Hoe Firefox wachtwoorden veilig opslaat

Met uw Mozilla-account en Firefox Synchronisatie kunt u uw aanmeldingen opslaan en synchroniseren, en kunt u ontdekken of uw wachtwoorden kwetsbaar zijn. Ze beschermen beide uw wachtwoorden ook met versleuteling, zodat zelfs Mozilla ze niet kan zien. Ondertussen controleert Firefox uw opgeslagen websites tegen een database van websites met datalekken, om u te laten weten of uw aanmeldingen kwetsbaar zijn. Lees voor meer informatie Firefox-wachtwoordenbeheerder – Waarschuwingen voor websites met een datalek.

Firefox Synchronisatie

Als u een Mozilla-account hebt en de synchronisatiefunctie hebt ingeschakeld, dan worden uw gesynchroniseerde aanmeldingsgegevens (gebruikersnamen, wachtwoorden, hostnames) na aanmaken en/of aanpassen volledig versleuteld. Mozilla kan uw gebruikersnamen en wachtwoorden echter niet ontsleutelen wanneer ze worden opgeslagen op de synchronisatieserver.

Als u uw e-mailadres en wachtwoord van uw Mozilla-account vergeet, dan kan Mozilla uw gesynchroniseerde gegevens niet terughalen, aangezien we er geen toegang toe hebben.

Firefox Desktop

Firefox Desktop versleutelt uw wachtwoorden lokaal in de map van uw gebruikersprofiel met een bestand logins.json. Firefox Desktop gebruikt eenvoudige cryptografie om uw wachtwoorden te verhullen. Mozilla kan wachtwoorden niet zien, maar Firefox Desktop ontsleutelt het wachtwoord lokaal, zodat het in formuliervelden kan worden ingevuld.

Gebruik voor de beste beveiliging een hoofdwachtwoord om uw wachtwoorden te versleutelen. Lees deze artikelen voor meer info over hoe Firefox uw aanmeldingen en wachtwoorden opslaat: