Instellingen voor privacy, navigatiegeschiedenis en mij-niet-volgen

(Doorgestuurd vanaf Opties-venster - paneel Privacy)

Dit artikel beschrijft de instellingen die beschikbaar zijn in het paneel Privacy van het venster OptiesVoorkeuren van Firefox.

Via het paneel Privacy kunt u:

• bepalen hoe Firefox uw geschiedenis behandelt, die de pagina’s die u hebt bezocht bevat, welke bestanden u hebt gedownload, wat u in formulieren hebt ingevuld, en welke cookies websites naar u hebben verzonden.
  • bepalen welke websites cookies naar u kunnen verzenden en cookies die u al hebt ontvangen verwijderen.
  • bepalen hoe de locatiebalk geschiedenis gebruikt om suggesties te doen die overeenkomen met wat u intypt. Voor meer informatie, zie Uw bladwijzers, geschiedenis en tabbladen vinden bij het typen in de adresbalk.

Fx5Options - Privacy - Win1 Fx5Prefs - Privacy - Mac1 Fx5Prefs - Privacy - Lin1

Volgen

Websites laten weten dat ik niet gevolgd wil worden: het aanvinken van dit vakje laat websites weten dat u niet wilt meedoen aan het laten volgen door adverteerders en andere derde partijen. Het naleven van deze instelling is vrijwillig – individuele websites hoeven zich hier niet aan te houden.

Privacy Fx21 Win7 Privacy Fx21 Mac FirefoxPreferences#21 - Lin3

Volgen

• Websites laten weten dat ik niet gevolgd wil worden: het kiezen van deze optie laat websites weten dat u niet wilt meedoen aan het laten volgen door adverteerders en andere derde partijen. Het naleven van deze instelling is vrijwillig – individuele websites hoeven zich hier niet aan te houden.
  • Websites laten weten dat ik gevolgd wil worden: het kiezen van deze optie laat websites weten dat u wel door adverteerders en andere derde partijen wilt worden gevolgd. Wees u ervan bewust dat veel bedrijven een profiel bijhouden van websites die u bezoekt. Het aanvinken van deze optie houdt in dat u daarmee instemt.
  • Websites niets vertellen over mijn volginstellingen: dit is de standaardinstelling. Het kiezen van deze optie zal websites niets over uw voorkeuren vertellen. Bedenk wel dat dit niet betekent dat u niet wilt worden gevolgd. In feite is dit hetzelfde als de vorige optie, en wordt u waarschijnlijk gevolgd.

Geschiedenis

De instelling Firefox zal bepaalt hoe Firefox informatie over uw surfgedrag opslaat.

Geschiedenis onthouden

Wanneer Firefox zal is ingesteld op Geschiedenis onthouden:

Klik op

Nooit geschiedenis onthouden

Wanneer Firefox zal is ingesteld op Nooit geschiedenis onthouden:

Het gebruik van Nooit geschiedenis onthouden is gelijk aan het continu verkeren in Firefox-privénavigatiemodus. Voor meer informatie, zie Privénavigatie - Op het internet bladeren zonder informatie over uw bezochte websites te bewaren.

Klik op alle huidige geschiedenis wissen om het venster Recente geschiedenis wissen te openen, waarmee u bepaalde of alle geschiedenis snel kunt wissen. Voor meer informatie, zie Recente navigatie-, zoek- en downloadgeschiedenis verwijderen.

Aangepaste instellingen gebruiken voor geschiedenis

Options - Privacy - Win2 Fx13 Options - Privacy - Win2 Fx7

Wanneer Firefox zal is ingesteld op Aangepaste instellingen gebruiken voor geschiedenis, worden de volgende instellingen beschikbaar:

• Mijn navigatie- en downloadgeschiedenis onthouden:
    Als dit is geselecteerd, zal Firefox een lijst bijhouden van de pagina’s die u hebt bezocht en de bestanden die u hebt gedownload. Voor meer informatie over gedownloade bestanden, zie Gedownloade bestanden vinden en beheren.
  • Mijn navigatiegeschiedenis onthouden:
    Als dit is geselecteerd, zal Firefox een lijst bijhouden van de pagina’s die u hebt bezocht.
  • Downloadgeschiedenis onthouden:
    Als dit is geselecteerd, zal een lijst van bestanden die u downloadt worden bijgehouden in het venster Downloads.

