De locatiebalk gebruiken om het internet, bladwijzers en meer te doorzoeken

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 61751
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Bron van revisie
Inhoud van revisie

Het ‘Awesome screen’ (Engels voor “geweldige scherm”) leidt u snel naar waar u naartoe wilt door een lijst van uw meest bezochte websites weer te geven, evenals de mogelijkheid om vanaf één plek het internet, uw bladwijzers en navigatiegeschiedenis te doorzoeken. Tik hiervoor eenvoudig op de website die u wilt bezoeken. Geen typewerk nodig!

Uw topwebsites benaderen

Open eenvoudig Firefox voor toegang tot de websites die u het vaakst bezoekt. Deze lijst van websites verandert naarmate uw handelingen veranderen.

Top Sites 25

Als u er zeker van wilt zijn dat iets hier altijd verschijnt, kunt u het vastmaken.

• Houd uw vinger op een website en kies daarna Website vastmaken. Een markering in de rechterbovenhoek laat u weten dat de website is vastgemaakt.

Pinned site 25

Open eenvoudig Firefox en u hebt alle websites die u het vaakst bezoekt onder de vingers. Deze lijst van websites verandert naarmate uw handelingen veranderen.

Top Sites 26

Als u er zeker van wilt zijn dat iets hier altijd verschijnt, kunt u het vastmaken.

• Houd uw vinger op een website en kies daarna Website vastmaken. U ziet een kleine punaise naast de naam van de website.

Pinned site 26
Wilt u uw topwebsites niet zien? In plaats hiervan kunt u uw bladwijzers, leeslijst of geschiedenis weergeven. Zie uw startscherm aanpassen voor meer informatie.

Het internet, uw bladwijzers en navigatiegeschiedenis doorzoeken vanaf één plek

Het ‘Awesome screen’ heeft zijn naam verkregen door het feit dat u alles kunt zoeken vanaf één plek.

• Tik op de adresbalk of open een nieuw tabblad en begin met typen. U ziet websites waarvoor u een bladwijzer hebt aangemaakt of die u eerder hebt bezocht, evenals internetzoekopdrachten die u kunt uitvoeren. Tik eenvoudig op dat wat u wilt en u bent klaar.

Awesome search 26

Als u dat liever wilt, kunt u natuurlijk ook door uw bladwijzers of geschiedenis scrollen.

• Tik op de adresbalk of open een nieuw tabblad en selecteer daarna het tabblad Bladwijzers of Geschiedenis in plaats van te typen.

Awesome browse 25
  • Selecteer eenvoudig Geschiedenis of Bladwijzers in het scherm Topwebsites of een nieuw tabblad.

Awesome browse 26
Tip: u kunt de bladwijzers, geschiedenis en meer zaken van uw desktop vanaf uw Android-apparaat benaderen door Firefox Sync in te stellen.

De wijze waarop het Awesome screen werkt aanpassen

Laat Firefox precies werken zoals u wilt.

Uw startscherm aanpassen

Wilt u uw dag beginnen met uw bladwijzers, leeslijst of topwebsites? U kunt nu kiezen welk paneel bij het starten van Firefox wordt geladen. Ook kunt u de panelen die u niet gebruikt verbergen.

1. Tik op de knop Menu (onder het scherm op sommige apparaten of rechtsbovenin de browser) en daarna op Instellingen (op sommige telefoons dient u wellicht eerst op Meer te tikken).

android setting
  2. Tik op Aanpassen en daarna op Startpagina.
  3. Tik in het menu Startpagina op een paneel: Geschiedenis, Topwebsites, Bladwijzers, of Leeslijst.
  4. Kies Instellen als standaard als u dat paneel als uw standaardpaneel wilt instellen, of op Verbergen als u dit helemaal niet wilt zien. Als een paneel al is verborgen, kunt Tonen kiezen om het weer zichtbaar te maken.

Zoeksuggesties aanzetten

Zet zoeksuggesties aan om naast uw gezochte woorden ook gerelateerde Google-suggesties te tonen.

• Tik op de knop Menu (onder het scherm op sommige apparaten of rechtsbovenin de browser) , daarna op Instellingen (op sommige telefoons dient u wellicht eerst op Meer te tikken) en plaats een vinkje bij de optie Zoeksuggesties tonen.
  • Tik op de knop Menu (onder het scherm op sommige apparaten of rechtsbovenin de browser) , daarna op Instellingen (op sommige telefoons dient u wellicht eerst op Meer te tikken), Aanpassen. Plaats tot slot een vinkje bij de optie Zoeksuggesties tonen.
  • Tik op de knop Menu (onder het scherm op sommige apparaten of rechtsbovenin de browser) , daarna op Instellingen (op sommige telefoons dient u wellicht eerst op Meer te tikken), Aanpassen, Zoekinstellingen. Plaats tot slot een vinkje bij de optie Zoeksuggesties tonen.
  • Tik op de knop Menu (onder het scherm op sommige apparaten of rechtsbovenin de browser) , daarna op Instellingen (op sommige telefoons dient u wellicht eerst op Meer te tikken), Aanpassen, Zoeken. Plaats tot slot een vinkje bij de optie Zoeksuggesties tonen.

Zoekmachines toevoegen en de standaard zoekmachine kiezen

Wilt u YouTube-resultaten aan uw zoekopdrachten toevoegen of DuckDuckGo gebruiken? Geen probleem.

1. Ga naar de website van de zoekmachine die u wilt gebruiken. Voorbeeld: youtube.com.
  2. Houd uw vinger ingedrukt op het zoekveld en kies Zoekmachine toevoegen.
Zoeken binnen een bepaalde website. Sommige websites bieden hun eigen zoekmachines. Gebruik dezelfde stappen als hierboven om deze aan Firefox toe te voegen en u zult rechtstreeks vanaf uw zoekbalk een bepaalde website kunnen doorzoeken.

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

1. Tik op de knop Menu (onder het scherm op sommige apparaten of rechtsbovenin de browser) , daarna op Extra (of Meer als Extra geen optie is) en Add-ons.
  2. Tik op de zoekmachine die u als standaard wilt instellen en kies Instellen als standaard.
  1. Tik op de knop Menu (onder het scherm op sommige apparaten of rechtsbovenin de browser) , daarna op Instellingen (op sommige telefoons dient u wellicht eerst op Meer te tikken), Aanpassen, Zoekinstellingen.
  2. Tik op de zoekmachine die u als standaard wilt instellen en kies Instellen als standaard.
  • Tik op de knop Menu (onder het scherm op sommige apparaten of rechtsbovenin de browser) , daarna op Instellingen (op sommige telefoons dient u wellicht eerst op Meer te tikken), Aanpassen, Zoeken.
  1. Tik op de zoekmachine die u als standaard wilt instellen en kies Instellen als standaard.

De URL in de adresbalk tonen in plaats van de websitenaam

• Tik op de knop Menu (onder het scherm op sommige apparaten of rechtsbovenin de browser) , daarna op Instellingen (op sommige telefoons dient u wellicht eerst op Meer te tikken). Scroll omlaag, tik op de instelling Titelbalk en kies Pagina-adres tonen.
  • Tik op de knop Menu (onder het scherm op sommige apparaten of rechtsbovenin de browser) , daarna op Instellingen (op sommige telefoons dient u wellicht eerst op Meer te tikken), Aanpassen, Weergave. Tik daarna op de instelling Titelbalk en kies Pagina-adres tonen.