Kan geen bladwijzers toevoegen, wijzigen of opslaan - Het probleem verhelpen

Dit artikel toont wat u kunt doen als u geen nieuwe bladwijzers kunt toevoegen of andere wijzigingen aan uw bladwijzers kunt aanbrengen.

Noot: als u eerder bladwijzers kon opslaan maar deze nu ontbreken, zie dan Verdwenen of ontbrekende bladwijzers herstellen.

Ik kan geen bladwijzers toevoegen of wijzigen

Als u geen nieuwe bladwijzers kunt toevoegen of als wijzigingen die u aan de werkbalk aanbrengt niet zijn opgeslagen wanneer u Firefox herstart, zie dan Wijzigingen aan werkbalken en venstergroottes worden niet opgeslagen.

Als u geen nieuwe bladwijzers kunt toevoegen of andere wijzigingen aan uw bladwijzers kunt aanbrengen en u een Firefox-extensie hebt geïnstalleerd die met bladwijzers te maken heeft (bv. voor het synchroniseren van bladwijzers), volg dan de instructies in Problemen met extensies, thema’s en hardwareversnelling verhelpen om bekende problemen met Firefox op te lossen om vast te stellen of een extensie het probleem veroorzaakt.

Ik kan bladwijzers toevoegen of wijzigen, maar ze gaan verloren als ik Firefox herstart

Als u bladwijzers kunt toevoegen, verwijderen, herschikken en hieraan andere wijzigingen kunt aanbrengen maar deze wijzigingen verloren gaan zodra u Firefox herstart, probeer dan de volgende oplossingen.

Noot: zoals hier wordt uitgelegd, wordt het aanbevolen alle extensies die met bladwijzers te maken hebben uit te schakelen voordat u verdergaat met het volgen van de hieronder voorgestelde suggesties.

Het bladwijzerbestand repareren

Als wijzigingen aan uw bladwijzers niet zichtbaar zijn nadat u Firefox herstart, is uw bladwijzerbestand mogelijk tegen schrijven beveiligd. Een tegen schrijven beveiligd bestand kan niet worden gewijzigd, waardoor Firefox uw aangebrachte wijzigingen niet kan opslaan.

Om Firefox toestemming voor het wijzigen van uw bladwijzerbestand te geven:

1. Open uw profielmap:

• Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik op Help en selecteer Meer probleemoplossingsinformatie.Selecteer Meer probleemoplossingsinformatie vanuit het menu Help. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.
    • Klik in de sectie Toepassingsbasics bij Profielmap-Directory op Map openenTonen in FinderMap openen. Er wordt een venster geopend dat uw profielmap bevat.Uw profielmap wordt geopend.
    Noot: als u Firefox niet kunt openen of gebruiken, volg dan de instructies in Uw profiel vinden zonder Firefox te openen.

2. Sluit Firefox volledig: Klik op het Firefox-menu Fx89menuButton en selecteer Afsluiten.Klik op het Firefox-menu bovenin het scherm en selecteer Firefox afsluiten.Klik op het Firefox-menu Fx89menuButton en selecteer Afsluiten.
  3. Klik met de rechtermuisknop op het bestand places.sqlite en selecteer Eigenschappen om het venster Eigenschappen te openen.
  4. Selecteer in dit venster het tabblad Algemeen. Controleer of onder in het venster Alleen-lezen NIET is geselecteerd.

Om schrijven naar uw bladwijzerbestand in te schakelen:

1. Open uw profielmap:

• Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik op Help en selecteer Meer probleemoplossingsinformatie.Selecteer Meer probleemoplossingsinformatie vanuit het menu Help. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.
    • Klik in de sectie Toepassingsbasics bij Profielmap-Directory op Map openenTonen in FinderMap openen. Er wordt een venster geopend dat uw profielmap bevat.Uw profielmap wordt geopend.
    Noot: als u Firefox niet kunt openen of gebruiken, volg dan de instructies in Uw profiel vinden zonder Firefox te openen.

2. Sluit Firefox volledig: Klik op het Firefox-menu Fx89menuButton en selecteer Afsluiten.Klik op het Firefox-menu bovenin het scherm en selecteer Firefox afsluiten.Klik op het Firefox-menu Fx89menuButton en selecteer Afsluiten.
  3. Selecteer het bestand places.sqlite.
  4. Selecteer het menu Bestand in de menubalk en selecteer Toon info. Het informatievenster voor places.sqlite zal worden geopend.
  5. Verwijder in dit venster het vinkje uit het selectievakje Vergrendeld.

Een nieuw bladwijzerbestand aanmaken

Bladwijzers en navigatiegeschiedenis worden in het bestand places.sqlite in de profielmap van Firefox bewaard. Als er een probleem is met dit bestand, kunnen wijzigingen aan uw bladwijzers verloren gaan zodra u Firefox herstart. U kunt Firefox een andere bestand places.sqlite laten aanmaken door het bestaande te verwijderen (of te hernoemen).

Wellicht wilt u deze aanwijzingen afdrukken of ter naslag naar elders kopiëren, omdat u Firefox moet afsluiten om de bestanden te hernoemen.

Waarschuwing: als u het bestand places.sqlite verwijdert, gaat uw volledige navigatiegeschiedenis verloren. Firefox bewaart slechts één versie van dit bestand voor navigatiegeschiedenis en er zijn geen automatische back-ups voor navigatiegeschiedenis, zoals die er zijn voor bladwijzers.
  1. Open uw profielmap:

• Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik op Help en selecteer Meer probleemoplossingsinformatie.Selecteer Meer probleemoplossingsinformatie vanuit het menu Help. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.
    • Klik in de sectie Toepassingsbasics bij Profielmap-Directory op Map openenTonen in FinderMap openen. Er wordt een venster geopend dat uw profielmap bevat.Uw profielmap wordt geopend.
    Noot: als u Firefox niet kunt openen of gebruiken, volg dan de instructies in Uw profiel vinden zonder Firefox te openen.

2. Sluit Firefox volledig: Klik op het Firefox-menu Fx89menuButton en selecteer Afsluiten.Klik op het Firefox-menu bovenin het scherm en selecteer Firefox afsluiten.Klik op het Firefox-menu Fx89menuButton en selecteer Afsluiten.
  3. Zoek in uw profielmap naar de bestanden places.sqlite en places.sqlite-journal (als dit bestaat) en verwijder ze (of hernoem het naar bijvoorbeeld places.sqliteOUD om het oude bestand als reservekopie te bewaren).
  • (Optioneel) Verwijder ook het bestand xulstore.json. Hierdoor worden alle werkbalkaanpassingen die u hebt gemaakt ongedaan gemaakt.

Firefox zal als het opnieuw wordt gestart een nieuw bestand places.sqlite aanmaken en automatisch het meest recente bladwijzer-reservekopiebestand importeren. Er zal een reservekopie van uw bladwijzers worden teruggezet, maar uw navigatiegeschiedenis zal verloren gaan. Houd er rekening mee dat navigatiegeschiedenis door de functie voor het automatisch aanvullen van de adresbalk wordt gebruikt.

Gebaseerd op informatie van Bookmarks not saved (mozillaZine KB)