Options - Privacy - Win2 Fx22

Wanneer Firefox zal is ingesteld op Aangepaste instellingen gebruiken voor geschiedenis, worden de volgende instellingen beschikbaar:

• Altijd privénavigatiemodus gebruiken:
    Als dit is geselecteerd, zal de volgende keer dat Firefox wordt gestart geen nieuwe geschiedenis worden onthouden. Voor meer informatie, zie Privénavigatie - Op het internet bladeren zonder informatie over uw bezochte websites te bewaren.
  • Mijn navigatie- en downloadgeschiedenis onthouden:
    Als dit is geselecteerd, zal Firefox een lijst bijhouden van de pagina’s die u hebt bezocht en de bestanden die u hebt gedownload. Voor meer informatie over gedownloade bestanden, zie Gedownloade bestanden vinden en beheren.
  • Zoek- en formuliergeschiedenis onthouden:
    Als dit is geselecteerd, zal de tekst die u in formuliervelden of de zoekbalk invoert worden onthouden, zodat u deze invoer opnieuw kunt gebruiken. Voor meer informatie, zie Bepalen of Firefox automatisch formulieren met uw gegevens invult.
  • Cookies van websites accepteren:
    Als dit is geselecteerd, zal Firefox cookies van websites accepteren. Klik op Uitzonderingen… om te bepalen of sommige websites geen cookies mogen instellen. Voor meer informatie, zie Websites blokkeren voor het opslaan van websitevoorkeuren of aanmeldingsstatus in Firefox.
    • Cookies van derden accepteren:
      • Altijd: Firefox zal altijd cookies van http://site2.com accepteren wanneer u http://site1.com bezoekt.
      • Van bezochte: als u http://site2.com eerder hebt bezocht, zal Firefox cookies van deze website accepteren als u http://site1.com bezoekt, anders zal Firefox ze niet accepteren.
      • Nooit: Firefox zal nooit cookies van http://site2.com accepteren wanneer u http://site1.com bezoekt. Voor meer informatie, zie Cookies van derden in Firefox uitschakelen om bepaalde volgmethoden van adverteerders te stoppen.
    • Bewaren totdat:
      • ze verlopen: als dit is geselecteerd, zal Firefox aan de websites die u bezoekt overlaten hoe lang Firefox de cookies ervan moet bewaren.
      • ik Firefox afsluit: als dit is geselecteerd, zullen uw cookies worden verwijderd zodra u Firefox sluit.
      • mij elke keer vragen: als dit is geselecteerd, zal Firefox u telkens wanneer een website een cookie probeert in te stellen vragen hoe lang het dit moet bewaren.

Klik op Cookies tonen… om het venster Cookies weer te geven. Voor meer informatie over het venster Cookies, zie Cookies verwijderen om de gegevens te wissen die websites op uw computer hebben opgeslagen.
  • Geschiedenis wissen zodra Firefox sluit:
    Bepaalde opgeslagen items zullen worden verwijderd zodra u Firefox sluit. Klik op Instellingen… om te bepalen welke items worden verwijderd.

Locatiebalk

• Bij gebruik van de locatiebalk, suggereren:
    De locatiebalk is de horizontale balk die het adres van een website (URL) weergeeft. Wanneer u iets in de locatiebalk typt, kan Firefox resultaten weergeven die overeenkomen met wat u typt:
    • Geschiedenis en bladwijzers: als dit is geselecteerd, zal de locatiebalk resultaten weergeven van de lijst met websites die u hebt bezocht en de pagina’s waarvoor u bladwijzers hebt aangemaakt.
    • Geschiedenis: als dit is geselecteerd, zal de locatiebalk resultaten weergeven van de lijst met websites die u hebt bezocht. Websites waarvoor u bladwijzers hebt aangemaakt maar die u niet hebt bezocht zullen niet verschijnen.
    • Bladwijzers: als dit is geselecteerd, zal de locatiebalk resultaten weergeven van de lijst met pagina’s waarvoor u bladwijzers hebt aangemaakt.
    • Niets: als dit is geselecteerd, zal de locatiebalk geen resultaten weergeven die overeenkomen met wat u typt.

Deel dit artikel: http://mzl.la/Nqvgma