Instellingen voor beveiliging en wachtwoorden

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 29280
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Inhoud van revisie

Dit document beschrijft alle optiesvoorkeuren die beschikbaar zijn in het paneel Beveiliging van het venster OptiesVoorkeuren van Mozilla Firefox. Voor andere panelen, zie OptiesVoorkeuren-venster.

Het paneel Beveiliging bevat optiesvoorkeuren die te maken hebben met uw veiligheid tijdens het surfen.

Security Panel - Win1Prefs - Security - MacPrefs - Security - Lin

Beveiligingsinstellingen

• Mij waarschuwen als websites add-ons proberen te installeren: Firefox zal u altijd vragen installaties van add-ons te bevestigen. Om ongevraagde installatievragen te voorkomen die per ongeluk tot installaties kunnen leiden, waarschuwt Firefox u wanneer een website probeert een add-on te installeren en blokkeert het de installatievraag. Klik op Uitzonderingen…, voer de naam van de website in en klik op Toestaan om installaties van een specifieke website toe te staan. Vink deze optievoorkeur uit om de waarschuwing voor alle websites uit te schakelen.
  • Gerapporteerde aanvalsites blokkeren: vink deze optievoorkeur aan als u wilt dat Firefox controleert of de website die u bezoekt mogelijk een poging is om normale computerfunctionaliteit te verstoren of uw persoonlijke gegevens via het internet naar onbevoegde partijen probeert te versturen.
    • Bedenk wel dat het niet verschijnen van een waarschuwing niet garandeert dat een website betrouwbaar is.
  • Gerapporteerde webvervalsingen blokkeren: vink deze optievoorkeur aan als u Firefox actief wilt laten controleren of de website die u bezoekt mogelijk een poging is om u te misleiden tot het verstrekken van persoonlijke informatie (dit wordt vaak omschreven als phishing).
    • Bedenk wel dat het niet verschijnen van een waarschuwing niet garandeert dat een website betrouwbaar is. Als u toevallig een “phishing”-website bezoekt die niet als zodanig is gemarkeerd, rapporteer dit dan door op het menu Help te klikken en Webvervalsing rapporteren… te selecteren, zoals uitgelegd in het menuoverzicht. Voor meer informatie, zie Hoe de phishing- en malwarebescherming in Firefox werkt.

Wachtwoorden

• Wachtwoorden voor websites onthouden: Firefox kan wachtwoorden die u in webformulieren invoert veilig opslaan om het aanmelden bij websites makkelijker te maken. Vink dit keuzevakje uit om te voorkomen dat Firefox uw wachtwoorden onthoudt.
    • Zelfs met deze optievoorkeur aangevinkt zal u nog steeds worden gevraagd of wachtwoorden voor een website moeten worden opgeslagen als u deze voor het eerst bezoekt. Als u Nooit voor deze website selecteert, zal die website worden toegevoegd aan een uitzonderingenlijst. Klik op de knop Uitzonderingen… om die lijst te benaderen of om er websites van te verwijderen.
  • Een hoofdwachtwoord gebruiken: Firefox kan gevoelige informatie (zoals opgeslagen wachtwoorden en certificaten) beschermen door deze te versleutelen via een hoofdwachtwoord. Als u een hoofdwachtwoord aanmaakt, zult u telkens als u Firefox start worden gevraagd het wachtwoord in te voeren als het voor het eerst toegang wil hebben tot een certificaat of opgeslagen wachtwoord. U kunt het hoofdwachtwoord instellen, wijzigen of verwijderen door deze optievoorkeur aan of uit te vinken of door op de knop Hoofdwachtwoord wijzigen… te klikken. Als er al een hoofdwachtwoord is ingesteld, zult u dit moeten invoeren om het hoofdwachtwoord te kunnen wijzigen of verwijderen.
  • U kunt opgeslagen wachtwoorden beheren en individuele wachtwoorden verwijderen door op de knop Opgeslagen wachtwoorden… te klikken.

Waarschuwingsberichten

Klik op de knop Instellingen… om de beveiligingswaarschuwingen te configureren die Firefox weergeeft terwijl u op het net surft.

Dialoogvenster Beveiligingswaarschuwingen

• ik een beveiligde pagina ga bekijken: wanneer deze optievoorkeur is ingeschakeld, zal Firefox u telkens wanneer u een beveiligde pagina gaat bekijken waarschuwen.
  • ik een pagina ga bekijken die een lage graad van versleuteling gebruikt: met deze optievoorkeur ingeschakeld zal Firefox u waarschuwen wanneer u een pagina bezoekt die een lage graad van versleuteling gebruikt.
  • ik een beveiligde pagina verlaat: met deze optievoorkeur ingeschakeld zal Firefox u telkens waarschuwen wanneer u zich van een beveiligde naar een niet-beveiligde pagina verplaatst door een koppeling op de pagina te selecteren, een bladwijzer te selecteren of door een nieuw adres in de locatiebalk in te typen.
  • ik informatie verstuur die niet versleuteld is: wanneer deze optievoorkeur is ingeschakeld, zal Firefox u waarschuwen wanneer u gegevens verstuurt via een formulier dat niet is versleuteld.
  • ik een beveiligde pagina ga bekijken die niet-versleutelde informatie bevat: met deze optievoorkeur ingeschakeld zal Firefox u waarschuwen wanneer de pagina die u bekijkt zowel versleutelde als niet-versleutelde inhoud bevat. Als een versleutelde pagina niet-versleutelde gegevens bevat, dient u de identiteit van de pagina die u bekijkt te verifiëren voordat u gevoelige informatie invoert.

De sjabloon ‘backtoOptionsPreferences’ bestaat niet of heeft geen goedgekeurde revisie.