Collecties op addons.mozilla.org gebruiken

Collecties maken het eenvoudig om favoriete add-ons bij te houden en uw perfect afgestemde browser met anderen te delen. Dit artikel beschrijft hoe u een collectie op addons.mozilla.org kunt aanmaken, bewerken, delen en verwijderen.

Om collecties te kunnen gebruiken, dient u zich via een Mozilla-account te registreren of bij addons.mozilla.org aan te melden via de aanmeldingsgegevens van uw Mozilla-account.

Een collectie aanmaken

1. Zodra u bij addons.mozilla.org bent aangemeld, klikt u op uw naam in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteert u Mijn collecties bekijken vanuit het pop-upmenu.
    view selections addons
  2. Klik in het volgende scherm op de knop met de tekst Een collectie maken om een collectie te maken.
    create collection addon
  3. In het volgende scherm kunt u uw collectie een naam en een beschrijving geven. Houd er rekening mee dat alle collecties openbaar zijn en door iedereen met een koppeling naar de collectie kan worden bekeken. Als u klaar bent, klikt u op Collectie maken.
    create collection detail
  4. Typ de naam van de extensie of het thema dat u wilt toevoegen in het zoekveld en selecteer het in de lijst.
    search addon collection
  5. Zodra u de extensie in de lijst selecteert, slaat addons.mozilla.org uw collectie automatisch op. Als u wilt, kunt u een opmerking over de extensie of het thema toevoegen, of op de knop Verwijderen klikken om deze uit de collectie te verwijderen.
    save addon collection

Een collectie bewerken

1. Zodra u bij addons.mozilla.org bent aangemeld, klikt u op uw naam in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteert u Mijn collecties bekijken vanuit het pop-upmenu.
  2. Klik op de collectie die u wilt bewerken.
  3. Klik op de knop Deze collectie bewerken.
    edit this collection
  4. u kunt extensies en thema’s toevoegen of verwijderen. Deze wijzigingen worden automatisch opgeslagen.
  5. Om algemene informatie over de collectie te bewerken, klikt u op de knop Collectiedetails bewerken. Noot: u dient wijzigingen op te slaan als u algemene informatie bewerkt.
    edit this collection
    edit collection details

Een collectie delen

Uw collectie krijgt een URL die u met anderen kunt delen.

collection url

Een collectie verwijderen

1. Zodra u bij addons.mozilla.org bent aangemeld, klikt u op uw naam in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteert u Mijn collecties bekijken vanuit het pop-upmenu.
  2. Klik op Deze collectie verwijderen aan de linkerkant van het scherm.
  3. Selecteer Bevestigen. uw collectie wordt dan verwijderd.