Wat te doen als u geen bestanden kunt downloaden of opslaan

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 88161
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update (0)
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Inhoud van revisie

Dit artikel beschrijft welke stappen u kunt nemen als u geen bestanden kunt downloaden of opslaan via Firefox.

Noot: De functie Firefox opfrissen kan veel problemen oplossen door Firefox terug te zetten naar de begintoestand, waarbij uw belangrijke gegevens behouden blijven. Overweeg deze functie te gebruiken voordat u begint aan een langdurig proces van probleemoplossing.

De downloadgeschiedenis wissen

Het wissen van de downloadgeschiedenis kan bepaalde problemen met het downloaden van bestanden oplossen:

1. Klik op de knop Firefox en klik daarna op DownloadsKlik op het menu Extra en klik daarna op DownloadsKlik op de knop Downloads fx20 download icon en klik daarna op Alle downloads tonen. Het venster Downloads zal worden geopend.
  2. Klik in het venster Downloads op Lijst wissen.
  3. Sluit het venster Downloads.

Een andere downloadmap kiezen

Firefox kan bestanden mogelijk niet downloaden als er een probleem is met de map waarin de bestanden worden opgeslagen:

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Selecteer het paneel Algemeen.
  3. Selecteer Bestanden opslaan in in de sectie Downloads.
  4. Klik op Bladeren… om een downloadlocatie te selecteren. Kies een andere map om de bestanden in op te slaan.
  5. Sluit de pagina Instellingen. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen.

De downloadmap herinitialiseren

Als u de bovenstaande suggesties hebt geprobeerd, kunt u de standaardinstelling voor de Firefox-downloadmap als volgt terugzetten:

1. Typ about:config in de adresbalk en druk op EnterReturn.
    Er kan een waarschuwingspagina verschijnen. Klik op Het risico aanvaarden en doorgaan om naar de pagina about:config te gaan.
  2. Voer in het veld Zoeken het volgende in: browser.download.
  3. Als een of meer van de volgende instellingen de status gebruiker hebben, moet u deze waarden herinitialiseren. Om een waarde te herinitialiseren klikt u met de rechtermuisknophoudt u de Ctrl-toets ingedrukt en klikt u op de instelling en selecteert u Herinitialiseren vanuit het contextmenu:
    • browser.download.dir
    • browser.download.downloadDir
    • browser.download.folderList
    • browser.download.lastDir
    • browser.download.useDownloadDir
  4. Indien gewenst kunt u de downloadmap van uw voorkeur opnieuw instellen via uw Firefox-instellingen.

Een geldige downloadmap kiezen in Safari-voorkeuren

Als u de foutmelding <bestandsnaam> kon niet worden opgeslagen omdat er een onbekende fout is opgetreden. ontvangt, kan uw probleem worden veroorzaakt door een wisselwerking tussen de Safari-browser en uw besturingssysteem.

Open om dit probleem op te lossen de voorkeuren van Safari en wijzig de instelling Gedownloade bestanden opslaan naar: naar een geldige map (zoals uw bureaublad). Start Firefox vervolgens opnieuw.

Beschadigd .plist-bestand verwijderen

Als u de foutmelding <bestandsnaam> kon niet worden opgeslagen omdat u de inhoud van die map niet kunt wijzigen. Wijzig de mapeigenschappen en probeer het opnieuw, of probeer op te slaan op een andere locatie. ontvangt, kan uw probleem worden veroorzaakt door beschadigde plist-bestanden.

Ga om dit probleem op te lossen naar uw thuismap en verwijder dit voorkeurenbestand:

• ~/Library/Preferences/com.apple.internetconfig.plist

Instellingen voor bestandstypen wijzigen

Als het downloaden van bepaalde bestanden niet lukt, controleer dan of Firefox niet zo is ingesteld dat met deze bestandstypen anders wordt omgegaan dan andere. Zie het artikel Bestandstypes en downloadacties in Firefox beheren voor instructies over het bekijken en wijzigen van hoe met verschillende bestandstypen wordt omgegaan.

