Kan een add-on (extensie of thema) niet verwijderen | Probleemoplossing

Kan een add-on (extensie of thema) niet verwijderen

(Doorgestuurd vanaf Kan een add-on niet de-installeren)

Dit artikel beschrijft hoe u een een extensie of thema kunt de-installeren als deze niet kan worden verwijderd door de instructies in Add-ons uitschakelen of verwijderen of Een werkbalk verwijderen die uw zoek- of startpagina van Firefox heeft overgenomen te volgen.

Noot:

De functie Firefox herinitialiseren kan veel problemen oplossen door Firefox terug te zetten naar de begintoestand van na de installatie, waarbij uw belangrijke gegevens behouden blijven. Overweeg deze functie te gebruiken voordat u een langdurig proces voor probleemoplossing begint.

De functie Firefox vernieuwen kan veel problemen oplossen door Firefox terug te zetten naar de begintoestand van na de installatie, waarbij uw belangrijke gegevens behouden blijven. Overweeg deze functie te gebruiken voordat u een langdurig proces voor probleemoplossing begint.

De-installeren vanuit Firefox Veilige modus

Als u de add-onbeheerder niet kunt benaderen of als de knop Verwijderen voor een bepaalde add-on grijs wordt weergegeven, dient u de extensie mogelijk te de-installeren vanuit Firefox’ veilige modus.

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox, ga naar het menu HelpKlik in de menubalk op het menu HelpKlik boven in het Firefox-venster op het menu Help en selecteer Herstarten met uitgeschakelde add-ons…. Firefox zal opstarten met het dialoogvenster Firefox Veilige modus.
    Noot: u kunt Firefox ook in Veilige modus starten door de shift-toets ingedrukt te houden tijdens het starten van Firefox.de option-toets ingedrukt te houden tijdens het starten van Firefox. Firefox af te sluiten, naar uw Terminal te gaan en het volgende uit te voeren: firefox -safe-mode
    Mogelijk dient u het installatiepad van Firefox (bv. /usr/lib/firefox) op te geven.
    Klik op de menuknop New Fx Menu , klik op Help Help-29 en selecteer Herstarten met uitgeschakelde add-ons…. Firefox zal opstarten met het dialoogvenster Firefox Veilige modus.
    Noot: u kunt Firefox ook in Veilige modus starten door de shift-toets ingedrukt te houden tijdens het starten van Firefox.de option-toets ingedrukt te houden tijdens het starten van Firefox. Firefox af te sluiten, naar uw Terminal te gaan en het volgende uit te voeren: firefox -safe-mode
    Mogelijk dient u het installatiepad van Firefox (bv. /usr/lib/firefox) op te geven.
  2. Klik in het dialoogvenster Firefox Veilige modus op Doorgaan in veilige modusStarten in veilige modus.

Probeer de add-on nogmaals te verwijderen zodra Firefox in veilige modus is gestart, en herstart Firefox.

De-installeren via het Configuratiescherm van Windows

Sommige add-ons worden door andere programma’s geïnstalleerd. Mogelijk kunt u de add-on verwijderen vanuit het Configuratiescherm van Windows:

Door andere software geïnstalleerde extensies

Soms voegt het installeren of bijwerken van andere software een extensie toe die niet vanuit de add-onbeheerder van Firefox kan worden verwijderd, omdat de knop Verwijderen ervan niet werkt.

Mogelijk bevat de software die de Firefox-extensie heeft toegevoegd een optie om deze te verwijderen. Bezoek de ondersteuningswebsite van de softwareleverancier voor meer informatie. Als alternatief kunt u de extensie eenvoudig uitschakelen in de add-onbeheerder van Firefox als u deze niet langer wenst te gebruiken. Selecteer de extensie en klik vervolgens op de knop Uitschakelen om de extensie uit te schakelen. De extensie zal worden uitgeschakeld nadat u Firefox herstart.

Microsoft .NET Framework Assistant

Als u programma’s hebt die Microsoft .NET Framework-onderdelen gebruiken, heeft een update van Microsoft mogelijk een extensie geïnstalleerd, genaamd Microsoft .NET Framework Assistant.

