Instellingen voor belsignaal, geluid en trillen

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

In Firefox OS kunt u de geluiden op uw telefoon beheren. Lees hier hoe u meldingen of beltonen kunt wijzigen, uw favoriete nummer aan uw beltonencollectie kunt toevoegen, of uw telefoon op stille of trilmodus kunt zetten.

Uw beltoon of meldingen wijzigen

1. Open de app Instellingen Settings 1.3Settings 1.4Settings- 2.0 (small) .
  2. Scroll omlaag naar de sectie Persoonlijke instellingen en tik op Geluid.
  3. Tik onder Belsignaal op de knop Wijzigen.

Change ringer
  4. Tik op een beltoon or meldingsgeluid in de lijst om deze vooraf te beluisteren.
  5. Tik op het rondje rechts van een geluid om het te selecteren.
  6. Tik dan op Gereed.
  1. Open de app Instellingen Settings 1.3Settings 1.4Settings- 2.0 (small) .
  2. Scroll omlaag naar de sectie Persoonlijke instellingen en tik op Geluid.
  3. Tik op de knop onder Belsignaal of Meldingen om de lijst van beschikbare geluiden en beltonen te zien.
  4. Tik op een geluid om het te beluisteren.
  5. Als u een geluid hebt gevonden dat u aanstaat, selecteer dit dan door op het rondje ernaast te tikken, en tik daarna op Gereed.
  1. Open de app Instellingen Settings 1.3Settings 1.4Settings- 2.0 (small) .
  2. Scroll omlaag naar de sectie Persoonlijke instellingen en tik op Geluid.
  3. Tik in het menu Tonen op het menu voor Beltonen of Meldingen om een lijst te zien van geluiden waaruit u kunt kiezen.
  4. Tik op een geluid om het te beluisteren.
  5. Als u een geluid hebt gevonden dat u aanstaat, selecteer dit dan door op het rondje ernaast te tikken, en tik daarna op Instellen.

Nieuwe beltonen verkrijgen

Als de beltonen die met uw telefoon worden geleverd u niet bevallen, kunt u als volgt nieuwe beltonen toevoegen:

1. Voeg de muziekbestanden toe aan de muziekcollectie op uw Firefox OS-telefoon: Muziek op uw Firefox OS-telefoon zetten.
  2. Open de app Instellingen Settings 1.3Settings 1.4Settings- 2.0 (small) .
  3. Scroll omlaag naar de sectie Persoonlijke instellingen en tik op Geluid.
  4. Tik op Beltonen beheren.
  5. Tik op het plussymbool add ringtone 2.0 boven in het scherm. Firefox OS zal uw muziekcollectie openen.
  6. Kies het bestand dat u aan uw beltonencollectie wilt toevoegen.
  7. Tik op confirm ringtone in de rechterbovenhoek van het scherm.
  8. Kies in het volgende scherm of u dat bestand als uw standaardbeltoon wilt gebruiken, en tik dan op Opslaan.

Als de beltonen die met uw telefoon worden geleverd u niet bevallen, kunt u als volgt nieuwe beltonen toevoegen:

1. Voeg de muziekbestanden toe aan de muziekcollectie op uw Firefox OS-telefoon: Muziek op uw Firefox OS-telefoon zetten.
  2. Open de app Instellingen Settings 1.3Settings 1.4Settings- 2.0 (small) .
  3. Scroll omlaag naar de sectie Persoonlijke instellingen en tik op Geluid.
  4. Tik op Tonen beheren.
  5. Tik op het plussymbool add ringtone 2.0 boven in het scherm. Firefox OS zal uw muziekcollectie openen.
  6. Kies het bestand dat u aan uw beltonencollectie wilt toevoegen.
  7. Tik in de rechterbovenhoek van het scherm op Gereed.
  8. Kies in het volgende scherm of u dat bestand als uw standaardbeltoon wilt gebruiken, en tik daarna op Opslaan.

Beltonen delen met een ander apparaat

Hebt u een beltoon die te goed is om voor uzelf te houden? Deel hem met andere apparaten!

1. Open de app Instellingen Settings 1.3Settings 1.4Settings- 2.0 (small) .
  2. Scroll omlaag naar de sectie Persoonlijke instellingen en tik op Geluid.
  3. Tik op Beltonen beherenTonen beheren.
  4. Tik op de menuknop share ringtone menu naast de beltoon die u wilt delen.
  5. Tik op Beltoon delen en kies daarna de gewenste methode: e-mail, berichten of Bluetooth-overdracht.

Inkomende oproepen dempen

Zet uw telefoon snel op stille stand in een vergadering of in een bioscoop.

1. Houd de aan-uitknop twee seconden lang ingedrukt om het telefoonmenu zichtbaar te maken.
  2. Selecteer Inkomende oproepen dempen.
    • Houd de aan-uitknop nogmaals ingedrukt en kies Inkomende oproepen laten overgaan om het belsignaal weer aan te zetten.

Trilmodus aanzetten

Laat uw telefoon trillen wanneer u een oproep ontvangt.

1. Open de app Instellingen Settings 1.3Settings 1.4Settings- 2.0 (small) .
  2. Scroll omlaag naar de sectie Persoonlijke instellingen en tik op Geluid.
  3. Tik op de schakelaar naast Trillen om dit aan te zetten: fos enabled.
Uw telefoon zal nog steeds een belgeluid laten horen, tenzij u het volume van uw belsignaal omlaag zet.

Het volume op uw telefoon aanpassen

Hoewel u de volumeknoppen kunt gebruiken om uw geluiden snel harder of zachter te zetten, hebt u ook de mogelijkheid om verschillende volumes voor verschillende functies in te stellen:

1. Open de app Instellingen Settings 1.3Settings 1.4Settings- 2.0 (small) .
  2. Scroll omlaag naar de sectie Persoonlijke instellingen en tik op Geluid.
  3. Gebruik de schuifknop naast elk van de volgende instellingen om het volume ervan aan te passen:
    • Media: video of audio die u op uw telefoon bekijkt of beluistert.
    • Beltonen & meldingen: beltonen en meldingen voor berichten, updates en meldingen van apps.
    • Alarm: beheert het geluid dat de alarmklok op uw telefoon maakt.