De foutmelding “Kan de beveiligingscomponent van de toepassing niet initialiseren” verhelpen

Dit artikel gaat over de oorzaken van de foutmelding “Kan de beveiligingscomponent van de toepassing niet initialiseren”. De meest waarschijnlijke oorzaak is problemen met bestanden in de profielmap van uw toepassing. Controleer of deze map geen lees-/schrijfbeperkingen heeft en uw harde schijf niet vol of bijna vol is. Het wordt aangeraden de toepassing af te sluiten en het probleem op te lossen. Als u doorgaat met deze sessie, is het mogelijk dat u onjuist gedrag van de toepassing ziet bij toegang tot de beveiligingsmogelijkheden.

Voor informatie over andere ontvangen foutmeldingen wanneer u probeert webpagina’s te laden, zie Websites worden niet geladen - Foutmeldingen analyseren en verhelpen.

Noot: De functie Firefox herinitialiseren kan veel problemen oplossen door Firefox terug te zetten naar de begintoestand van na de installatie, terwijl uw belangrijke gegevens bewaard blijven. Overweeg deze functie te gebruiken voordat u een langdurig proces voor probleemoplossing begint.

Hardeschijfruimte

Controleer de vrije ruimte van uw harde schijf.

1. Klik vanuit het menu Starten van Windows op “Computer” of “Deze computer”.
  2. Klik met de rechtermuisknop op Lokale schijf (C:).
  3. Kies Eigenschappen. Er zal een dialoogvenster verschijnen.
  4. Ga naar het tabblad Algemeen.
  1. Ga naar uw bureaublad.
    • Druk op F11.
  1. Selecteer Macintosh HD.
  2. Druk op command+I om het informatievenster voor Macintosh HD weer te geven.
  1. Klik op het menu Places en selecteer Computer.
  2. Klik met de rechtermuisknop op Bestandssysteem.
  3. Kies Eigenschappen. Er zal een dialoogvenster verschijnen.
  4. Ga naar het tabblad Basis.

Als dit aangeeft dat er minder dan 1MB vrije ruimte beschikbaar is, dient u meer ruimte vrij te maken.

Bestandsrechten

Controleer de bestandsrechten in uw Firefox-profielmap. Het bestand cert8.db mag niet alleen-lezen zijn.

1. Open uw profielmap:

Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox, ga naar het menu HelpKlik in de menubalk op het menu HelpKlik boven in het Firefox-venster op het menu Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.Klik op de menuknop New Fx Menu , klik op Help Help-29 en selecteer Probleemoplossingsinformatie. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.

2. Klik onder de sectie Toepassingsbasics op Map tonenTonen in FinderMap openen. Er wordt een venster met daarin uw profielbestandenmap geopend.
  3. Noot: als u Firefox niet kunt openen of gebruiken, volg dan de instructies in Uw profiel vinden zonder Firefox te openen.

4. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer AfsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer AfsluitenKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Firefox afsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer Afsluiten.

Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op AfsluitenAfsluiten Close 29 .

5. Klik met de rechtermuisknop op het bestand cert8.db.
  6. Kies Eigenschappen. Er zal een dialoogvenster verschijnen.
  7. Ga naar het tabblad Algemeen.
  8. Verzeker u ervan dat het selectievakje Alleen-lezen niet is aangevinkt.
  9. Druk op OK.
  1. Open uw profielmap:

Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox, ga naar het menu HelpKlik in de menubalk op het menu HelpKlik boven in het Firefox-venster op het menu Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.Klik op de menuknop New Fx Menu , klik op Help Help-29 en selecteer Probleemoplossingsinformatie. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.

2. Klik onder de sectie Toepassingsbasics op Map tonenTonen in FinderMap openen. Er wordt een venster met daarin uw profielbestandenmap geopend.
  3. Noot: als u Firefox niet kunt openen of gebruiken, volg dan de instructies in Uw profiel vinden zonder Firefox te openen.

4. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer AfsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer AfsluitenKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Firefox afsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer Afsluiten.

Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op AfsluitenAfsluiten Close 29 .

5. Selecteer het bestand cert8.db.
  6. Druk op command+I om het informatievenster voor cert8.db weer te geven.
  7. Vouw de sectie Delen en bevoegdheden uit.
  8. Verzeker u ervan dat uw Mac-gebruikersaccount is ingesteld op Lezen en schrijven.
  9. Sluit het informatievenster voor cert8.db.
  1. Open uw profielmap:

Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox, ga naar het menu HelpKlik in de menubalk op het menu HelpKlik boven in het Firefox-venster op het menu Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.Klik op de menuknop New Fx Menu , klik op Help Help-29 en selecteer Probleemoplossingsinformatie. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.

2. Klik onder de sectie Toepassingsbasics op Map tonenTonen in FinderMap openen. Er wordt een venster met daarin uw profielbestandenmap geopend.
  3. Noot: als u Firefox niet kunt openen of gebruiken, volg dan de instructies in Uw profiel vinden zonder Firefox te openen.

4. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer AfsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer AfsluitenKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Firefox afsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer Afsluiten.

Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op AfsluitenAfsluiten Close 29 .

5. Klik met de rechtermuisknop op het bestand cert8.db.
  6. Kies Eigenschappen. Er zal een dialoogvenster verschijnen.
  7. Ga naar het tabblad Toegangsrechten.
  8. Verzeker u ervan dat Bestandstoegang is ingesteld op Lezen en schrijven.
  9. Druk op Sluiten.

Herstart Firefox en het probleem is mogelijk opgelost.

Beschadigd bestand

Het bestand cert8.db in uw profielmap kan zijn beschadigd. Verwijder dit bestand terwijl Firefox is gesloten.

1. Open uw profielmap:

Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox, ga naar het menu HelpKlik in de menubalk op het menu HelpKlik boven in het Firefox-venster op het menu Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.Klik op de menuknop New Fx Menu , klik op Help Help-29 en selecteer Probleemoplossingsinformatie. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.

2. Klik onder de sectie Toepassingsbasics op Map tonenTonen in FinderMap openen. Er wordt een venster met daarin uw profielbestandenmap geopend.
  3. Noot: als u Firefox niet kunt openen of gebruiken, volg dan de instructies in Uw profiel vinden zonder Firefox te openen.

4. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer AfsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer AfsluitenKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Firefox afsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer Afsluiten.

Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op AfsluitenAfsluiten Close 29 .

5. Klik op het bestand cert8.db.
  6. Druk op command+Delete.
  7. Herstart Firefox.
cert8.db zal opnieuw worden aangemaakt zodra u Firefox herstart. Dit is normaal.

Nieuw profiel

Uw instellingen kunnen zijn beschadigd door wijzigingen in uw systeem of een gebrek aan hardeschijfruimte op een bepaald moment. Creëer een nieuw profiel met de profielbeheerder. Als het probleem verdwijnt, kunt u vervolgens uw instellingen naar het nieuwe profiel verplaatsen. Als het probleem blijft bestaan, kunt u teruggaan naar uw oorspronkelijke profiel.

Gebaseerd op informatie van Could not initialize the applications security component (mozillaZine KB)

Deel dit artikel: http://mzl.la/N6hG6N