Kan geen add-ons of extensies installeren | Probleemoplossing

Kan geen add-ons of extensies installeren

(Doorgestuurd vanaf Kan geen add-ons installeren)

Het niet kunnen installeren van een extensie kan het resultaat zijn van problemen met de extensie, voorkeuren van Firefox, of de versie van Firefox die u gebruikt. Dit artikel beschrijft diverse oorzaken van installatieproblemen en wat u kunt doen om ze te verhelpen.

Add-on is niet compatibel

Een intern bestand in elke extensie geeft het bereik van Firefox-versies aan waarmee de add-on compatibel is. Op de website Firefox Add-ons van Mozilla kunt u voor elke beschikbare extensie op de bijbehorende pagina informatie over versiecompatibiliteit terugvinden.

Als uw geïnstalleerde versie van Firefox niet in dat bereik valt, zal het installeren van de add-on resulteren in een foutmelding die aangeeft dat de add-on niet compatibel is. Als uw versie van Firefox niet compatibel is met de add-on kunt u:

• Upgraden naar de meest recente versie van Firefox. Voor meer informatie, zie Firefox bijwerken naar de meest recente versie.
  • Naar een versie van de add-on zoeken die wel compatibel is met uw versie van Firefox. De website Firefox Add-ons bevat doorgaans van elke add-on de versie die het meest up-to-date is.
  • Een andere extensie gebruiken. Voor veel extensies zijn gelijksoortige extensies beschikbaar die dezelfde functionaliteit leveren. Voor meer informatie, zie Firefox Add-ons.

Add-on is geblokkeerd

Bepaalde add-ons zijn door Mozilla geblokkeerd omdat deze onveilig zijn. Voor meer informatie, zie Add-ons die stabiliteits- of beveiligingsproblemen veroorzaken worden op een blokkeerlijst gezet.

Software-installatie is uitgeschakeld

Het is mogelijk om alle installatie van software, waaronder add-ons, via Firefox uit te schakelen. Om te controleren of software-installatie is uitgeschakeld:

1. Typ about:config in de locatiebalk en druk op EnterReturn.

• De about:config-waarschuwingspagina “Dit kan in overtreding zijn met uw garantievoorwaarden!” kan verschijnen. Klik op Ik zal voorzichtig zijn, dat beloof ik! om door te gaan naar de pagina about:config.
  2. Voer in het veld FilterZoeken xpinstall.enabled in.
  3. De waarde van xpinstall.enabled zou moeten zijn ingesteld op true. Als deze waarde momenteel is ingesteld op false, is software-installatie uitgeschakeld.
  4. Klik met de rechtermuisknop opHoud de Ctrl-toets ingedrukt, klik op de naam van de voorkeurswaarde en selecteer Herinitialiseren om de waarde in te stellen op true.
  5. Probeer de extensie nogmaals te installeren.

Firefox heeft voorkomen dat de website u vraagt programmatuur te installeren

Standaard staat Firefox de installatie van add-ons alleen toe voor vertrouwde websites. Als de website waarvan u een add-on wilt installeren zich niet op de lijst met vertrouwde websites bevindt, verschijnt boven in de webpagina een gele balk met een bericht dat er als volgt uitziet:

Firefox heeft voorkomen dat deze website (www.example.com) u vraagt programmatuur op uw computer te installeren.

Klik op Toestaan in de gele balk om de website toestemming te geven.

Om de website toe te voegen aan de lijst met vertrouwde websites:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

.
  2. Selecteer het paneel Beveiliging.
  3. Klik rechts van Mij waarschuwen wanneer websites add-ons proberen te installeren op Uitzonderingen….
  4. In het dialoogvenster Websites met toestemming - Installatie van add-ons wordt de lijst van websites met toestemming weergegeven. De URL van de huidige website wordt in het tekstveld ingevoegd.
  5. Klik op Toestaan om de website toe te staan. Klik vervolgens op Sluiten.
  6. Klik op OK om het venster Opties te sluitenKlik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluitenSluit het venster Voorkeuren .

U wordt gevraagd de add-on te downloaden in plaats van deze te installeren

Sommige website bieden add-ons aan als downloads, waarbij u het bestand naar uw computer moet downloaden voordat u deze kunt installeren.

• Deze bestanden zijn doorgaans .xpi- of .jar-bestanden.
  1. Download het bestand naar uw lokale computer.
  2. Klik boven in het Firefox-venster op de knop FirefoxKlik in de menubalk op het menu ExtraKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en klik daarna op Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend. Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend.

3. Selecteer het paneel Extensies in het tabblad Add-onbeheerder.Selecteer het paneel Extensies in het tabblad Add-onbeheerder.
  4. Sleep de gedownloade add-on naar het venster Add-ons om deze aan de lijst van beschikbare add-ons toe te voegen. De add-on wordt aan de lijst toegevoegd.
  5. Het installatieproces zou moeten beginnen.

