De muziekapplicatie beheren in Firefox OS

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 45457
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Ja
  • Gereed voor vertaling: Nee
Inhoud van revisie

Dit artikel legt uit hoe u muziek kunt beheren en bewerken in de muziekapplicatie in Firefox OS. U leest hier hoe u muziekbestanden aan uw telefoon kunt toevoegen, deze zo kunt bewerken dat ze naar uw wensen worden beheerd, en hoe u albumafbeeldingen kunt toevoegen.

Noot dit artikel gaat over het beheren van muziek.
  • Als u hulp nodig hebt bij het afspelen van muziek, klikt u hier.
  • Als u hulp nodig hebt bij het toevoegen van muziek, klikt u hier.

Nadat u muziek aan uw telefoon hebt toegevoegd, mist u waarschijnlijk een hoop albumhoezen en zouden diverse artiesten- en albumnamen kunnen ontbreken of door elkaar kunnen staan. In dit artikel leest u hoe u de muziekapplicatie kunt gebruiken om uw muziek te beheren.

Het rangschikken van muziek

Elk muziekbestand gebruikt labels om de titel, de artiestennaam enzovoorts te labelen. Er zijn enkele soorten labels die belangrijk zijn voor het gebruik van de muziekapplicatie:

• Titel (bevat de titel van het nummer dat in de muziekapplicatie wordt getoond)
  • Album (bevat de naam van het album dat in de muziekapplicatie wordt getoond)
  • Artiest (bevat de naam van de artiest die in de muziekapplicatie wordt getoond)
  • Albumhoes (bevat het afbeeldingsbestand van de albumhoes dat in de muziekapplicatie wordt getoond)
Noot: Firefox OS gebruikt deze labels om de muziekapplicatie te ordenen.

Waarschuwing: de mappenstructuren en bestanden op uw SD-kaart hebben op geen enkele manier invloed op de muziekapplicatie en dienen daarom alleen voor uw eigen gebruik.

Wat te doen

Als uw labels niet op de gewenste manier worden beheerd, kunt u ze eenvoudig bewerken via een mp3-tagger. Voor deze taak kunt u Mp3tag of een willekeurige andere mp3-tagger naar keuze gebruiken. In dit geval hebben we de applicatie Mp3tag gebruikt.

1. Installeer de mp3-tagger-software op uw computer.
  2. Verbind uw apparaat met uw computer via een USB-kabel.
  3. Open de mp3-tagger-applicatie en laad hierin de map met muziekbestanden op uw mobiele apparaat.
  4. Bewerk de labels naar wens.

mp3 tagger

Als u geen afbeelding hebt die u als albumhoes kunt gebruiken, kunt u de albumnaam bij Google Afbeeldingen invoeren en het gewenste afbeeldingsbestand downloaden. Ondersteunde afbeeldingsindelingen zijn PNG en JPEG.
    Noot: elk nummer kan een eigen afbeelding hebben, maar de afbeelding van het nummer dat als eerste in het album is gelabeld wordt gebruikt voor het weergeven van de albumhoes in de galerij.
    Waarschuwing: zorg ervoor dat u een vierkante afbeelding gebruikt, anders wordt de afbeelding aangepast naar de grootte van het vierkante kader. Dit houdt in dat de breedte en hoogte hetzelfde moeten zijn. Een goede afbeeldingsgrootte is bijvoorbeeld 500x500.
  5. Sla uw wijzigingen op. Ook kunt u de mp3-tagger afsluiten zodra u klaar bent.
  6. Verbreek de verbinding tussen het apparaat en uw computer.

U bent klaar! Als u de app Muziek opent, kan uw scherm er als volgt uitzien:
album gallery covers
Noot: muziekbestanden met de OGG-indeling die albumhoezen bevatten verschijnen momenteel niet in de muziekapplicatie.
Waarschuwing: de muziekapplicatie gebruikt geen losse afbeeldingen die u in uw albummap plaatst. Deze afbeeldingen worden echter in uw afbeeldingengalerij geladen. Als u niet wilt dat ze uw Galerij-applicatie vervuilen, kunt u ze beter verwijderen.