Mozilla-locatieservices verbeteren door locatieservices in de instellingen van Firefox voor Android in te schakelen

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Dit artikel is van toepassing op de nieuwste versie van Firefox voor Android. Werk Firefox voor Android eerst bij naar de nieuwste versie om van deze functies te genieten.

Veel mobiele applicaties, zoals kaarten of weerapps, gebruiken locatieservices voor het weergeven van relevante inhoud. De Mozilla-gemeenschap is bezig met de ontwikkeling van een open alternatief voor commerciële locatieservices, genaamd Mozilla Location Service.

De Mozilla-locatieservice gebruikt wifi-toegangspunten in de omgeving, gps en gsm-zendmasten om te bepalen waar het apparaat zich bevindt. U kunt de Mozilla-locatieservice helpen verbeteren door de locatieservice aan te zetten in de instellingen van Firefox voor Android:

1. Tik op het menupictogram android menu (onder het scherm op sommige apparaten of rechtsbovenin de browser) en tik daarna op Instellingen (mogelijk dient u eerst op Meer te tikken) .

settings menu
  2. Tik binnen het scherm Instellingen op Mozilla.
  3. Scroll omlaag naar Mozilla-locatieservice.
  4. Tik op het vinkje om de Mozilla-locatieservice in te schakelen.

select location svc