Downloadacties voor alle bestandstypen herinitialiseren

U kunt de downloadacties voor alle bestandstypen als volgt naar de standaardwaarden terugzetten:

1. Open uw profielmap:

• Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik op Help en selecteer Meer probleemoplossingsinformatie.Selecteer Meer probleemoplossingsinformatie vanuit het menu Help. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.
    • Klik in de sectie Toepassingsbasics bij Profielmap-Directory op Map openenTonen in FinderMap openen. Er wordt een venster geopend dat uw profielmap bevat.Uw profielmap wordt geopend.
    Noot: als u Firefox niet kunt openen of gebruiken, volg dan de instructies in Uw profiel vinden zonder Firefox te openen.

2. Klik op het Firefox-menu Fx89menuButton en selecteer Afsluiten.Klik op het Firefox-menu bovenin het scherm en selecteer Firefox afsluiten.Klik op het Firefox-menu Fx89menuButton en selecteer Afsluiten.
  3. Hernoem het bestand mimeTypes.rdf naar mimeTypes.rdf.old.
  4. Herstart Firefox.

Plug-ins voor downloadbeheer van derden verwijderen

In Windows kunnen plug-ins voor downloadbeheer van derden de werking van downloads in Firefox verstoren. Onder plug-inbestanden voor downloadbeheer die aan de plug-inmap van Firefox worden toegevoegd vallen de volgende, genoemd bij de naam van het downloadbeheerprogramma en de bestandsnaam van de verbonden plug-in:

• GetRight: NPGetRt.dll
  • WinGet: NPWinGet.dll
  • Download Accelerator Plus: npdap.dll
  • FreshDownload: npfd.dll
  • Net Transport: NPNXCatcher.dll, NPNXCatcher(Audio).dll en NPNXCatcher(Video).dll

Zie Problemen met plug-ins zoals Flash of Java oplossen om bekende problemen met Firefox te verhelpen voor instructies over het uitschakelen of verwijderen van plug-ins.

Internetbeveiligingssoftware configureren

Internetbeveiligingssoftware, waaronder firewalls, antivirus- en antispywareprogramma’s en andere kunnen bepaalde bestandsdownloads blokkeren. Controleer de instellingen in uw beveiligingssoftware om te zien of er een instelling is die downloads mogelijk blokkeert.

Om vast te stellen of internetbeveiligingssoftware problemen veroorzaakt kunt u proberen deze tijdelijk uit te schakelen, zodat u kunt zien of downloaden lukt, en vervolgens de software weer in te schakelen.

Virusscannen uitschakelen in Firefox-voorkeuren

Firefox start uw geïnstalleerde antivirusprogramma op om bestanden te scannen zodra het downloaden hiervan is voltooid. In sommige gevallen kan dit een substantiële vertraging veroorzaken of worden gedownloade bestanden niet opgeslagen nadat het scannen is voltooid.

1. Typ about:config in de adresbalk en druk op EnterReturn.
    Er kan een waarschuwingspagina verschijnen. Klik op Het risico aanvaarden en doorgaan om naar de pagina about:config te gaan.
  2. Typ het volgende in het veld Zoeken: browser.download.manager.scanWhenDone
  3. Dubbelklik op de instelling browser.download.manager.scanWhenDone om de waarde ervan te wijzigen naar false.

Downloads die zijn geblokkeerd door het beleid voor beveiligingszones inschakelen

Het downloaden van een uitvoerbaar bestand (bv. een .exe- of .msi-bestand) kan mislukken, waarbij het venster Downloads Geannuleerd onder de bestandsnaam toont.

Dit gebeurt omdat Firefox zich aan uw Windows-beveiligingsinstellingen voor het downloaden van toepassingen en andere potentieel onveilige bestanden van het internet houdt. Gebruik één van de hieronder gegeven oplossingende hieronder gegeven oplossing om dit probleem te verhelpen.

Controle op het Windows-beveiligingsbeleid omzeilen

Zie de sectie Virusscannen uitschakelen in Firefox-voorkeuren hierboven.

Internetbeveiligingsinstellingen van het systeem herinitialiseren

U kunt de internetbeveiligingsinstellingen van uw systeem in Internet Explorer herinitialiseren. Zie De instellingen voor Internet Explorer opnieuw instellen bij Microsoft Support voor instructies.

Overige oplossingen

Mogelijk kunt u uw downloadprobleem analyseren door de stappen in het artikel Problemen met Firefox analyseren en verhelpen te volgen.

Gebaseerd op informatie van Unable to save or download files (mozillaZine KB)