerd op OK om het venster Instellingen voor het wissen van geschiedenis te sluiten.
  8. Sluit de pagina about:preferences. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen. .

Hoe verwijder ik een enkele website uit mijn geschiedenis?

1. Klik op de knop Bibliotheek 57 library icon op uw werkbalk (als u de knop daar niet ziet, klik dan op de menuknop fx57menu en daarna op Bibliotheek). Klik op Geschiedenis en klik daarna op de balk Alle geschiedenis tonen onderaan om het venster Bibliotheek te openen.
  2. Zoek de website die u uit de geschiedenis wilt verwijderen door in het veld Geschiedenis doorzoeken in de rechterbovenhoek de naam ervan in te typen en daarna op EnterReturn te drukken.
  3. Klik daarna in de zoekresultaten met de rechtermuisknopHoud daarna de Ctrl-toets ingedrukt, klik in de zoekresultaten op de website die u wilt verwijderen en selecteer Deze website vergeten.
    Alle items in uw geschiedenis (navigatie- en downloadgeschiedenis, cookies, de buffer, actieve aanmeldingen, wachtwoorden, opgeslagen formuliergegevens, uitzonderingen voor cookies, afbeeldingen, pop-ups) voor die website zullen worden verwijderd.

History Win6 History Mac6 History Lin6
  4. Sluit tot slot het venster Bibliotheek.