De foutmelding “Kan de beveiligingscomponent van de toepassing niet initialiseren” verhelpen

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Dit artikel gaat over de oorzaken van de foutmelding “Kan de beveiligingscomponent van de toepassing niet initialiseren”. De meest waarschijnlijke oorzaak is problemen met bestanden in de profielmap van uw toepassing. Controleer of deze map geen lees-/schrijfbeperkingen heeft en uw harde schijf niet vol of bijna vol is. Het wordt aangeraden de toepassing af te sluiten en het probleem op te lossen. Als u doorgaat met deze sessie, is het mogelijk dat u onjuist gedrag van de toepassing ziet bij toegang tot de beveiligingsmogelijkheden.

Voor informatie over andere ontvangen foutmeldingen wanneer u probeert webpagina’s te laden, zie Websites worden niet geladen - Foutmeldingen analyseren en verhelpen.

Noot: De functie Firefox opfrissen kan veel problemen oplossen door Firefox terug te zetten naar de begintoestand, waarbij uw belangrijke gegevens behouden blijven. Overweeg deze functie te gebruiken voordat u begint aan een langdurig proces van probleemoplossing.

Hardeschijfruimte

Controleer de vrije ruimte van uw harde schijf.

1. Klik vanuit het menu Starten van Windows op “Computer” of “Deze computer”.
  2. Klik met de rechtermuisknop op Lokale schijf (C:).
  3. Kies Eigenschappen. Er zal een dialoogvenster verschijnen.
  4. Ga naar het tabblad Algemeen.
  1. Ga naar uw bureaublad.
    • Druk op F11.
  1. Selecteer Macintosh HD.
  2. Druk op command+I om het informatievenster voor Macintosh HD weer te geven.
  1. Klik op het menu Places en selecteer Computer.
  2. Klik met de rechtermuisknop op Bestandssysteem.
  3. Kies Eigenschappen. Er zal een dialoogvenster verschijnen.
  4. Ga naar het tabblad Basis.

Als dit aangeeft dat er minder dan 1MB vrije ruimte beschikbaar is, dient u meer ruimte vrij te maken.

Bestandsrechten

Controleer de bestandsrechten in uw Firefox-profielmap. Het bestand cert8.db mag niet alleen-lezen zijn.

1. Open uw profielmap:

• Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik op Help en selecteer Meer probleemoplossingsinformatie.Selecteer Meer probleemoplossingsinformatie vanuit het menu Help. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.
    • Klik in de sectie Toepassingsbasics bij Profielmap-Directory op Map openenTonen in FinderMap openen. Er wordt een venster geopend dat uw profielmap bevat.Uw profielmap wordt geopend.
    Noot: als u Firefox niet kunt openen of gebruiken, volg dan de instructies in Uw profiel vinden zonder Firefox te openen.

2. Klik op het Firefox-menu Fx89menuButton en selecteer Afsluiten.Klik op het Firefox-menu bovenin het scherm en selecteer Firefox afsluiten.Klik op het Firefox-menu Fx89menuButton en selecteer Afsluiten.
  3. Klik met de rechtermuisknop op het bestand cert8.db.
  4. Kies Eigenschappen. Er zal een dialoogvenster verschijnen.
  5. Ga naar het tabblad Algemeen.
  6. Verzeker u ervan dat het selectievakje Alleen-lezen niet is aangevinkt.
  7. Druk op OK.
  1. Open uw profielmap:

• Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik op Help en selecteer Meer probleemoplossingsinformatie.Selecteer Meer probleemoplossingsinformatie vanuit het menu Help. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.
    • Klik in de sectie Toepassingsbasics bij Profielmap-Directory op Map openenTonen in FinderMap openen. Er wordt een venster geopend dat uw profielmap bevat.Uw profielmap wordt geopend.
    Noot: als u Firefox niet kunt openen of gebruiken, volg dan de instructies in Uw profiel vinden zonder Firefox te openen.

2. Klik op het Firefox-menu Fx89menuButton en selecteer Afsluiten.Klik op het Firefox-menu bovenin het scherm en selecteer Firefox afsluiten.Klik op het Firefox-menu Fx89menuButton en selecteer Afsluiten.
  3. Selecteer het bestand cert8.db.
  4. Druk op command+I om het informatievenster voor cert8.db weer te geven.
  5. Vouw de sectie Delen en bevoegdheden uit.
  6. Verzeker u ervan dat uw Mac-gebruikersaccount is ingesteld op Lezen en schrijven.
  7. Sluit het informatievenster voor cert8.db.
  1. Open uw profielmap:

• Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik op Help en selecteer Meer probleemoplossingsinformatie.Selecteer Meer probleemoplossingsinformatie vanuit het menu Help. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.
    • Klik in de sectie Toepassingsbasics bij Profielmap-Directory op Map openenTonen in FinderMap openen. Er wordt een venster geopend dat uw profielmap bevat.Uw profielmap wordt geopend.
    Noot: als u Firefox niet kunt openen of gebruiken, volg dan de instructies in Uw profiel vinden zonder Firefox te openen.

2. Klik op het Firefox-menu Fx89menuButton en selecteer Afsluiten.Klik op het Firefox-menu bovenin het scherm en selecteer Firefox afsluiten.Klik op het Firefox-menu Fx89menuButton en selecteer Afsluiten.
  3. Klik met de rechtermuisknop op het bestand cert8.db.
  4. Kies Eigenschappen. Er zal een dialoogvenster verschijnen.
  5. Ga naar het tabblad Toegangsrechten.
  6. Verzeker u ervan dat Bestandstoegang is ingesteld op Lezen en schrijven.
  7. Druk op Sluiten.

Herstart Firefox en het probleem is mogelijk opgelost.

Beschadigd bestand

Het bestand cert8.db in uw profielmap kan zijn beschadigd. Verwijder dit bestand terwijl Firefox is gesloten.

1. Open uw profielmap:

• Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik op Help en selecteer Meer probleemoplossingsinformatie.Selecteer Meer probleemoplossingsinformatie vanuit het menu Help. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.
    • Klik in de sectie Toepassingsbasics bij Profielmap-Directory op Map openenTonen in FinderMap openen. Er wordt een venster geopend dat uw profielmap bevat.Uw profielmap wordt geopend.
    Noot: als u Firefox niet kunt openen of gebruiken, volg dan de instructies in Uw profiel vinden zonder Firefox te openen.

2. Klik op het Firefox-menu Fx89menuButton en selecteer Afsluiten.Klik op het Firefox-menu bovenin het scherm en selecteer Firefox afsluiten.Klik op het Firefox-menu Fx89menuButton en selecteer Afsluiten.
  3. Klik op het bestand cert8.db.
  4. Druk op command+Delete.
  5. Herstart Firefox.
cert8.db zal opnieuw worden aangemaakt zodra u Firefox herstart. Dit is normaal.

Nieuw profiel

Uw instellingen kunnen zijn beschadigd door wijzigingen in uw systeem of een gebrek aan hardeschijfruimte op een bepaald moment. Creëer een nieuw profiel met de profielbeheerder. Als het probleem verdwijnt, kunt u vervolgens uw instellingen naar het nieuwe profiel verplaatsen. Als het probleem blijft bestaan, kunt u teruggaan naar uw oorspronkelijke profiel.

Gebaseerd op informatie van Could not initialize the applications security component (mozillaZine KB)