Artikelen in de lezerweergave bekijken in Firefox voor Android

Lezerweergave in Firefox voor Android ontdoet soms een website van afbeeldingen, advertenties, video’s en menu’s, zodat u zich kunt concentreren op wat u leest. Met de lezerweergave kunt u het lettertype wijzigen, de lettergrootte vergroten of verkleinen en de achtergrondkleur wijzigen. De lezerweergave is alleen beschikbaar voor artikelen, blogposts en andere webpagina’s die kunnen worden vereenvoudigd.

Een artikel bekijken in lezerweergave

1. Open een website die vereenvoudigd kan worden.
  2. Tik op het pictogram Lezerweergave in de adresbalk.
    FxA-ReaderViewIcon
    Dit pictogram wordt alleen bij bepaalde typen webpagina’s getoond, zoals artikelen en blogposts.
    • De pagina wordt in lezerweergavemodus geladen en het pictogram Lezerweergave verandert van kleur.
  3. Tik om terug te keren naar de webpagina in de normale modus opnieuw op het pictogram Lezerweergave, of tik op de knop Terug van uw apparaat.

Het uiterlijk van de Lezerweergave wijzigen

In de Lezerweergavemodus kunt u het uiterlijk van de pagina wijzigen:

1. Tik op de menuknop. Settings icon in address bar in android

2. Selecteer Lezerweergave aanpassen om de besturingselementen van de Lezerweergave te tonen.
    FxA-ReaderViewAppearance
    • Tik op Sans serif om het lettertype te wijzigen in Sans serif.
    • Tik op Serif om het lettertype te wijzigen in Serif.
    • Tik op het pictogram om het lettertype te verkleinen.
    • Tik op het pictogram + om het lettertype te vergroten.
    • Tik op een van deze opties om de achtergrondkleur van de Lezerweergave te veranderen:
      • Donker: wijzigt de achtergrondkleur naar zwart; de tekst wijzigt naar wit.
      • Sepia: wijzigt de achtergrondkleur naar rood-bruin.
      • Licht: wijzigt de achtergrondkleur naar wit.