Internetkoppelingen standaard in Firefox laten openen | Handleiding

Internetkoppelingen standaard in Firefox laten openen

(Doorgestuurd vanaf Firefox de standaardbrowser maken)

Als u over meer dan één webbrowser beschikt, dient uw computer te weten welke browser deze standaard moet gebruiken. Dit artikel toont hoe u van Firefox uw standaardbrowser kunt maken.

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

.
  2. Selecteer het paneel Geavanceerd, klik op het tabblad Algemeen en klik daarna op Nu controleren. Default - Win Default - Mac Default - Lin
  3. Selecteer Ja om Firefox als uw standaardbrowser in te stellen.

Setting Firefox as Default (Linux-Ubuntu)

4. Klik op OK om het venster Opties te sluitenKlik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluitenSluit het venster Voorkeuren .
  1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

.
  2. Selecteer het paneel Geavanceerd, klik op het tabblad Algemeen en klik daarna op Firefox de standaardbrowser maken.

Default - Win - Fx15 Mac OSX - Advanced- General - Set Default - FF17 Default - Lin - Fx15
  3. Klik op OK om het venster Opties te sluitenKlik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluitenSluit het venster Voorkeuren .
  1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

.
  2. Selecteer het paneel Geavanceerd, klik op het tabblad Algemeen en klik daarna op Firefox de standaardbrowser maken. Het venster Standaardprogramma’s instellen wordt geopend.

Default - Win8
  3. Selecteer in het venster Standaardprogramma’s instellen Firefox in de lijst van programma’s aan de linkerkant en klik op Dit programma als standaard instellen. Klik daarna op OK om het venster te sluiten.

Default - Win8 pt 2
  4. Klik op OK om het venster Opties te sluitenKlik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluitenSluit het venster Voorkeuren .
Noot: MSN Messenger en andere toepassingen kunnen zodanig zijn ontworpen dat deze Internet Explorer openen, ongeacht welke browser als standaard is ingesteld. Ook is het mogelijk dat internetproviders zoals PeoplePC Online, Juno en NetZero verbindingssoftware aanbieden die automatisch Internet Explorer opstart.

Om een andere browser als de standaardbrowser in te stellen gebruikt u de instellingen in de browser die u als standaardbrowser wilt gebruiken.

Gebaseerd op informatie van Default browser (mozillaZine KB)

Deel dit artikel: http://mzl.la/L8LwDs