Ongeldige bestandshash (mogelijke downloadcorruptie) -261

Deze foutmelding kan worden veroorzaakt wanneer Firefox zo is ingesteld dat cookies van derden niet zijn toegestaan. Om deze fout te voorkomen dient u cookies van derden tijdelijk toe te staan.

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

.
  2. Selecteer het paneel Privacy.

3. Stel Firefox zal: in op Aangepaste instellingen gebruiken voor geschiedenis. Custom History Fx 5 - Win Custom History - Mac Custom History - Linux Custom History Fx21 WinXP Custom History Fx21 Win7 Custom History Fx21 Mac Custom History Fx21 Linux
  4. Zorg ervoor dat Cookies van websites accepteren is aangevinkt.
  5. Zorg ervoor dat Cookies van derden accepteren is aangevinkt.
  6. Klik op Uitzonderingen….
  7. Zorg ervoor dat de website die u probeert te benaderen niet wordt vermeld.
    • Als dat wel het geval is, klik dan op de vermelding en klik daarna op Website verwijderen.
  8. Klik op OK om het venster Opties te sluitenKlik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluitenSluit het venster Voorkeuren .
  1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

.
  2. Selecteer het paneel Privacy.

3. Stel Firefox zal: in op Aangepaste instellingen gebruiken voor geschiedenis. Custom History Fx 5 - Win Custom History - Mac Custom History - Linux Custom History Fx21 WinXP Custom History Fx21 Win7 Custom History Fx21 Mac Custom History Fx21 Linux
  4. Zorg ervoor dat Cookies van websites accepteren is aangevinkt.
  5. Zorg ervoor dat Cookies van derden accepteren is ingesteld op Altijd.
  6. Klik op Uitzonderingen….
  7. Zorg ervoor dat de website die u probeert te benaderen niet wordt vermeld.
    • Als dat wel het geval is, klik dan op de vermelding en klik daarna op Website verwijderen.
  8. Klik op OK om het venster Opties te sluitenKlik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluitenSluit het venster Voorkeuren .

Downloadfout -228

Uitgeschakelde buffer

Deze foutmelding kan worden veroorzaakt wanneer de Firefox-buffer is uitgeschakeld. Om de buffer weer in te schakelen:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

.
  2. Selecteer het pictogram Geavanceerd.
  3. Klik op het tabblad Netwerk.
  4. In de sectie Offlineopslag moet de grootte van de buffer minstens 1 MB zijn.
  5. Klik op OK om het venster Opties te sluitenKlik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluitenSluit het venster Voorkeuren .

Overige software

Soms kunnen firewalls of spywareverwijderaars de melding Downloadfout -228 veroorzaken. Als u de CA-firewall, Windows Defender of de residente optie van Spybot S&D (“Teatimer”-functie) gebruikt, dient u de software tijdelijk uit te schakelen om te zien of uw systeem de installatie van de add-on toestaat. Zie voor meer informatie de documentatie die met de software is meegeleverd.

Er gebeurt niets wanneer u op de installatiekoppeling klikt

Als u op een installatiekoppeling klikt en er niets gebeurt, dient u te controleren of JavaScript is ingeschakeld. Voor meer informatie, zie JavaScript-instellingen en -voorkeuren voor interactieve webpagina’s.

Beschadigde extensiebestanden

Beschadigde configuratiebestanden van extensies kunnen problemen veroorzaken wanneer u probeert een extensie te installeren. Het verwijderen van deze bestanden zorgt ervoor dat Firefox ze de volgende keer dat het wordt gestart opnieuw genereert (en mogelijke beschadiging verwijdert). U zult geen extensies of instellingen ervan verliezen door deze bestanden te verwijderen.

1. Open uw profielmap:

Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox, ga naar het menu HelpKlik in de menubalk op het menu HelpKlik boven in het Firefox-venster op het menu Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.Klik op de menuknop New Fx Menu , klik op Help Help-29 en selecteer Probleemoplossingsinformatie. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.

2. Klik onder de sectie Toepassingsbasics op Map tonenTonen in FinderMap openen. Er wordt een venster met daarin uw profielbestandenmap geopend.
  3. Noot: als u Firefox niet kunt openen of gebruiken, volg dan de instructies in Uw profiel vinden zonder Firefox te openen.

4. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer AfsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer AfsluitenKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Firefox afsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer Afsluiten.

Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op AfsluitenAfsluiten Close 29 .

5. Verwijder de volgende bestanden:
    • extensions.sqlite
    • extensions.sqlite-journal (indien aanwezig)
    • extensions.ini
  6. Herstart Firefox.

Conflict met andere extensies

Een andere geïnstalleerde extensie kan verstoring geven met de installatie van nieuwe extensies. Installeer de nieuwe extensie in de Veilige modus van Firefox als een workaround.

Gebaseerd op informatie van Unable to install themes or extensions - Firefox (mozillaZine KB)

Deel dit artikel: http://mzl.la/N7XgX6