Instellingen voor opstarten, startpagina en downloaden | Handleiding

Instellingen voor opstarten, startpagina en downloaden

Dit artikel beschrijft de instellingen die beschikbaar zijn in het paneel Algemeen van het venster OptiesVoorkeuren van Firefox.

Via het paneel Algemeen kunt u:

• instellen welke pagina’s Firefox weergeeft wanneer u uw browser start of op het pictogram Startpagina klikt
  • instellen wat Firefox moet doen bij het downloaden van bestanden

Via het paneel Algemeen kunt u:

• instellen welke pagina’s Firefox weergeeft wanneer u uw browser start of op het pictogram Startpagina klikt
  • instellen wat Firefox moet doen bij het downloaden van bestanden
  • uw add-ons beheren

Options - General - Win Fx8 Preferences - General - Mac Preferences - General - Linux

Options - General - Win Fx13 Options - General - Mac Fx13 Options - General - Lin Fx13

Options - General - Win Prefs - General - Mac Prefs - General - Lin

Options General Win 18 Options General Mac 18 Options General Lin 18

fx20 options - general Options General Win 20 Prefs General Mac 20 Prefs General Lin 20

Opstarten

• Tabbladen pas laden na selecteren:
    Deze optie kan niet worden geselecteerd, tenzij u Firefox ook hebt ingesteld op Mijn vensters en tabbladen van de vorige keer tonen (zie boven). Wanneer dit is geselecteerd, zal Firefox bij het starten alleen het actieve tabblad laden. Dit kan het opstarten veel sneller maken als u veel tabbladen herstelt. De andere open tabbladen zullen worden geladen als u er op klikt.

Downloads

• Downloadbeheerder tonen tijdens het downloaden van een bestand:
    Bepaalt of Firefox het venster Downloads weergeeft wanneer u een bestand downloadt. Voor meer informatie, zie Gedownloade bestanden vinden en beheren.
  • Sluiten wanneer alle downloads zijn voltooid:
    Als u Downloadbeheerder tonen tijdens het downloaden van een bestand (hierboven) hebt geselecteerd, bepaalt deze instelling of Firefox automatisch het venster Downloads zal sluiten nadat alle bestanden die u downloadt volledig zijn geladen.
  • Bestanden opslaan in:
    Wanneer geselecteerd, zal Firefox automatisch alle downloads opslaan naar de opgegeven map (zoals het bureaublad of uw downloadmap). Klik op Bladeren…Kiezen… om de gebruikte map te wijzigen.
  • Mij altijd vragen waar bestanden moeten worden opgeslagen:
    Wanneer geselecteerd, zal Firefox u bij elke download die u wilt opslaan vragen een map te kiezen.

Add-ons

Klik op Add-ons beheren… om het venster Add-ons te openen, waarmee u uw extensies, thema’s en plug-ins kunt configureren. Voor meer informatie, zie Add-ons vinden en installeren om functies aan Firefox toe te voegen.

Deel dit artikel: http://mzl.la/LFsPtG