Volg de instructies in het artikel De .NET Framework Assistant voor Firefox verwijderen van Microsoft om deze extensie uit te schakelen.

Java Quick Starter

Als u Java-software hebt geïnstalleerd, kunt u de Java Quick Starter-extensie in uw lijst van extensies zien. Bij deze extensie is de knop Verwijderen uitgeschakeld.

Volg de instructies voor het uitschakelen van de Java Quick Starter in het artikel Java Quick Starter van Oracle om deze extensie te verwijderen. Mogelijk dient u Firefox te sluiten tijdens het uitvoeren van deze instructies.

Wanneer u Firefox herstart, zal de Java Quick Starter-extensie worden verwijderd.

Handmatig de-installeren

Als u een extensie niet uit Firefox kunt verwijderen via de andere methoden die hierboven zijn beschreven, kunt u deze handmatig verwijderen. Blader eerst naar de map waarin extensies zijn geïnstalleerd:

1. Open uw profielmap:

Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox, ga naar het menu HelpKlik in de menubalk op het menu HelpKlik boven in het Firefox-venster op het menu Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.Klik op de menuknop New Fx Menu , klik op Help Help-29 en selecteer Probleemoplossingsinformatie. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.

2. Klik onder de sectie Toepassingsbasics op Map tonenTonen in FinderMap openen. Er wordt een venster met daarin uw profielbestandenmap geopend.
  3. Noot: als u Firefox niet kunt openen of gebruiken, volg dan de instructies in Uw profiel vinden zonder Firefox te openen.

4. Open de map extensions binnen uw profielmap. In de map extensions bevinden zich mappen of XPI-bestanden voor alle extensies en thema’s die u hebt geïnstalleerd.
  5. Ga terug naar Firefox en het tabblad Probleemoplossingsinformatie om vast te stellen welke map of XPI-bestand met de extensie die u wilt de-installeren overeenkomt.
  6. Zoek de extensie die u wilt verwijderen in de sectie Extensies en noteer de tekst in de kolom ID.
  7. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer AfsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer AfsluitenKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Firefox afsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer Afsluiten.

Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op AfsluitenAfsluiten Close 29 .

8. Verwijder de map of het XPI-bestand dat overeenkomt met de extensie-ID die u hierboven hebt genoteerd.

Globaal geïnstalleerde extensies

In uitzonderlijke gevallen worden extensies globaal geïnstalleerd, in de installatiemap van Firefox. Zie dit artikel op het Mozilla Developer Network voor meer informatie. Volg deze stappen om een globaal geïnstalleerde extensie te verwijderen:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer AfsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer AfsluitenKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Firefox afsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer Afsluiten.

Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op AfsluitenAfsluiten Close 29 .

2. Ga naar uw Firefox-installatiemap.
  3. Ga naar de map browser/extensions binnen de installatiemap.
  4. Volg de bovenstaande stappen om de juiste map of het XPI-bestand te vinden dat u dient te verwijderen.
  1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer AfsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer AfsluitenKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Firefox afsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer Afsluiten.

Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op AfsluitenAfsluiten Close 29 .

2. Ga naar Library/Application Support/Mozilla/.
  3. Open de map Extensions/{ec8030f7-c20a-464f-9b0e-13a3a9e97384}.
  4. Volg de bovenstaande stappen om de juiste map of het XPI-bestand te vinden dat u dient te verwijderen.
  1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer AfsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer AfsluitenKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Firefox afsluitenKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer Afsluiten.

Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op AfsluitenAfsluiten Close 29 .

2. Ga naar de volgende mappen:
    • /usr/lib/mozilla/extensions/{ec8030f7-c20a-464f-9b0e-13a3a9e97384}/
    • /usr/lib64/mozilla/extensions/{ec8030f7-c20a-464f-9b0e-13a3a9e97384}/
    • /usr/share/mozilla/extensions/{ec8030f7-c20a-464f-9b0e-13a3a9e97384}/
  3. Volg de bovenstaande stappen om de juiste map of het XPI-bestand te vinden dat u dient te verwijderen.

Gebaseerd op informatie van Uninstalling add-ons (mozillaZine KB)

Deel dit artikel: <a href="http://mzl.la/1Eb1DNP">http://mzl.la/1Eb1DNP</a>