Instellingen voor privacy, navigatiegeschiedenis en mij-niet-volgen

(Doorgestuurd vanaf Opties-venster - paneel Privacy)

Dit artikel beschrijft de instellingen die beschikbaar zijn in het paneel Privacy van Firefox.

Via het paneel Privacy kunt u:

• bepalen hoe Firefox uw geschiedenis behandelt, die de pagina’s die u hebt bezocht bevat, welke bestanden u hebt gedownload, wat u in formulieren hebt ingevuld, en welke cookies websites naar u hebben verzonden.
  • bepalen welke websites cookies naar u kunnen verzenden en cookies die u al hebt ontvangen verwijderen.
  • bepalen hoe de locatiebalk (adresbalk) uw geschiedenis gebruikt om overeenkomsten te vinden met wat u zoekt.

Fx36optionsPrivacy-Win7 Fx36optionsPrivacy-Lin Privacy panel 38

Volgen

'Websites laten weten dat ik niet gevolgd wil worden: aanvinken van dit vakje laat websites weten dat u niet wilt meedoen aan het laten volgen door adverteerders en andere derde partijen. Het naleven van deze instelling is vrijwillig – individuele websites hoeven zich hier niet aan te houden. Zie Hoe zet ik de functie Niet volgen aan? voor meer informatie.

Fx42PrivacyPanel Fx43PrivacyPanel

Volgen

Websites vragen niet te volgen: het aanvinken van dit vakje laat websites weten dat u niet wilt meedoen aan het laten volgen door adverteerders en andere derde partijen. Het naleven van deze instelling is vrijwillig – individuele websites hoeven zich hier niet aan te houden. Zie Hoe zet ik de functie Niet volgen aan? voor meer informatie.

Bescherming tegen volgen gebruiken in privévensters: het aanvinken van dit vakje zorgt ervoor dat Firefox tijdens het navigeren met privévensters actief domeinen en websites blokkeert waarvan bekend is dat ze gebruikers volgen. Klik op Blokkeerlijst wijzigen om de lijst te kiezen die Firefox gebruikt om volgers te blokkeren. Zie Privénavigatie - Firefox gebruiken zonder geschiedenis te bewaren en Bescherming tegen volgen in Privénavigatie voor meer informatie.

Geschiedenis

De instelling Firefox zal bepaalt hoe Firefox informatie over uw surfgedrag opslaat.

Geschiedenis onthouden

Wanneer Firefox zal is ingesteld op Geschiedenis onthouden:

Klik op

Nooit geschiedenis onthouden

Wanneer Firefox zal is ingesteld op Nooit geschiedenis onthouden:

Het gebruik van Nooit geschiedenis onthouden is gelijk aan het continu verkeren in de modus Privénavigatie van Firefox. Voor meer informatie, zie Privénavigatie - Firefox gebruiken zonder geschiedenis te bewaren.

Klik op alle huidige geschiedenis wissen om het venster Recente geschiedenis wissen te openen, waarmee u snel bepaalde of alle geschiedenis kunt wissen. Voor meer informatie, zie Navigatie-, zoek- en downloadgeschiedenis verwijderen in Firefox.

Aangepaste instellingen gebruiken voor geschiedenis

Options - Privacy - Win2 Fx22 custom history fx36 Use custom settings for history

Wanneer Firefox zal is ingesteld op Aangepaste instellingen gebruiken voor geschiedenis, worden de volgende instellingen beschikbaar:

• Altijd privénavigatiemodus gebruiken:
    Als dit is geselecteerd, zal de volgende keer dat Firefox wordt gestart geen nieuwe geschiedenis worden onthouden. Voor meer informatie, zie Privénavigatie - Firefox gebruiken zonder geschiedenis te bewaren.
  • Mijn navigatie- en downloadgeschiedenis onthouden:
    Als dit is geselecteerd, zal Firefox een lijst bijhouden van de pagina’s die u hebt bezocht en de bestanden die u hebt gedownload. Voor meer informatie over gedownloade bestanden, zie Gedownloade bestanden vinden en beheren.
  • Zoek- en formuliergeschiedenis onthouden:
    Als dit is geselecteerd, zal de tekst die u in formuliervelden of de zoekbalk invoert worden onthouden, zodat u deze invoer opnieuw kunt gebruiken. Voor meer informatie, zie Bepalen of Firefox automatisch formulieren met uw gegevens invult.
  • Cookies van websites accepteren:
    Als dit is geselecteerd, zal Firefox cookies van websites accepteren. Klik op Uitzonderingen… om te bepalen of sommige websites geen cookies mogen instellen. Voor meer informatie, zie Websites blokkeren voor het opslaan van websitevoorkeuren of aanmeldingsstatus in Firefox.
    • Cookies van derden accepteren:
      Altijd: Firefox zal altijd cookies van http://site2.com accepteren wanneer u http://site1.com bezoekt.
      Van bezochte: als u http://site2.com eerder hebt bezocht, zal Firefox cookies van deze website accepteren wanneer u http://site1.com bezoekt, anders zal Firefox ze niet accepteren.
      Nooit: Firefox zal nooit cookies van http://site2.com accepteren wanneer u http://site1.com bezoekt. Voor meer informatie, zie Cookies van derden in Firefox uitschakelen om bepaalde volgmethoden van adverteerders te stoppen.
    • Bewaren totdat:
      ze verlopen: als dit is geselecteerd, zal Firefox aan de websites die u bezoekt overlaten hoe lang Firefox de cookies ervan moet bewaren.
      ik Firefox afsluit: als dit is geselecteerd, zullen uw cookies worden verwijderd zodra u Firefox sluit.
      mij elke keer vragen: als dit is geselecteerd, zal Firefox u telkens wanneer een website een cookie probeert in te stellen vragen hoe lang het dit moet bewaren.

Klik op Cookies tonen… om het venster Cookies weer te geven. Voor meer informatie over het venster Cookies, zie Cookies verwijderen om de gegevens te wissen die websites op uw computer hebben opgeslagen.
  • Geschiedenis wissen zodra Firefox sluit:
    Bepaalde opgeslagen items zullen worden verwijderd zodra u Firefox sluit. Klik op Instellingen… om te bepalen welke items worden verwijderd.

Locatiebalk

De locatiebalk is het veld waarin u het webadres (de URL) van een website invult. Terwijl u een zoekopdracht intypt, geeft de locatiebalk suggesties voor resultaten, gebaseerd op het volgende:

fx36 location bar fx38 location bar Fx42PrivacyPanel-LocationBar
  • Geschiedenis: als dit is geselecteerd, zullen websites die u eerder hebt bezocht in de resultatenlijst verschijnen.
  • Bladwijzers: websites waarvoor u een bladwijzer hebt aangemaakt zullen in de resultatenlijst verschijnen. Deze resultaten verschijnen met een blauwe ster ernaast.
  • Open tabbladen: selecteer dit als u wilt dat tabbladen die op dat moment zijn geopend in de resultatenlijst verschijnen. Dit is met name handig als u veel tabbladen hebt geopend.

Klik op Voorkeuren voor zoekmachinesuggesties wijzigen… om naar het paneel Zoeken in de optiesvoorkeuren te gaan, waar u zoeksuggesties van de zoekmachine van uw voorkeur kunt in- of uitschakelen. Zie Hoe kan ik bepalen welke resultaten de locatiebalk me laat zien? voor details.

Deel dit artikel: http://mzl.la/1BAQxAr