De lettertypen en kleuren die websites gebruiken wijzigen

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 125732
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update (0)
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Inhoud van revisie

Dit artikel beschrijft hoe u de wijze waarop webpagina’s worden weergegeven kunt aanpassen door lettertypestijlen en kleuren van uw voorkeur te kiezen.

Lettertype wijzigen

Om het lettertype te wijzigen:

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Selecteer het paneel Inhoud.
  3. Gebruik de vervolgkeuzemenu’s onder Lettertypen & kleuren om het lettertype en de lettergrootte van uw keuze te selecteren.

4. Sluit de pagina Instellingen. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.

Aangepaste lettertypen

Sommige websites bevatten aangepaste lettertypen. Om deze uit te schakelen:

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Selecteer het paneel Inhoud.
  3. Klik op de knop Geavanceerd… onder Lettertypen & kleuren.

4. Haal in het venster dat wordt geopend het vinkje weg naast Pagina’s toestaan om hun eigen kleuren te gebruiken, in plaats van mijn selecties hierboven.

5. Klik op OK om het venster Lettertypen te sluiten.
  6. Sluit de pagina Instellingen. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.

Lettertypekleur wijzigen

Om de lettertypekleur te wijzigen:

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Selecteer het paneel Inhoud.
  3. Klik op de knop Kleuren… onder Lettertypen & kleuren.
  4. Het aanklikken van de gekleurde rechthoekjes toont de mogelijke kleuren waaruit u kunt kiezen. Selecteer de gewenste kleur door op een van de gekleurde rechthoekjes te klikken.

5. Klik op OK om het venster Kleuren te sluiten.
  6. Sluit de pagina Instellingen. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.

Aangepaste lettertypekleur

Sommige websites bevatten aangepaste lettertypekleuren. Om deze uit te schakelen:

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Selecteer het paneel Inhoud.
  3. Klik op de knop Kleuren… onder Lettertypen & kleuren.
  4. Haal in het venster dat wordt geopend het vinkje weg naast De door de pagina opgegeven kleuren overschrijven met mijn selecties hierboven:.

5. Klik op OK om het venster Kleuren te sluiten.
  6. Sluit de pagina Instellingen. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.

Zoom

Firefox bevat ook een zoomfunctie. Hiermee kunt de grootte van tekst op een webpagina vergroten. Voor instructies, zie Lettergrootte en zoomen - De grootte van webpagina’s vergroten.